Jump to content
nickroast

SMTP email not working PS 1.6.0.6

Recommended Posts

Hi,

 

I am having problem setting up SMTP email.  The credentials I use are the same as I use with my email app(s) and work and have been approved by Fastmail, the provider. https://www.fastmail.fm/help/technical/servernamesandports.html

 

SMTP server: mail.messagingengine.com

SMTP user: mydomain@fastmail.co.uk

SMTP password: mypassword

Encryption: SSL

Post: 465

 

I get this error message (I had to insert spaces into this to make it appear in the post):

 

Error: Please check your configuration

The SMTP connection failed to start  [ssl: //mail.messagingengine.com:465 ] fsockopen returned Error Number 110 and Error String 'Connection timed out'

 

I have also tried leaving use and password blank and get the same error. I have tried the suggestions here:

 

http://jumprit.wikansaged.com/cant-send-or-receive-email-in-prestashop/

 

But they give me a blank page when I go to Advanced Parameters/E-mail.

 

Any help appreciated, thank you,

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody have an idea about this issue,

it seems that lots of people have to face an issue like this while upgrading to 1.6,

it's my case by the way !

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem. The Solution:

 

go to Preferences > Store Contacts > Contact details, make sure the shop email address match the domain name.

Edited by mohdoh (see edit history)
  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem. The Solution:

 

go to Preferences > Store Contacts > Contact details, make sure the shop email address match the domain name.

 

Hi,

 

I have a different Store Contacts email address (...@gmail.com), but everytime I tried to change to match my domain name, after I click on SAVE button, it seems to revert itself back to (....@gmail.com).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am having problem setting up SMTP email.  The credentials I use are the same as I use with my email app(s) and work and have been approved by Fastmail, the provider. https://www.fastmail.fm/help/technical/servernamesandports.html

 

SMTP server: mail.messagingengine.com

SMTP user: mydomain@fastmail.co.uk

SMTP password: mypassword

Encryption: SSL

Post: 465

 

I get this error message (I had to insert spaces into this to make it appear in the post):

 

Error: Please check your configuration

The SMTP connection failed to start  [ssl: //mail.messagingengine.com:465 ] fsockopen returned Error Number 110 and Error String 'Connection timed out'

 

I have also tried leaving use and password blank and get the same error. I have tried the suggestions here:

 

http://jumprit.wikansaged.com/cant-send-or-receive-email-in-prestashop/

 

But they give me a blank page when I go to Advanced Parameters/E-mail.

 

Any help appreciated, thank you,

 

Did you tried TLS encryption?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem. The Solution:

 

go to Preferences > Store Contacts > Contact details, make sure the shop email address match the domain name.

 

This worked for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello ... i'm having trouble in setting up my stmp connection on gmail.

 i created a new mail based on the domain name

the ssl is connected

2-set verification is off

the imap and pop are on (in gmail)

 credentials 

email domain name: ll.pswebshop.com@gmail.com

SMTP server: smtp.gmail.com

SMTP user: ll.pswebshop.com@gmail.com

pass. ******

SSL

port: 465

 

i'm on a Cloud based prestashop  version 1.6.1.3

 

and everytime i get a error " Erreur : veuillez vérifier votre configuration

Expected response code(s) [250] but got response [501-5.5.4 HELO/EHLO argument lilijoliebijoux.pswebshop.com@gmail.com invalid, 501 5.5.4 closing connection. hh8sm5205523wjc.42 - gsmtp]

Share this post


Link to post
Share on other sites

How I resolve my SMTP not sending mail is y my IP through spamhaus.org unknown to me. My IP has been blacklisted so I have to follow there laid down steps so that I can be removed from backlist. Everything is now working fine now

Share this post


Link to post
Share on other sites

On prestashop 1.6.1.6 I have issues with the mail configuration.  Im testing my SMTP setup that has been working since the begining and now no emails are going out and Im getting this messege when i try to test the account.  I have check the SMTP configuration and is perfect.  Will this be a problem of the update.  Any one with this issue

 

Address in mailbox given [info@nicecolombia.com] does not comply with RFC 2822, 3.6.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello 

Same problem and for me.

Not worked.!!

 

Error: Please check your configuration
Expected response code 250 but got code "535", with message "535-5.7.8 Username and Password not accepted. Learn more at 535 5.7.8 https://support.google.com/mail/?p=BadCredentials l6sm3567725wmg.11 - gsmtp "

Edited by hairmania (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried with many smtp configuration, but always 

Connection could not be established with host smtp.pepipost.com [Connection timed out #110]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I make a new gmail account - i put the username and pass and it works !!!!!!!!!!!

 

I dont know why, but with a new gmail account it works.

I read in other posts i tried and now it works. 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 12:22 AM, skulasinghe said:

creating a new gmail id didnt work for me in 1.6.1.4 any other suggestions?

there are several different issues in this thread.  what issue are you having exactly?  what error message are you receiving?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, when I use smtp method and try to send the test mail, it says 

Error: Please check your configuration
Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection refused #111]

I use gmail

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, skulasinghe said:

Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Connection refused #111]

This error typically means that you are being blocked by a firewall.  I don't know what port you are trying to use, but either that port or the IP address is being blocked.  You will need to work with your hosting provider to open the required IP address and/or ports to allow your server to connect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi 

Many users use Cpanel without have access to WHM.

CPanel / WHM have a option to block smtp.

This feature prevents users from bypassing the mail server to send mail, a common practice used by spammers. 

If you have  access to WHM turns off this feature (SMTP Restrictions)(Picture Attached)

If you dont have access to WHM contact your hosting provider.

SKYPE: luisleitaoaudio

Screenshot_1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 11:22 AM, skulasinghe said:

creating a new gmail id didnt work for me in 1.6.1.4 any other suggestions?

 

You need to turn off 2-step verification on your Gmail setting. i wrote about this issue already Prestashop SMTP paramaters

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone!


My solutions is diferent from all the others. I had same problems as most users listed.

SOLUTION:

I used port 25 only w/o SSL. It worked inmediately. Could not use SSL/TLS or any other port. Dont ask me why but this is how it worked for me. I dont know why other ports did not worked either. Give it a try and it will perhaps work.

Cheers!

 

Juan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

For FastMail I had to use SSL on port 565.

I normally use TLS or STARTTLS on port 587 from email clients, and I believe port 465 should work too, but no combination of these would work from PrestaShop.
It didn't make any difference for me, if the Customer Service email address (Shop Param > Contact) is the same as the site domain or different.
It didn't make any difference if the 'Mail domain name' (Adv Param > Email) is the same as the site domain or different.

Hope this helps someone.

Edited by nlites
add (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More