Mistrz Yoda Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Konsola przeglądarki coś wyrzuciła w trakcie jak operujesz na stronach sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kqamil Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 4 hours ago, Mistrz Yoda said: Konsola przeglądarki coś wyrzuciła w trakcie jak operujesz na stronach sklepu? Tak. Zaraz po wejściu na stronę sklepu pojawia się w konsoli: "DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://kqamil.com/themes/core.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE" Natomiast po przejściu do koszyka : "sdk-for-javascript.js:1 Uncaught TypeError: Cannot set property 'className' of null at W.build (sdk-for-javascript.js:1) at new W (sdk-for-javascript.js:1) at Object.e.dropdownWidget (sdk-for-javascript.js:1) at window.onload (gmparcellocker-dropdown.js:17)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel M Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 On 8/31/2020 at 10:02 PM, fajfer said: Wielkie dzięki za moduł - czy trzymasz może gdzieś kod źródłowy w jakimś systemie kontroli wersji? Gitlab, Github coś takiego? Pewnie ułatwiłoby nam pomoc związaną z rozwijaniem modułu. Gdybyś miał problem albo potrzebował pomocy z jakimś CI/CD, testami i ogarnięciem tego od strony community na gicie to chętnie służę pomocą @Daresh podpisuję się pod powyższym, super jakbyś wrzucił źródła gdzieś, gdzie można dołożyć swoją cegiełkę i popracować wspólnie z Tobą nad rozwojem modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kqamil Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 (edited) 5 hours ago, kqamil said: Tak. Zaraz po wejściu na stronę sklepu pojawia się w konsoli: "DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://kqamil.com/themes/core.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE" Natomiast po przejściu do koszyka : "sdk-for-javascript.js:1 Uncaught TypeError: Cannot set property 'className' of null at W.build (sdk-for-javascript.js:1) at new W (sdk-for-javascript.js:1) at Object.e.dropdownWidget (sdk-for-javascript.js:1) at window.onload (gmparcellocker-dropdown.js:17)" Poradziłem sobie z tym. 1. aby pozbyć się wersji 1.4.0 usunąłem cały folder /gmparcellocker/ (nie mogłem jej odinstalować z poziomu Module Managera) 2. zainstalowałem wersję 1.3.1 ale dalej nie działało wybieranie paczkomatu (i ją odinstalowałem już bez problemu w Module Manager) 3. zainstalowałem wersję 1.3.0 - działa 4. na wersję 1.3.0 załadowałem wersję 1.4.0 i teraz działa wszystko jak należy Edited September 20, 2020 by kqamil update (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 Przedziwne kombinacje... Może coś poszło nie tak podczas pierwszej instalacji, bo jednak wersja 1.4.0 ma ponad 400 pobrań i jak dotąd nikt nie zgłaszał problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
antylopa Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Presta 1.7.6.7 moduł OPC od Knowband po przejściu z PS 1.7.5 zniknął przycisk wyboru Paczkomatu. Zaktualizowałem moduł do wersji 1.4.0 problem pozostał. Odinstalowałem moduł, zszedłem do wersji 1.3.0 - nie działała i na nią ponownie zainstalowałem 1.4.0. Wszystko bezskutecznie, brak przycisku wyboru paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reey621 Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 Witam, dzięki za moduł, przetestuję 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinetr Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Cześć, dobra robota. Moduł 1.4.0 działa u mnie na PS 1.7.6.0 na niestandardowym OPC. Dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistrz Yoda Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 @Daresh Nie wyświetla mi paczkomatu który wybierze Klient. Gdzie szukać błędu (w konsoli czysto)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 A w bazie danych jest ten koszyk powiązany z paczkomatem? (tabela gmparcellocker) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maltit Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 @Daresh dzięki za pracę dla społeczności PS Czy kod twojego modułu dostępny jest na GitHub? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistrz Yoda Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Tak, w bazie jest koszyk powiązany z paczkomatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 No to trudno powiedzieć co to może być, a to się nie pokazuje tylko dla tego koszyka czy dla żadnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistrz Yoda Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 @Daresh: Na razie było jedno via paczkomaty, będę Cię informował jakby pojawiło się inne. Sprawdziłem zaczepy, ale wsio ok, tym bardziej zadziwia mnie te "---" (trzy myślniki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 To co się wyświetla na stronie zamówienia to nie jest zaczep tylko specjalna funkcja używana w sytuacji gdy przewoźnik jest powiązany z modułem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistrz Yoda Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Dzięki za szybką odpowiedź. OK, tylko czemu zwraca '---' public function getPointDataForCart($cartId, $raw = false) { $pointData = Db::getInstance()->getValue('SELECT `parcel` FROM `' . _DB_PREFIX_ . 'gmparcellocker` WHERE `id_cart` = ' . $cartIdz); if ($pointData) { if (!$raw) { $pointData = str_replace('|', ',', $pointData); } return $pointData; } return '---'; } SELECT `parcel` FROM `ps_gmparcellocker` WHERE `id_cart` = 201012002 zwraca: POL01A| Kopalniana 4A| 59-100 Polkowice Dooobra XD widzę błąd: jest: public function getPointDataForCart($cartId, $raw = false) { $pointData = Db::getInstance()->getValue('SELECT `parcel` FROM `' . _DB_PREFIX_ . 'gmparcellocker` WHERE `id_cart` = ' . $cartIdz); powinno być: public function getPointDataForCart($cartId, $raw = false) { $pointData = Db::getInstance()->getValue('SELECT `parcel` FROM `' . _DB_PREFIX_ . 'gmparcellocker` WHERE `id_cart` = ' . $cartId); sam se kuku zrobiłem. Sorry za zawracanie głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grennet Posted October 19, 2020 Share Posted October 19, 2020 A masz może wersję na 1.6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holian Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 (edited) Dzięki za wtyczkę, dorzucę kilka swoich uwag 1. Po wpisaniu adresu lista rozwijalna rozwija się pod oknem (jak w załączonym screenie) 2. W ustawieniach wybrałem żeby podmieniał opcje na adres dostawy paczkomatu - w mailu do klienta faktycznie zmienia, natomiast w mailu na sklep zostaje stary adres wersja wtyczki: 1.4 PS 1.7.6.5 PHP: 7.1.33 szablon: warehouse theme 4.3.2 - tu może być problem z tym 1 punktem (się gryzą) edit1: na problem numer 2 znalazłem rozwiązanie odpowiedz w aktualizacjach jak byk wypisana edit2: Dalsze obserwacje, niestety wychodzi, że jednak się gryzie z szablonem: 1. input-group ma position: relative 2. inpost-search__list ma position: absolute i pozycjonuje się względem pierwszego input-group (naszej wyszukiwarki 3. modal w którym pojawia się mapa ma wyższy z-index od listy 2. Edited October 27, 2020 by Holian (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialadendron Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Mam następujący problem z modułem - po wpisaniu nazwy miejscowości, wyświetla się ona trzy razy, tak jak widać na załączonym screenie. Bardzo proszę o info czy jest możliwość naprawy tego błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted October 30, 2020 Author Share Posted October 30, 2020 Za mapę odpowiada skrypt zaciągany bezpośrednio z Inpostu, więc nie mamy na wpływu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriswalus Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Cześć @Daresh, dobra robota ten moduł, ale jest pewien problem podczas zmiany sposobu wyświetlania z "okienka modal" na "listę rozwijalną" w OPC brakuje okienka wyszukiwania. Jest to dość istotne bo na komórka mapa jest bardzo nieporęczna. Co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszard93 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 (edited) Z tymi sugestiami jest taka kwestia, że api inpostu wykorzystuje taką samą klasę, co niektóre lub wszystkie szablony presty do wyszukiwarki i do niego się odwołuje API, dlatego autouzupełnianie leci do naszej wewnętrznej wyszukiwarki, sam nad tym działam, myślę że jak się pozmienia klasy dla wyszukiwarki wewnętrznej na inne, to problem zniknie . Tak jak w załączniku, zgadza się, wystarczy poprawić kwestię klasy css dla wyszukiwarki i problem przy sugestiach zniknie. Edited November 12, 2020 by ryszard93 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriswalus Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 11 hours ago, ryszard93 said: Z tymi sugestiami jest taka kwestia, że api inpostu wykorzystuje taką samą klasę, co niektóre lub wszystkie szablony presty do wyszukiwarki i do niego się odwołuje API, dlatego autouzupełnianie leci do naszej wewnętrznej wyszukiwarki, sam nad tym działam, myślę że jak się pozmienia klasy dla wyszukiwarki wewnętrznej na inne, to problem zniknie . Tak jak w załączniku, zgadza się, wystarczy poprawić kwestię klasy css dla wyszukiwarki i problem przy sugestiach zniknie. dzięki za odpowiedź, a w którym pliku tę klasę zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanialampa Posted November 16, 2020 Share Posted November 16, 2020 świetne dzięki :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian.g Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Cześć, Mam taki problem: ReferenceError: gmParcelLockerChoose is not defined na szablonie kupionym w Envato, ktoś się spotkał z takim problemem? W debugerze nie widzę w ogóle plików .js z modułu. Jak wymusić ich dołączenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted November 24, 2020 Author Share Posted November 24, 2020 JSy modułu mogą się nie dołączyć jeżeli jest w użyciu jakiś moduł OPC. Moduł ma kod sprawdzający na jakiej stronie jest, żeby nie dołączać JS-ów wszędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagmara Janaszek Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 A czy jest szansa, żeby po wybraniu paczkomatu wymagać podania nr telefonu? Do nadania paczki potrzebny jest nr telefonu, a nie chce, żeby był wymagany dla wszystkich użytkowników - tylko dla tych którzy wybrali dostawę do paczkomatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted December 1, 2020 Author Share Posted December 1, 2020 Nie za bardzo widzę możliwość łatwego zrobienia takiego powiązania w tym module. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek.btr Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 Witam, czy moduł automatycznie aktualizuje punkty odbioru? Przykładowo nie mogę wyszukać punktu BRI02N (Bralin). Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALE Pomysł! Posted December 19, 2020 Share Posted December 19, 2020 On 10/30/2020 at 4:20 PM, Daresh said: Za mapę odpowiada skrypt zaciągany bezpośrednio z Inpostu, więc nie mamy na wpływu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarpol Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Witam dziękuję za moduł paczkomaty 24/7 - wszystko działa sprawnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtLabas Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Dziękuję, moduł działa bardzo dobrze! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtLabas Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Witam, Pytanie mam. W jakiej tabeli / gdzie szukać w bazie wybranego przez użytkownika numeru paczkomatu?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasat01 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Witam, Pomimo zaznaczenia na TAK - "Zamień adres dostawy na adres paczkomatu", adres dostawy w końcowym podsumowaniu zamówienia nie zmienia się na adres paczkomatu, oraz we wiadomości o sprzedaży adres jest jak z formularza. Poprawnie jest jedynie we wiadomości dla kupującego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 8, 2021 Author Share Posted January 8, 2021 Zapewne pierwszy post gdzie jest to opisane nie został dokładnie przeczytany Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtreeaa Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Czy jest gdzieś możliwość pobrania modułu? Kontent z przypiętego postu jest już niedostępny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajfer Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 https://gitlab.com/fajfer/gmparcellocker Ja zrobilem mirror na Gitlabie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grze11 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 U mnie jest jakis problem z modułem z ponownym wybraniem paczkomatu, po przejsciu na sposob wysylki z automatu zaznaczona jest opcja paczkomaty i działa poprawnie just button okna modalnego mozna wybrać paczkomat. NIestety jak zmienie dostawce na innego i chce wrocić do paczkomatu nie otwiera sie hook carrier-extra-content z buttotnem do wyboru paczkomatu screen4. Probowałem to zmienić stylami aby to wyswietlić ale nie dziła Link to comment Share on other sites More sharing options...
drachcom Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Przepraszam, jeżeli pytanie jest idiotyczne, ale czy jest możliwość by kwota dostawy zmieniała się automatycznie? Tzn. jeżeli klient zamawia więcej to kwota dostawy automatycznie się powiększa itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 29, 2021 Author Share Posted January 29, 2021 To nie ma związku z tym modułem tylko z konfiguracją samego przewoźnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drachcom Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 49 minutes ago, Daresh said: To nie ma związku z tym modułem tylko z konfiguracją samego przewoźnika. Przepraszam jestem świeży w temacie. Już znalazłem co i jak. Dlatego na wstępie zaznaczyłem, że pytanie idiotyczne :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
artkrk Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Witam, nieopatrznie chciałem zainstalować na 1.6 i teraz nie mogę używać w panelu wyszukiwarki i zakładki moduły bo wyskakuje mi coś takiego "[PrestaShop] Fatal error in module file :/home/server886603/ftp/piwodajnia/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php: Uncaught Error: Interface 'PrestaShop\PrestaShop\Core\Module\WidgetInterface' not found in /home/server886603/ftp/piwodajnia/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php:20 Stack trace: #0 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1129): include_once() #1 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1107): ModuleCore::coreLoadModule('gmparcellocker') #2 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1841): ModuleCore::getInstanceByName('gmparcellocker') #3 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1795): ModuleCore::checkModuleFromAddonsApi('gmparcellocker') #4 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1699): ModuleCore::generateTrustedXml() #5 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1334): ModuleCore::isModuleTrusted('advancedeucompl...') #6 /home/server886603/ftp/piwodajnia/controllers/admin/AdminModulesController.php(1443): ModuleCore::getModulesOnDisk(true, false, 1) #7 /home/server886603/ftp/piwodajnia/clas" z serwera usunołem już pliki modułu co zrobić żeby wróciło do normy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajfer Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 1 minute ago, artkrk said: Witam, nieopatrznie chciałem zainstalować na 1.6 i teraz nie mogę używać w panelu wyszukiwarki i zakładki moduły bo wyskakuje mi coś takiego "[PrestaShop] Fatal error in module file :/home/server886603/ftp/piwodajnia/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php: Uncaught Error: Interface 'PrestaShop\PrestaShop\Core\Module\WidgetInterface' not found in /home/server886603/ftp/piwodajnia/modules/gmparcellocker/gmparcellocker.php:20 Stack trace: #0 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1129): include_once() #1 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1107): ModuleCore::coreLoadModule('gmparcellocker') #2 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1841): ModuleCore::getInstanceByName('gmparcellocker') #3 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1795): ModuleCore::checkModuleFromAddonsApi('gmparcellocker') #4 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1699): ModuleCore::generateTrustedXml() #5 /home/server886603/ftp/piwodajnia/classes/module/Module.php(1334): ModuleCore::isModuleTrusted('advancedeucompl...') #6 /home/server886603/ftp/piwodajnia/controllers/admin/AdminModulesController.php(1443): ModuleCore::getModulesOnDisk(true, false, 1) #7 /home/server886603/ftp/piwodajnia/clas" z serwera usunołem już pliki modułu co zrobić żeby wróciło do normy ? Przywrocic backup albo updatnac do nowej wersji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artkrk Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 backupu nie ma, a chciałem zostać przy 1.6 jest jakaś inna możliwość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 1, 2021 Author Share Posted February 1, 2021 Skasowanie modułu z serwera powinno w zupełności wystarczyć, może jeszcze cache trzeba usunąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holian Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Jak nie masz backupu to chyba tylko postawić na nowo sklep z zachowaniem bazy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
artkrk Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Wyczytałem, że trzeba usunąć cache/smarty/cache i cache/smarty/compile i to załatwi sprawę tylko nie wiem czy czegoś nie zepsuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 16 minutes ago, fajfer said: Przywrocic backup albo updatnac do nowej wersji 2 minutes ago, Holian said: Jak nie masz backupu to chyba tylko postawić na nowo sklep z zachowaniem bazy Tego typu błędy się naprawia, proszę takie porady zachować dla siebie ponieważ niepotrzebnie możecie komuś dołożyć sporo pracy lub kosztów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajfer Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 10 minutes ago, endriu107 said: Tego typu błędy się naprawia, proszę takie porady zachować dla siebie ponieważ niepotrzebnie możecie komuś dołożyć sporo pracy lub kosztów. Jak ktos testuje na produkcji to i tak czeka go sporo pracy i kosztow... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 6 minutes ago, fajfer said: Jak ktos testuje na produkcji to i tak czeka go sporo pracy i kosztow... To po co jeszcze komuś dokładać pracy takimi poradami jak twoja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artkrk Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 15 minutes ago, endriu107 said: To po co jeszcze komuś dokładać pracy takimi poradami jak twoja? Dzięki Andriu usunięcie cache/smarty/cache i cache/smarty/compile pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaro112112 Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 (edited) Cześć wszystkim, Jeżeli komuś nie działa moduł i nie wyświetla przycisku pod sposobem dostawy to niech sprawdzi czy tak jak ja: 1. Wyczyścił pamięć podręczną sklepu. 2. Ma włączoną w przeglądarce opcję "Disable cache". 3. Nie ma w stylu css czekoś takiego albo podobnie: .row.carrier-extra-content { display: none!important; } U mnie zmiana stylu pomogła. P.S. Wie ktoś jak zrobić żeby okienka .row.carrier-extra-content wyświetlały się tylko pod tym jednym konkretnym sposobem dostawy? Edit: Oczywiście po zmianach css należy ponownie wyszyścić pamięć podręczną sklepu. Edited February 9, 2021 by czaro112112 Adding one step more (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
game77 Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 (edited) Mam problem z wyświetlaniem przycisku do listy paczkomatów. Pojawia się przy pierwszym ładowaniu listy sposobów dostawy. Jednak gdy zmienię na Paczkomaty to przycisk znika (również gdy wybiorę innego dostawcę i później paczkomaty). Wersja Presty 1.7.2.2 Wersja modułu 1.4. obrazek pierwszego ekranu wyboru sposobu dostawy: obrazek po zmianie sposobu dostawy: Dodałem sobie do pliku JS modułu coś takiego: $("#delivery_option_65").on( "click", function() { if ($('#delivery_option_65').is(':checked')) { $('.carrier-extra-content').show(); $('.gmparcellocker-button').show(); window.checkGmParcellocker = true; } }); 65 to ID dostawcy paczkomat InPost. Częściowo mój kod działa, pojawia się przycisk. Niestety po sekundzie lub nawet mniej znika, nie potrafię zlokalizować przyczyny. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, wskazanie co powinienem zrobić żeby naprawić to w lepszy sposób albo po prostu co wyłączyć aby ten przycisk nie znikał po sekundzie po wywołaniu mojego kodu. Edited February 11, 2021 by game77 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mareczin Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Witam, mam pytanie odnośnie integracji z Baselinkerem. O jakie API chodzi? w BaseLinkerze czy w Presta? "Integracja z Baselinkerem - aby dane paczkomatu pokazywały się jako punkt odbioru. Przy integracji przez API po instalacji modułu trzeba w ustawieniach klucza API zaznaczyć wszystkie uprawnienia dla zasobu bl_order. Jeżeli macie na sklepie moduł baselinker, to trzeba go wcześniej usunąć bo będzie konflikt." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 API presty, ale od tamtego czasu wiele się zmieniło i mam sygnały, że Baselinker dodał obsługę tego modułu przy integracji przez plik. Nie trzeba też usuwać modułu baselinker jeżeli integrujemy się przez API Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 potwierdzam z Baselinker wszystko działa poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
slkperkun Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Witam, Próbuję zainstalować ten moduł w systemie ThirtyBees 1.1.0, ale mam komunikat: "The version of your module is not compliant with your thirty bees version". Czy to oznacza, że moduł jest przeznaczony tylko dla systemu Prestashop? Jeśli tak, to czy planuje Pan dodanie zmian do modułu, które pozwolą na jego wykorzystanie również w TB, który w zasadzie jest pewną odmianą PS? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 2, 2021 Author Share Posted March 2, 2021 Moduł jest dla Presty 1.7, a TB to odmiana Presty 1.6, nie będzie tam działał i nie planuję robić wersji dla 1.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITEKON Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Chciałem podziekować za świetny modulik i do tego za free 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieczken Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 (edited) Witam, po zainstalowaniu modułu Paczkomaty Inpost icon fonty tylko na stronie zamówienia zamieniły mi się w migające na przemian znaki zapytania z wykrzyknikiem. Czy ktoś wie o co może chodzić? Próbowałem przeszukaj między plikami js jakichś konfliktów, ale nic nie widzę. Szablon warehouse i standardowy tryb zamówienia bez opc Edited March 5, 2021 by sieczken (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITEKON Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Nie wiem czy problem występuje tylko u mnie, ale nie ma walidacji czy paczkomat został wybrany, czyli mozna przejsc cały checkout zaznaczajac wysylke do paczkomatu ale nie wybierając do którego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogo84 Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 On 3/5/2021 at 1:41 PM, sieczken said: Witam, po zainstalowaniu modułu Paczkomaty Inpost icon fonty tylko na stronie zamówienia zamieniły mi się w migające na przemian znaki zapytania z wykrzyknikiem. Czy ktoś wie o co może chodzić? Próbowałem przeszukaj między plikami js jakichś konfliktów, ale nic nie widzę. Szablon warehouse i standardowy tryb zamówienia bez opc mam to samo, jest to prawdopodobnie spowodowane dodaniem <script async src="https://geowidget.easypack24.net/js/sdk-for-javascript.js"></script> <link rel="stylesheet" href="https://geowidget.easypack24.net/css/easypack.css"/><script> a w nim ponownie ładowanie font awesome i to powoduje znikanie ikon, zamiane ich w znaki zapytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabmark2u Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Witam. Nie mogę wybrać paczkomatu. Nie wyświetla pola wyboru - listy paczkomatów. Prestashop 1.7.2.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 12, 2021 Author Share Posted March 12, 2021 Rzeczywiście miewałem problemy na starszych wersjach 1.7, zalecam minimum 1.7.4, nie ma sensu pracować na czymś tak zawalonym bugami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabmark2u Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Dzień dobry. Pomyliłem się prestashop najnowsza tzn. 1.7.7.2 Mam ustawione Domyślny przewoźnik - Kurier inpost. Wybieram/zmieniam w koszyku na paczkomaty i nie wyświetla mi się "wybór paczkomatu" - ale jak wybiorę opcję paczkomat i zrobię odśwież pojawia się przycisk. W czym leży problem? czy ktoś może mnie pokierować? Wiadomo klient się nie domyśli, że ma odświeżyć... Z góry dzięki za pomoc! Miłego dnia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 Z reguły tak się dzieje jak jakiś inny moduł czy skrypt wywala się i powoduje błąd Javascript, który następnie powstrzymuje wykonywanie innych skryptów. Zacząłbym więc od analizy komunikatów w konsoli (F12). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankosik Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 wdrożylem moduł do swojego sklepu, jest opcja aby przy wpisywaniu adresu paczkomatu nie przyblizalo calej strony w kierunku searcha ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woodland Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 Potrzebna jest mi druga metoda dostawy Inpost Paczkomaty na potrzeby przesyłki weekendowej (inna cena). Kopia modułu, tak jak to się kiedyś robiło w 1.6, wystarczy czy to bardziej skomplikowana sprawa? Obawiam się braku kompatybilności z pozostałymi modułami i Baselinkerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 20, 2021 Author Share Posted March 20, 2021 Może warto rozważyć dodanie tego do głównego modułu, żeby wszyscy mogli skorzystać Na czym dokładnie polega ta przesyłka weekendowa? To jest tylko inna cena, a reszta wszystko bez zmian? Ten sam zestaw paczkomatów? Wystarczyłoby jakby był drugi przewoźnik na liście do wyboru działający na takiej samej zasadzie jak ten zwykły i widoczny obok niego cały czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woodland Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 No warto, warto, oczywiście Moduł konkurencji (inpostship) to ma i to jest po prostu druga metoda dostawy (z inną nazwą, logiem i ceną). Druga metoda korzysta z tej samej listy paczkomatów. Dodatkowo oni mają tam jeszcze automatyczne włączanie i wyłączanie metody w przedziale czasowym (np. włączenie w czwartek po 13:00 i wyłączenie w piątek o 13:00). Ale to akurat nie jest koniecznie potrzebne, można załatwić to odpowiednią etykietą obok nazwy tej metody i informować klienta, że wysyłka odbywa się w piątek z dostawą w sobotę/niedzielę. Moim zdaniem najważniejsza jest możliwość zrobienia duplikatu metody wysyłki Inpost Paczkomaty generowanej przez Twój moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 20, 2021 Author Share Posted March 20, 2021 OK, wprowadziłem taką zmianę i wrzuciłem zaktualizowany moduł do pierwszego posta (v. 1.4.1), proszę o testy. Wybór paczkomatu dla wielu przewoźników działa przy opcji wyboru z mapy, a nie jako lista rozwijana. Jak to się sprawdzi to w dalszym etapie poszukam sposobu na to żeby ograniczyć wyświetlanie tego przewoźnika do zadanych godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woodland Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Wszystko działa zgodnie z założeniami. Dziękuję Jedyne co zauważam, to ostrzeżenie w konsoli: "[DOM] Found 2 elements with non-unique id #parcel-choose" oraz błąd "Uncaught Error: Map container is already initialized.". Nie wpływają one na ogólne działanie modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 22, 2021 Author Share Posted March 22, 2021 Pierwsze to raczej drobnostka, przy okazji którejś z kolejnych aktualizacji się załatwi, jeżeli przeszkadza to można usunąć id="parcel-choose" z pliku button.tpl, bo nie jest już używane. Drugie to nie wiem, czasem widywałem to nawet przy jednym przewoźniku, to może być bardziej związane z funkcjonowaniem skryptu od InPost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tendina Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Czy jest możliwość ograniczenia wyboru tylko do Paczkomatów? Nie wiem, czy to problem InPost, czy tak ma być, ale gdy Klient wybierze Punkt Odbioru, a nie Paczkomat, to nie da się wygenerować przesyłki. Ciekaw jestem, czy ktoś jeszcze zauważył taki problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 24, 2021 Author Share Posted March 24, 2021 Nie wiem jak to wygląda jeżeli chodzi o generowanie przesyłki, ale temat ograniczenia punktów wyboru tylko do paczkomatów do rozpoznania, jeżeli API da taką możliwość to dodam nową opcję w module. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts