Kayne Posted July 8 Share Posted July 8 @onebit Dokładnie. Ale rzuć okiem na moduł Apaczka Mapa - tam możesz mieć podpiętych różnych przewoźników, w tym DPD i inne: https://www.apaczka.pl/integracje/mapa-punktow-prestashop/ Też darmowe i bardzo proste - w podsumowaniu zamówienia widzisz wybrany sposób wysyłki i paczkomat/adres. Ja się przesiadłem z tego modułu na tamten bo potrzebowałem więcej niż tylko paczkomaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted July 8 Share Posted July 8 21 minutes ago, Daresh said: A po co przy DPD mapa paczkomatów InPostu? zależy mi aby mieć: InPost paczkomaty, DPD kurier. Kiedy dodam ręcznie DPD znika mi przycisk wyboru paczkomatów dla sposobu wysyłki InPost paczkomaty. Nie potrzebuję mapy dla DPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted July 8 Share Posted July 8 22 minutes ago, Kayne said: @onebit Dokładnie. Ale rzuć okiem na moduł Apaczka Mapa - tam możesz mieć podpiętych różnych przewoźników, w tym DPD i inne: https://www.apaczka.pl/integracje/mapa-punktow-prestashop/ Też darmowe i bardzo proste - w podsumowaniu zamówienia widzisz wybrany sposób wysyłki i paczkomat/adres. Ja się przesiadłem z tego modułu na tamten bo potrzebowałem więcej niż tylko paczkomaty. Czy w tym module muszę mieć klucz API aby moduł działał?. Nie chcę się integrować z Apaczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted July 8 Share Posted July 8 2 minutes ago, onebit said: Czy w tym module muszę mieć klucz API aby moduł działał?. Nie chcę się integrować z Apaczka Z tego co widzę u siebie, to tak, musisz - ale konto jest darmowe i nie musisz ostatecznie korzystać z ich usług. Ja z ich usług korzystam bardzo sporadycznie, bo inny pośrednik ma bardziej konkurencyjne ceny. Ale moduł z mapą mą bardzo fajny i mogę polecić, działa bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted July 8 Author Share Posted July 8 25 minutes ago, onebit said: zależy mi aby mieć: InPost paczkomaty, DPD kurier. Kiedy dodam ręcznie DPD znika mi przycisk wyboru paczkomatów dla sposobu wysyłki InPost paczkomaty. Nie potrzebuję mapy dla DPD To nie jest normalne zachowanie, kurierzy nie powinni oddziaływać na siebie w ten sposób.r Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted July 8 Share Posted July 8 1 hour ago, Daresh said: To nie jest normalne zachowanie, kurierzy nie powinni oddziaływać na siebie w ten sposób.r Tak to prawda. Do tej pory nie miałem takiej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups-zasilacze_pl Posted August 29 Share Posted August 29 Cześć. Zainstalowałem moduł pod Presta 9. Niby ładnie go przyjął, jest w procesie zamawiania ale jak klikam "Wybierz paczkomat" to strona śię przeładowuje i nic sie nie dzieje. Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted September 10 Share Posted September 10 Po dodaniu modułu i aktywacji paczkomatów, wybór paczkomatu pojawia mi się przy każdej formie wysyłki. Mam jeszcze dwie zdefiniowane formy wysyłki. Czy coś powinienem zmienić, dodać? Serdecznie dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted 12 hours ago Author Share Posted 12 hours ago A to jest w standardowym checkoucie? Raczej mało prawdopodobne, bo moduł swój przycisk wyświetla na specjalnym dodatkowym hooku przy kurierze i tym steruje sama Presta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 5 hours ago, Daresh said: A to jest w standardowym checkoucie? Raczej mało prawdopodobne, bo moduł swój przycisk wyświetla na specjalnym dodatkowym hooku przy kurierze i tym steruje sama Presta. Darku dzięki bardzo masz rację, doszedłem już do tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago To znowu ja właśnie zainstalowałem moduł i dodał mi przewoźników, ustawiłem płatności, opłaty i..... podczas składania zamówienia nie wyświetlają się paczkomaty, debugger nic nie pokazuje. Proszę podpowiedz gdzie mam szukać, co zmieniać. Bardzo mi zależy. dziękuję za wyrozumiałość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted 2 hours ago Author Share Posted 2 hours ago W sensie nie pojawia się w ogóle przewoźnik czy nie pojawia sią przycisk wyboru paczkomatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 1 minute ago, Daresh said: W sensie nie pojawia się w ogóle przewoźnik czy nie pojawia sią przycisk wyboru paczkomatu? nie pojawia się przewoźnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted 2 hours ago Author Share Posted 2 hours ago Pojawianiem się przewoźnika steruje sama Presta, więc trzeba szukać gdzieś w ogólnych ustawieniach i warunkach tego kiedy dany przewoźnik się pojawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 1 minute ago, Daresh said: Pojawianiem się przewoźnika steruje sama Presta, więc trzeba szukać gdzieś w ogólnych ustawieniach i warunkach tego kiedy dany przewoźnik się pojawia. kurczę mam wszystko tak samo ustawione jak na teście, gdzie paczkomaty się pojawiały, teraz nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 6 minutes ago, Daresh said: W sensie nie pojawia się w ogóle przewoźnik czy nie pojawia sią przycisk wyboru paczkomatu? i płatności i to by było na tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
onebit Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 21 minutes ago, onebit said: i płatności i to by było na tyle jak wyłączyłem wszystko i zostawiłem paczkomaty, to paczkomaty się pojawiają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts