Jump to content

Recommended Posts

Hi everybody, i am a new PS user
 
i have the same "No carriers......" problem which hundreds of people had to face, i have the carriers and the shipping configured in the right way, and sometime they are showing during the order process but most of the time they don't and the error "no carriers available..." comes up, so the problem is not consinstent,
 
 
i have alse applyed this fixes but did not help
 
 
 
i am also willing to hire somebody PS expert to finishe our site
 
 
the system is hosted on a VPS not on shared hosting, please can anybody tell me how to solve this problem?
 
thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi papacio,

 

if it's possible, it would be best to send me a PM with access to your back office. There are numbers of problems that can cause this and it might take me just a few mins to go through your site and find the solution.

However, if you're not able to grant me the access, I'd ask you to

a) Check Countries

B) Check Zones

c) Check limits set to carriers. 

d) Check Products - some might have a carrier disabled and therefore you're not able to make an order. 

e) Check Warehouses if you have advanced stock managment allowed

f) Check modules, as there are some modules that might have an influence on carriers in Prestashop.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a similar issue with USPS Carrier module, the First Class does not show up, ever. I have to delete cookies every time in order to see the updates to the module on the frontend, so this is getting difficult to diagnose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it's the same problem I had, I simply had to assing every item to a warehouse and carriers, (assing the warehouse to the carriers as well maybe? can't remember which fixed it exactly, but they need to have both)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Niclap,

 

I have solved it exactly as you say, by applying carriers to warehosues. I guess that this issue is solved, at least it worked for me when I was in papacio's administration.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

6.1.09 "no carriers available"

They look like they are selected, as they are listed under carriers in the warehouse, but until you highlight them and save them, it does not work. 

 

Try this.

Stock> Warehouse > edit select and highlight the carriers they will then have a grey background>save and this  fixed my problem of "no carriers available"

 

From the warehouse page..

You must select at least one carrier to enable shipping from this warehouse.

Use CTRL+Click to select more than one carrier.

 

Good Luck

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

There can also be a shipping problem when You have set a mark in Products/Quantities "I want to use the advanced stock management system for this product."

 

Remove the mark for the choosen products and it will Work.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just spent hours looking for a solution also.  Reading post after post, it seems everyone else is having the same issue with this no carrier available problem.  This shipping system definitely needs un-complicated because there seems to be too many variables to get it right!  By default, every product should be shippable and associated with a carrier (and warehouse--if applicable) I finally found a solution to this by turning off advanced stock management under preferences/product.  Now to solve that dang "free shipping" issue in the cart.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just spent hours looking for a solution also.  Reading post after post, it seems everyone else is having the same issue with this no carrier available problem.  This shipping system definitely needs un-complicated because there seems to be too many variables to get it right!  By default, every product should be shippable and associated with a carrier (and warehouse--if applicable) I finally found a solution to this by turning off advanced stock management under preferences/product.  Now to solve that dang "free shipping" issue in the cart.

 

@flyclothing

I have mad exactly the same experience as you did. Now even I turned off the advanced stock management, I still get the error message : cannot be delivered to the chosen address. How wired, although I selceted the right zones and countries.

 

Anyone got a idea where could be the issue?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@flyclothing

I have mad exactly the same experience as you did. Now even I turned off the advanced stock management, I still get the error message : cannot be delivered to the chosen address. How wired, although I selceted the right zones and countries.

 

Anyone got a idea where could be the issue?

Thanks.

Michael: That's odd, if you send me access to BO and if I have the time today, I might take a look on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine was solved (for the most part) after removing advanced stock management and redoing the USPS and UPS module configurations.  By default, all options you choose in these two modules should be available for every product but we all know that is not always the case.  Let me know if you solve your issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same "No carrier..." problem as well as the "Free shipping" issue regardless of what I do. I have followed every suggestion and idea I have been able to locate on this forum to no avail. I am at wits end. Could someone please take a look at my configuration?

 

http://samantharay.com

Edited by wildeyray (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my case for all countries, Shipping Rate and Carriers are not a Problem

 

Except in case of China

 

I have two countries in this Zone, China and Hongkong even HongKong is working all fine but i can't understand why it is creating a problem for China

 

http://www.prestashop.com/forums/topic/360992-shipping-to-china-not-working/

 

Any body with any solution

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same "No carrier..." problem as well as the "Free shipping" issue regardless of what I do. I have followed every suggestion and idea I have been able to locate on this forum to no avail. I am at wits end. Could someone please take a look at my configuration?

 

http://samantharay.com

 

I finally was able to get the "No carrier..." issue resolved. It was a result of the remaining issue I am having, which is that no matter how I configure my products and my carriers, shipping is always "Fee Shipping", even when I add handling fees. In reading other forums, I see others are having the same issue, but I have been unable to find a working solution.

 

Any advice? Anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have also been struggling with this for three days.  I believe I just do not understand how to get this configured.  I'm very confused between the presta shop shipping menu under the products tab and the USPS module as well as the advanced stock option.

 

I feel like I need to just start over because I"ve made so many changes I'm losing track of where I am.  Does anyone one have a STEP by STEP instruction set as to how to get the USPS module working such that I no  longer receive 'No carrier has been made available for this selection.'  and the 'Free Shipping' I am losing a great deal of time on it and someone out there must know how to do it. 

 

One person solves it by turning ON the 'Advenace Stock' and another solved it by turning it off.  How is that? 

 

Please help.  Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would setup both of the USPS and UPS module firsts and then configure each.  Then go to the shipping section and configure.  Reset the modules if they are not working.  And make sure to turn off advanced stock management!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you.

 

I did end up turning off the Advanced Stock Management.

Then I deleted all the Carriers in Shipping-> Carriers menu

I uninstalled the USPS module

I reinstalled the USPS module

I configured the USPS module

 

and now it is working.  At least it is populating the Carrier Options.

 

Now onto the next problem.  Blank page on shipping in checkout   :-(  I suppose that is another topic though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would setup both of the USPS and UPS module firsts and then configure each.  Then go to the shipping section and configure.  Reset the modules if they are not working.  And make sure to turn off advanced stock management!

As simple as it is, this comment headed me in the right direction. I simply did a "reset" (didn't know that option existed), reconfigured my carriers and issue was resolved. THANK YOU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing here is working for me. I don't have the advanced stock management module installed, and I have attempted to assign a default warehous, I'm still getting the No Carriers Available error on checkout.

 

This is pretty rediculous considering being able to BUY is THE fundamental point of a shopping cart system. I think this has been made far too complicated and there are far too many variables able to go wrong. This makes Prestashop one of the most embarassing examples of "too many cooks" I have ever seen.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to get free shipping to show for UK customers, everything is there and there should be no settings in the options for free shipping, other than selecting free shipping and assigning the UK zone to it. This has been done and it's now giving me both

  1. There are no carriers that deliver to the address you selected.
  2. No carriers available for the address "My address"
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using the USPS or UPS modules and have you assigned methods to your country?  It took me a couple of tries before I got the free shipping right.  We are still setting up countries as we speak.  I setup free shipping carriers rather than using the preferences function.  You have to edit each carrier and set a price for your country.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't need USPS or UPS modules because this is UK based business. I primarily ship to the UK and Europe. I have set up European delivery and international delivery by weight. UK delivery is set as FREE DELIVERY.

 

Testing the delivery methods, I have disabled international and european and only left UK free delivery available, and still I am getting both of these messages. This should not be happening, it should be as simple as assigning the United Kingdom to FREE Delivery and that's it. I can't understand what other settings there could possibly be to change.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I have one carrier installed and added ups and mondial relay, neither show up as options in the shopping cart. I have the carriers added as options in the product - shipping option so I don't know where else I should add something.... 

Any advice is greatly appreciated. 

kind regards

Len

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you created a carrier, then you need to apply it to a zone.  Make sure that zone has your country/area listed and then test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I'm trying to get free shipping to show for UK customers, everything is there and there should be no settings in the options for free shipping, other than selecting free shipping and assigning the UK zone to it. This has been done and it's now giving me both

  1. There are no carriers that deliver to the address you selected.
  2. No carriers available for the address "My address"

 

Hi all, I'm new to PrestaShop and am having the same problem - I only ship to the uk and have set up zones and countries as as such.
 
Have also tried setting tax rules for product and carrier as suggested above to match but still have the same message - very frustrating.
 
Any help would be much appreciated ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you created a carrier, then you need to apply it to a zone.  Make sure that zone has your country/area listed and then test.

Hi Flyclothing

Thank you for your reply, I appreciate it very much, it makes me feel less 'alone' in my task here :-)

 

I have in 'zones' France, Belgique, Luxembourg

 

In the carriers tab I added mondial relay and ticked 'France, Belgique, Luxembourg'  in shipping carriers 

CARRIER NAME MONDIAL RELAY

This carrier is not free and the delivery announced is: 3-6.

The shipping cost is calculated according to the weight and the tax rule No tax will be applied.

This carrier can deliver orders from 0.500000 kg to 30.000000 kg. If the order is out of range, the behavior is to disable carrier.

This carrier will be proposed for those delivery zones
  • France, Belgique, Luxembourg
And it will be proposed for those client groups
  • Visitor
  • Guest
  • Customer
  • Wholesale
  •  
  • so I don't quiet know why the mondial relay doesn't show to customers
  • Thanks once again  
  • Kind regards
  • Lenlay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Flyclothing

Yes I have the prices in have a look here.... 

https://www.dropbox.com/s/uf4uj4o47amfm64/Screenshot%202014-11-06%2020.27.46.png?dl=0

 

 

and in the product shipping I have 

https://www.dropbox.com/s/tt09fooz8k50u09/Screenshot%202014-11-06%2020.32.06.png?dl=0

 

 

keep well, 

Len

Edited by Rosie Posy (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a possibility that you may just have too many parameters.  Can you create another shipping method and make it very simple and see if it works?

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a possibility that you may just have too many parameters.  Can you create another shipping method and make it very simple and see if it works?

I have one option in the ups model and that gives the same result ie. no carrier choice in customer cart.....????

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you come back to this post again and again in vain, I should tell you that I had faced the very same problem. God bless the guy who made this Youtube video and put it up:

 

www.youtube.com/watch?v=V4Nyapf445w

 

Check it out, it will definitely solve the problem.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you come back to this post again and again in vain, I should tell you that I had faced the very same problem. God bless the guy who made this Youtube video and put it up:

 

www.youtube.com/watch?v=V4Nyapf445w

 

Check it out, it will definitely solve the problem.

 

Thanks.

 

Also, guys, stop complicating things when you have a chance of simplifying them!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you come back to this post again and again in vain, I should tell you that I had faced the very same problem. God bless the guy who made this Youtube video and put it up:

 

www.youtube.com/watch?v=V4Nyapf445w

 

Check it out, it will definitely solve the problem.

 

Thanks.

I tried clicking the 'all' buton and the carrier was displayed . The problem with that is that I have to set a price for ALL the countries listed. I don't ship to all countries so how do I delete selected countries. I tried unselecting them but then the carrier doesn't show as before???? so  I am a bit stuck, Thanks for any help. 

Kind regards

Len

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried your solution by selecting 'all' but I only ship to 3 countries with mondial relay in this option.... so I am still stuck... which other sections should I activate/deactivate, the help files don't give enough information. 

Thanks, for any advice... 

Len

 

   have figured out how to add a second carrier to the customers' shipping choice. 

You can not have unselected zones if you want 2 or more carriers. 

 

In Zones, fill in all the prices for the different weights. 

then in the 'carriers' tab go to the second tab 'carriers and shipping' you have to fill in all the fields and mark the checkbox 'ALL'

Only then will the second carrier show as an option in the cart.

This is not an ideal solution. I would be good if you could just checkmark the relevant zones and not have to checkmark 'all'

 

Hope that info helps someone.

Kind regards

Len

Edited by Rosie Posy (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will probably need to go to Localizations->Zones....you can add or delete and completely manage the continents and countries, including cities you ship to. After that is done, go back and edit your carrier. I think you will only see the zones you have selected in "Zones". If it doesn't work out that way, let me know.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, when you are adding any product, make sure you do not select any specific carrier for it. That way, all the carriers will be available for it by default.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I Love this forum... just spent 4 hours trying to fix a 'no carriers available' issue!!!

 

Not mentioned in the manual I purchased... thanks to forum members for mentioning carriers must be selected in warehouse.

 

Chris

http://www.PROtastic.co.uk

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More