Jump to content
Alliner

XML Položka "DELIVERY_DATE" Heureka

Recommended Posts

Dobry den,

Jak mam nastavit v feedu pro Heureku aby každé zboží mělo jiné „DELIVERY_DATE“. Některý produkty dodávám za 7 dni a některý za 3 dni. Je tomu vůbec nějaké řešeni? Diky moc!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jak máš v Prestě uloženy termíny dodání?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pak nechápu podle čeho chceš exportovat DELIVERY_DATE?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mel jsem v feedu nasteveny 7 a v adminu nic kvuli dobe dodani jsem už nedaval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Narazil jsem tady na toto vlákno se zajímavým dotazem, protože řeším stejný problém. Mohl by mi někdo poradit, kde se dá v prestashopu nastavit termín dodání? V obchodě máme standardně 2 druhy zboží, a to skladem a na objednávku, přičemž v předvolbách je defaultně povoleno objednání o obou dvou typů.

Díky za každou pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Mohl by mi někdo poradit, kde se dá v prestashopu nastavit termín dodání? V obchodě máme standardně 2 druhy zboží, a to skladem a na objednávku, přičemž v předvolbách je defaultně povoleno objednání o obou dvou typů...


Kde sa da nastavit v Preste termin dodania neviem, ale na generovanie xml feedu by som skusil pouzit pocet produktov na sklade:

ak je pocet >0 potom je tovar skladom a generuje sa pre heureku okamzite dodanie
v opacnom pripade (tovar nie je na sklade) sa generuje dodanie za 7 dni

1 v xml feede uvedenom na http://www.prestashop.com/forums/viewthread/79643/ nahradit:
'.($row['quantity'] > 0 ? 'ihned' : '7').'

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Mohl by mi někdo poradit, kde se dá v prestashopu nastavit termín dodání? V obchodě máme standardně 2 druhy zboží, a to skladem a na objednávku, přičemž v předvolbách je defaultně povoleno objednání o obou dvou typů...


Kde sa da nastavit v Preste termin dodania neviem, ale na generovanie xml feedu by som skusil pouzit pocet produktov na sklade:

ak je pocet >0 potom je tovar skladom a generuje sa pre heureku okamzite dodanie
v opacnom pripade (tovar nie je na sklade) sa generuje dodanie za 7 dni

1 v xml feede uvedenom na http://www.prestashop.com/forums/viewthread/79643/ nahradit:
'.($row['quantity'] > 0 ? 'ihned' : '7').'



Super, funguje to přesně tak, jak má. Opravdu díky moc. Moc jsi mi pomohl. Logicky jsem uvažoval nějákou takovou funkci, ale vzhledem k tomu, že jsem v tomhle opravdu lama, tak jsem se do ničeho nepouštěl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

termin dodani se zadava v BO>Katalog>Produkt>zalozka Info>"Zobrazovaný text pokud je skladem" nebo "Zobrazovaný text, když není skladem ale je povoleno objednat"
Zadany text se pak zobrazi na strance produktu ("Availability")

Share this post


Link to post
Share on other sites

Víc lidí jako JanaP a myslím si, že o komunitu Presty se nemusíme bát. O to víc si toho vážím, protože v poslední době tady o moje vlákna nezakopl ani pes...

Share this post


Link to post
Share on other sites
termin dodani se zadava v BO>Katalog>Produkt>zalozka Info>"Zobrazovaný text pokud je skladem" nebo "Zobrazovaný text, když není skladem ale je povoleno objednat"
Zadany text se pak zobrazi na strance produktu ("Availability")


Díky za další pohled na věc. Možná se omlouvám, že jsem to tam nenapsal, ale toto u jednotlivých produktů nastaveno. V předvolbách mám nastaveno dafaultně povolit objednávky, ale pokud se kouknu na výpis z toho feedu, tak tam mám všude stejnou hodnotu, bez ohledu na to, zda-li je skladem, či nikoliv, a to následující:

1 



To asi není v pořádku, co?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To byla reakce na odpoved JanaP # 6, predpokladam, ze xml feed uz je v poradku po uprave
'.($row['quantity'] > 0 ? 'ihned' : '7').'

Share this post


Link to post
Share on other sites
termin dodani se zadava v BO>Katalog>Produkt>zalozka Info>"Zobrazovaný text pokud je skladem" nebo "Zobrazovaný text, když není skladem ale je povoleno objednat"
Zadany text se pak zobrazi na strance produktu ("Availability")


O tych textovych polozkaxh viem, len to asi nebudu tie spravne polozky termin dodania ktore potrebujeme ...je to len text ak tovar je/neni skladom a je to "volna tvorba". V tabulke prefix_product_lang su polozky "available_now" a "available_later" nepovinne - default NULL. Ked su vyplnene napr. "skladom" resp. "na dotaz | skladom o tyzden | dostupne za x dni" tak len z nich nezistis ci tovar je alebo nie je skladom - su vyplnene aj ked je na sklade 0 alebo 1000 kusov. Musis poznat polozku quantity z tabuliek prefix_product resp. prefix_product_attribute.

DaemonCZ: Jak budes mat vo feede napevno echo 1 tak pre heureku je to tovar do 24hodin aj keby si mal v availability_later zapisane "dostupne na svateho Dindy" :D

Este by si mal v tom nestastnom skripte na http://www.prestashop.com/forums/viewthread/79643/ zamenit pri kategoriach ten bohovsky zapis intval(10) :-o za id default jazyka - 4

A v echu este malu uprava implode ked podla specifikacie heureky je oddelovac kategorii "mezera>mezera" - teda kod:

$kategorie=array();
$category = new Category(intval($row['id_category_default']), 4);
while ($category->id <> 1) {
   $kategorie[]=$category->hideCategoryPosition($category->name);
   $category = new Category(intval($category->id_parent), 4);
}

...

'.implode(' > ',array_reverse($kategorie)).'



sucasny skript ti zrejme negeneruje

Share this post


Link to post
Share on other sites

DaemonCZ: Jak budes mat vo feede napevno echo 1 tak pre heureku je to tovar do 24hodin aj keby si mal v availability_later zapisane "dostupne na svateho Dindy" :D

Este by si mal v tom nestastnom skripte na http://www.prestashop.com/forums/viewthread/79643/ zamenit pri kategoriach ten bohovsky zapis intval(10) :-o za id default jazyka - 4

A v echu este malu uprava implode ked podla specifikacie heureky je oddelovac kategorii "mezera>mezera" - teda kod:

$kategorie=array();
$category = new Category(intval($row['id_category_default']), 4);
while ($category->id <> 1) {
   $kategorie[]=$category->hideCategoryPosition($category->name);
   $category = new Category(intval($category->id_parent), 4);
}

...

'.implode(' > ',array_reverse($kategorie)).'



sucasny skript ti zrejme negeneruje



Díky moc za doplňující info. Vidíš, ani jsem si nevšimnul, že mi to negeneruje , takže o to víc Ti jsem vděčný za tohle info. Problém s tím jazykem jsem už řešil a naštěstí vyřešil, protože češtinu mám pod ID 7 a na té 3 mi to generovalo jen něco, co jsem do shopu přidával na začátku a přiřadilo se to pod ty jazyky, co tam byly.

Ten tvůj kód, co jsi sem dával minule se zatím zdá, že funguje perfektně. Každopádně zítra nebo pozítří se zkusím mrknout i na to, co píšeš tady. Vyzkouším to a kdyžtak Ti dám vědět, jak to šlape.

Co dodat? Všechno šlape. Snad jen ještě jednou obrovský díky :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chybná diakritika feedu co stim?Pouzivam xml od uzivatele semtam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, ale nedá mě to.
V hlavičce vidím: Kvalitní a výkonné tonery za rozumnou cenu a přitom na shopu není ani jeden a přitom dole svítí hláška:
E - shop už je v provozu!!

Sorry ale tohle je u mě prasečina. Proč tam máš třeba tuhle hlášku:
No new products at this time

to je problém to dopřeložit??
co je tohle:
http://cerna-tecka.cz/29-format-a4 ???
Nulová cena a místo obrázku otazník???
Proč maj bloky vlevo jinej styl než ty v pravo??
Za tohle bych se styděl a neřešil nějakej heureky program pro spokojenost zákazníků....
Tonner budu potřebovat brzo, ale u tebe ho nekoupím, už třeba pro to, že o značce OKI asi ani nevíš :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry, ale nedá mě to.
V hlavičce vidím: Kvalitní a výkonné tonery za rozumnou cenu a přitom na shopu není ani jeden a přitom dole svítí hláška:
E - shop už je v provozu!!

Sorry ale tohle je u mě prasečina. Proč tam máš třeba tuhle hlášku:
No new products at this time

to je problém to dopřeložit??
co je tohle:
http://cerna-tecka.cz/29-format-a4 ???
Nulová cena a místo obrázku otazník???
Proč maj bloky vlevo jinej styl než ty v pravo??
Za tohle bych se styděl a neřešil nějakej heureky program pro spokojenost zákazníků....
Tonner budu potřebovat brzo, ale u tebe ho nekoupím, už třeba pro to, že o značce OKI asi ani nevíš :-(


JO to asi je, prestashop je celkově prasečina! Překald jsem si stáhl, ale i potom bylo přeloženo asi jenom 40% textu, ve stavu jakém to teď je jsem to sám dopřekládal! Otazníky jsem tady řešil a nikdo mi nebyl schopen poradit, pořád mě jen odkazoval na jiné a jiné vlákna! A u tonerů je napsané jen na objednávku!!... kritizovat umí každý, pomoct nikdo!! SUPER FÓRUM!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svět je krutej,zvykej si.
Konkrétně otazníky jsou tam proto, že zboží nemá vlastní obrázek a tento je přednastavenej prestou, aby tam něco bylo.
A presta neni prasečina, to ty seš prase, když to pustíš do světa. Presta je ZADARMO systém, kterej ti může vydělat peníze....
Ten nápis přeložíš v překladu modulů a těm 40% u překladu nevěřím, nezapomeň, že mám prestu sám, tak vím co aká čeština dokáže přeložit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svět je krutej,zvykej si.
Konkrétně otazníky jsou tam proto, že zboží nemá vlastní obrázek a tento je přednastavenej prestou, aby tam něco bylo.
A presta neni prasečina, to ty seš prase, když to pustíš do světa. Presta je ZADARMO systém, kterej ti může vydělat peníze....
Ten nápis přeložíš v překladu modulů a těm 40% u překladu nevěřím, nezapomeň, že mám prestu sám, tak vím co aká čeština dokáže přeložit


Opravdu mě nenapadlo přidat ke zboží obrázek. Nechci se chlubit, ale mám IQ více než 90. K překladu... opravdu toho bylo minimálně přeloženo a já překládám a překládám, hold nezvládu to všechnu v rámci jedné sekundy.
U presty je super, že je ZADARMO, ale pokud máš svůj web, tak musíš vědět ja je to v základu nedokonalé! A já neholduji PHPčku a místo, aby na fóru lidi pomáhali ostatním, tak je budou nazývat PRASATY.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já phpčku taky neholduju a ty místo abys byl rád, že to někdo z komunity popravdě zkritizuje web, tak se urážíš....
Já dokonce dá se říct neumím skoro vůbec nic a shop si myslím mám vyladěný hodně(například 4 importní scripty, úprava objednávky, script na export objednávek, jednostránková objednávka atd....). Holt když něco chci a neumim to musim si to nechat udělat někym kdo to umí, ale ten taky potřebuje jíst.
Pokud ti toho čeština přeložila málo, tak to chce zkusit lepší....

Ale nezlob se na mě pustit na světlo shop kde jsou levý bloky hranatý a na bílym podkladu a ty pravý do kulata a šedý je u mě prasečina a za tím si stojím. To že je presta nedokonalá si nemyslím. Nechceš, aby ještě uměla balit balíky a vozit je na poštu?

Proč si nepronajmeš placenej shop, když ti tohle nevyhovuje a neumíš si to poštelovat?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry, ale nedá mě to.
V hlavičce vidím: Kvalitní a výkonné tonery za rozumnou cenu a přitom na shopu není ani jeden a přitom dole svítí hláška:
E - shop už je v provozu!!

Sorry ale tohle je u mě prasečina. Proč tam máš třeba tuhle hlášku:
No new products at this time

to je problém to dopřeložit??
co je tohle:
http://cerna-tecka.cz/29-format-a4 ???
Nulová cena a místo obrázku otazník???
Proč maj bloky vlevo jinej styl než ty v pravo??
Za tohle bych se styděl a neřešil nějakej heureky program pro spokojenost zákazníků....
Tonner budu potřebovat brzo, ale u tebe ho nekoupím, už třeba pro to, že o značce OKI asi ani nevíš :-(


JO to asi je, prestashop je celkově prasečina! Překald jsem si stáhl, ale i potom bylo přeloženo asi jenom 40% textu, ve stavu jakém to teď je jsem to sám dopřekládal! Otazníky jsem tady řešil a nikdo mi nebyl schopen poradit, pořád mě jen odkazoval na jiné a jiné vlákna! A u tonerů je napsané jen na objednávku!!... kritizovat umí každý, pomoct nikdo!! SUPER FÓRUM!


Mas naprostou pravdu, cs+angl. forum je SUPER, pomohlo mi ve vsem, co jsem potreboval vedet. Ale ne tak, ze bych se ptal na kazdou hovadinu, ale ze jsem na foru hledal a hledal - a zjistil jsem, ze na vsechno uz se prede mnou nekdo ptal a nekdo jiny odpovedel.
A jeste poznamka: pomahat nekomu tady na foru neni povinne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry, ale nedá mě to.
V hlavičce vidím: Kvalitní a výkonné tonery za rozumnou cenu a přitom na shopu není ani jeden a přitom dole svítí hláška:
E - shop už je v provozu!!

Sorry ale tohle je u mě prasečina. Proč tam máš třeba tuhle hlášku:
No new products at this time

to je problém to dopřeložit??
co je tohle:
http://cerna-tecka.cz/29-format-a4 ???
Nulová cena a místo obrázku otazník???
Proč maj bloky vlevo jinej styl než ty v pravo??
Za tohle bych se styděl a neřešil nějakej heureky program pro spokojenost zákazníků....
Tonner budu potřebovat brzo, ale u tebe ho nekoupím, už třeba pro to, že o značce OKI asi ani nevíš :-(


JO to asi je, prestashop je celkově prasečina! Překald jsem si stáhl, ale i potom bylo přeloženo asi jenom 40% textu, ve stavu jakém to teď je jsem to sám dopřekládal! Otazníky jsem tady řešil a nikdo mi nebyl schopen poradit, pořád mě jen odkazoval na jiné a jiné vlákna! A u tonerů je napsané jen na objednávku!!... kritizovat umí každý, pomoct nikdo!! SUPER FÓRUM!


Mas naprostou pravdu, cs+angl. forum je SUPER, pomohlo mi ve vsem, co jsem potreboval vedet. Ale ne tak, ze bych se ptal na kazdou hovadinu, ale ze jsem na foru hledal a hledal - a zjistil jsem, ze na vsechno uz se prede mnou nekdo ptal a nekdo jiny odpovedel.
A jeste poznamka: pomahat nekomu tady na foru neni povinne.


Ja to chápu, že to není povinné, když nechcete pomoct tak nepomáhejte. Jen mě fascinuje člověk, který se tady přijde pochlubit svým webem a mě uráží. Máš pravdu, hodně věcí se kterými jsem měl problém jsem tady našel, ale taky hodně věcí tady ještě není. Viz ty obrázky... ty jsou mi záhadou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Založil jsem tohle vlákno, protože potřebuji pomoc. Pokud někdo ví kde je problém ať prosím napíše. Zkoušel jsem snad všechny kódy, ale žádný mi nejel - asi tam bude jen nějaká pitomá chyba, kterou já jenom prostě nevidím.
Pokud však mě však chcete jen urážet, prosím nechte si to pro sebe. Tím myslím i kritiku mého webu. Vím, že není dokonalý, snažím se to dát nějak dohromady, ale hold ani Řím nebyl postaven za den

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já se pochlubit nepřišel, ani nemám potřebu tě urážet, snažil jsem se tě nakopnout že jsou na tvym shopu důležitější věci než heuréka ověřeno zákazníky.... Ale očividně to nechceš chápat.
Hodně úspěchů přeji.

Pak se divíte, že tu nikdo nechce poradit, když jste hned všichni uražený jak mimina....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Já se pochlubit nepřišel, ani nemám potřebu tě urážet, snažil jsem se tě nakopnout že jsou na tvym shopu důležitější věci než heuréka ověřeno zákazníky.... Ale očividně to nechceš chápat.
Hodně úspěchů přeji.

Pak se divíte, že tu nikdo nechce poradit, když jste hned všichni uražený jak mimina....


Pro mě je třeba důležitější feed heureka, než to, že skin není úplně dokonalý. Třeba Vám se to zdá divné, ale já si to myslím. Vím, že na svém webu nabízím kvalitní výrobky a zákazníci chtějí tyto kvalitní výrobky raději než dokonalý skin.
A s tím nakopnutím ... no co na to říct ... už jsem to říkal několikrát, že opravdu nejsem schopen udělat dokonalý web a to ještě celý najednou. Kdybych to uměl, nepsal bych sem a nechtěl bych od Vás radu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jenze jaky kvalitni vyrobky, když v kategorii tonery není ani jedna položka?


Jak už jsem řekl, je tam napsáno pouze na objednávku!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A tim si myslíš, že uděláš díru do světa v záplavě eshopu s barvama do tiskáren??
Tím že na shopu nebudeš mít žádný zboží,ale napíšeš tam: když budete chtít, tak vám to teda objednám??
Vrať se na zem, lidi to chtejí zítra a pokud možno, tak za korunu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
A tim si myslíš, že uděláš díru do světa v záplavě eshopu s barvama do tiskáren??
Tím že na shopu nebudeš mít žádný zboží,ale napíšeš tam: když budete chtít, tak vám to teda objednám??
Vrať se na zem, lidi to chtejí zítra a pokud možno, tak za korunu..

Konečně dobrý argument! Teď máte konečně pravdu! Jsme rád za Vaše připomínky, ale nechtěl bych spamovat toto SUPER fórum. Takže bych Vás chtěl poprosit, jestli bychom mohli ukončit toto vlákno a nechat je už jen pro případné nápady s XML.

P.S. Zkuste vzít jeden cartridge z mého webu a zkuste najít levnější na internetu:-) (Black-Point), ale nepište to sem, nechci tímto tady dělat reklamu!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
A tim si myslíš, že uděláš díru do světa v záplavě eshopu s barvama do tiskáren??
Tím že na shopu nebudeš mít žádný zboží,ale napíšeš tam: když budete chtít, tak vám to teda objednám??
Vrať se na zem, lidi to chtejí zítra a pokud možno, tak za korunu..

Konečně dobrý argument! Teď máte konečně pravdu! Jsme rád za Vaše připomínky, ale nechtěl bych spamovat toto SUPER fórum. Takže bych Vás chtěl poprosit, jestli bychom mohli ukončit toto vlákno a nechat je už jen pro případné nápady s XML.

P.S. Zkuste vzít jeden cartridge z mého webu a zkuste najít levnější na internetu:-) (Black-Point), ale nepište to sem, nechci tímto tady dělat reklamu!!


Vsechny napady pokud jde o xml jsou vycerpany, respektive detailne a nekolikrat popsany na tomto (ceskem) foru. Feed, na ktery jsem tu daval odkaz ( http://www.prestashop.com/forums/viewreply/346524/ ), je funkcni (nekolikrat overeno ruznymi shopy).
Pokud je "s ním problém něco to po mě chce a já nevím co", bude problem asi nekde jinde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snažím se přidat na hyperzboží CATEGORYTEXT
ale nic se zezobrazuje, může se nějaký odborník podívat kde je chyba?

<?php
$shopUrl = 'http://www.adresa.cz';      // adresa shopu včetně http://
include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); // cesta ke config souboru
include(dirname(__FILE__).'/init.php');
error_reporting(0);
$p=Product::getProducts(3, 0, 0, 'id_product', 'desc', false); // ceština je v databázi zapsaná pod číslem 3
$products=Product::getProductsProperties(3, $p); // ceština je v databázi zapsaná pod číslem 3

header("Content-Type: text/xml");
echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
';
foreach ($products as $row) {
$img=Product::getCover($row['id_product']);
echo '

'.implode(' > ',array_reverse($kategorie)).'
'.str_replace("&", "&", $row['name']).'
'.str_replace("&", "&",strip_tags($row['description_short'])).'
'.$row['link'].'
'.$shopUrl.'/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'.jpg
'.($row['price']*1).'
0
';
}
echo '';
?>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten jsem již zkoušel a výsledek je stejný, vše se zobrazuje jak má jen ty kategorie ne a ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me funguje bez problemu vcetne kategorii, tzn. chyba nebude ve feedu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Už jsem našel chybu. U každého zboží musí být nastavena požadovaná kategorie u Standardní kategorie:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Univerzalni xml feed ke stazeni
EDIT: upraveno pro zobrazeni pouze aktivniho zbozi



Zdravím,
už jsem fakt v koncích. Vyzkoušel jsem x sriptů pro xml feed a nejsem schopen je rozchodit. Můžete mi prosím někdo poradit kde mám chybu? Nastavoval jsem to přesně podle návodů.

Zde je script :
<?php
$shopUrl = 'http://www.zetabeta.cz';  // název domény
include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); // správná cesta k souboru
include(dirname(__FILE__).'/init.php'); // správná cesta k souboru
error_reporting(0);
$p=Product::getProducts(4, 0, 0, 'id_product', 'desc', false); // čeština v DB pod číslem 3
$products=Product::getProductsProperties(4, $p); // čeština v DB pod číslem 3

header("Content-Type: text/xml");
echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
';

foreach ($products as $row) {
if ($row['active']){
$kategorie=array();
$category = new Category(intval($row['id_category_default']), intval(3));
while ($category->id <> 1) {
   $kategorie[]=$category->hideCategoryPosition($category->name);
   $category = new Category(intval($category->id_parent), intval(3));
}

$img=Product::getCover($row['id_product']);
echo '

'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['name'])).'
'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['description'])).'
'.implode('>',array_reverse($kategorie)).'
'.$row['link'].'
http://www.zetabeta.cz/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'-home.jpg
'.($row['price']*1).'
';
[spam-filter]
echo '';



Cesta ke config souborum je správná. Jazyk změněn na "4" místo "3".

A zde odkaz na xml feed od uživatele "Sem Tam" :

www.zetabeta.cz/xml/feed.php



Vím že jsem asi něco opomenul ale zaboha nemůžu přijít na co.
Verze Presty 1.3.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co přesně ti nejde. Mně to dá pěkný XML. Tedy u sebe. www.zetabeta.cz/xml/feed.php nedá ani písmeno. Co .htaccess? Nezakazuje spuštění toho skriptu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Co přesně ti nejde. Mně to dá pěkný XML. Tedy u sebe. www.zetabeta.cz/xml/feed.php nedá ani písmeno. Co .htaccess? Nezakazuje spuštění toho skriptu?


Abych pravdu řekl, tak se v tom souboru moc nevyznám :-)

Mrkni na to prosím. ;)

# .htaccess automaticaly generated by PrestaShop e-commerce open-source solution
# http://www.prestashop.com - http://www.prestashop.com/forums

# URL rewriting module activation
RewriteEngine on

# URL rewriting rules
RewriteRule ^([a-z0-9]+)\-([a-z0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/p/$1-$2$3.jpg [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)\-([0-9]+)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/p/$1-$2.jpg [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/c/$1$2.jpg [QSA,L,E]
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$3&isolang;=$1$5 [QSA,L,E]
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2&isolang;=$1$4 [QSA,L,E]
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$2&isolang;=$1 [QSA,L,E]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2$4 [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$1$3 [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$1 [QSA,L,E]
RewriteRule ^content/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /cms.php?id_cms=$1 [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)__([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /supplier.php?id_supplier=$1$3 [QSA,L,E]
RewriteRule ^([0-9]+)_([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /manufacturer.php?id_manufacturer=$1$3 [QSA,L,E]
RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/(.*)$ /$2?isolang=$1 [QSA,L,E]

# Catch 404 errors
ErrorDocument 404 /404.php



Je to .htaccess soubor z kořenového adrasáře je-li to ten správný.

Jo a spuštení toho scriptu u mě taky nehodí ani ň.

Share this post


Link to post
Share on other sites
A co je v adresáři /xml?


Tam je jen soubor feed.php, ten adresář jsem vytvořil pro xml feedy.

Edit: Hodil jsem ten soubor i do kořenového adresáře ale háže chybu 500 server error. Může to být tím že nestíhá hosting?
Ale zas je tam tak max 4500 položek to by si měl dát ne?

Edit2: Takže jsem zjístil že na předchozí verzy shopu (nejedná se o prestashop) xml feed fungoval na stejný počet položek jak u nínější betaverze. A u C4 a Forpsi je memory_limit 64 takže už nevím kde by mohla být chyba :-/.

Share this post


Link to post
Share on other sites
A co je v adresáři /xml?


Tam je jen soubor feed.php, ten adresář jsem vytvořil pro xml feedy.

Edit: Hodil jsem ten soubor i do kořenového adresáře ale háže chybu 500 server error. Může to být tím že nestíhá hosting?
Ale zas je tam tak max 4500 položek to by si měl dát ne?

Edit2: Takže jsem zjístil že na předchozí verzy shopu (nejedná se o prestashop) xml feed fungoval na stejný počet položek jak u nínější betaverze. A u C4 a Forpsi je memory_limit 64 takže už nevím kde by mohla být chyba :-/.


Když jsi zkoušel feed v kořen. adresáři, změnil jsi taky cesty k souborům?
Pro vyzkoušení, jestli nestíhá hosting, by mělo stačit v BO vypnout několik nejobsáhlejších kategorií (aby se najednou vypnulo maximum produktů).

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co se vám zobrazuje u množství zboží na skladě pokud u něj máte kombinace? Řekl bych že 0 i když tam nějaké je. Sice jsem to vyřešil tak, že pokud tam je alespon od 1 kombinace nějaké zboží, tak se mi ukáže jejich součet. Do xml výstupu ho beru jako skladem. Nicméně do dokonalosti to má daleko. Spíš by to chtělo vypsat množsví zboží na skladě pro každou kombinaci atributů. Nic jednoduchého mě ale nenapadá. Zkoušel to někdo řešit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
A co je v adresáři /xml?


Tam je jen soubor feed.php, ten adresář jsem vytvořil pro xml feedy.

Edit: Hodil jsem ten soubor i do kořenového adresáře ale háže chybu 500 server error. Může to být tím že nestíhá hosting?
Ale zas je tam tak max 4500 položek to by si měl dát ne?

Edit2: Takže jsem zjístil že na předchozí verzy shopu (nejedná se o prestashop) xml feed fungoval na stejný počet položek jak u nínější betaverze. A u C4 a Forpsi je memory_limit 64 takže už nevím kde by mohla být chyba :-/.


Když jsi zkoušel feed v kořen. adresáři, změnil jsi taky cesty k souborům?
Pro vyzkoušení, jestli nestíhá hosting, by mělo stačit v BO vypnout několik nejobsáhlejších kategorií (aby se najednou vypnulo maximum produktů).


No. Nevím asi přesně jak to přenastavit. Hosting je u forpsi a shop je ve složce www/ a pak je vlastně /config/config.inc.php takže jak by prosím měla vypadat cesta? Zkoušel jsem pár tvarů ale nevím jestli byli správné. Jinak hostingem to nebude, zkoušel jsem vypnout nějáké kategorie a chová se to stejně.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokud je soubor feedu v kořenovém adresáři (www), t.j. ve stejném, jako je adresář config, cesta je:
/config/config.inc.php
/init.php

Taky můžeš zadat absolutní cestu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pokud je soubor feedu v kořenovém adresáři (www), t.j. ve stejném, jako je adresář config, cesta je:
/config/config.inc.php
/init.php

Taky můžeš zadat absolutní cestu.


Absolutní cesta k souborům problém neřeší.

Pořád to háže :

500 Internal Server Error
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.
Error message: Premature end of script headers: feed.php

Kde ještě může být chyba? Neleze mi to do hlavy ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mě ten tvůj feed normálně funguje. Změnil jsem jenom doménu a číslo češtiny (mám 3).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mě ten tvůj feed normálně funguje. Změnil jsem jenom doménu a číslo češtiny (mám 3).


Přístup máš prosím jakej k těm souborům. Já 755. Je to správně?

Share this post


Link to post
Share on other sites
feed.php 640, adres.config 750, soubory v adres.640
feed jsem dal do kořenového adresáře
viz http://www.iprostor.com/feed.php


Mg. Taky nic teď to ani "jakokdyž" nenačítá ten script a hned to hodí ten výše zmíněný error. Všechny soubory jsem měl na jiných přístupových právech a přehodil jsem je. Nemůže to být nějákým nastavením hostingu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale tipoval bych nějaké špatné nastavení u tebe. Cesty k souborům nebo čeština (pokud je čeština 4, musí být opravena všude ve feedu na 4).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ale tipoval bych nějaké špatné nastavení u tebe. Cesty k souborům nebo čeština (pokud je čeština 4, musí být opravena všude ve feedu na 4).


$p=Product::getProducts(4, 0, 0, 'id_product', 'desc', false); // čeština v DB pod číslem 3
$products=Product::getProductsProperties(4, $p); // čeština v DB pod číslem 3



V databázi jsem kontroloval a je pod "4".
A cestu k souborum jsem nastavil podle toho jak jsi mi poradil.

include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); // správná cesta k souboru
include(dirname(__FILE__).'/init.php'); // správná cesta k souboru



Aji ten script je v kořenovém adresáři. Neumím si to fakt vysvětlit. Prolezl jsem snad všechny topiky ohledně feedů a nic jsem nenašel. Forpsi teď píšu ale ani právama k přístupu ke scriptu to není a ani tím že nedostačuje memory_limit hostingu. To jsem zkoušel taky podle tvé rady, vypnout kategorie. Vypnul jsem skoro všechny a nechal tam jen pár s pár produktama a nic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže hodil jsem na Forpsi čistou instalaci Prestashopu a přenastavil script a taky nejede. Takže zítra to zkusím ještě na druhým hostingu u c4. Tak jsem zvědav.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Takže hodil jsem na Forpsi čistou instalaci Prestashopu a přenastavil script a taky nejede. Takže zítra to zkusím ještě na druhým hostingu u c4. Tak jsem zvědav.



Zkus ten v příloze. Jinak už fakt nevím.

feed.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže jsem to ozkoušel i na mém shopu i na čisté instalaci na Forpsi a nic.
Nakopíroval jsem čistou instalaci na český hosting c4 a vše jede jak má.
Takže teď kopíruju svůj shop na hosting u C4 a jsem zvědav jak to bude fičet třeba při více produktech.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže díky všem co se mi snažili pomoct. Problém bude někde v mojem shopu. Feed nefunguje ani u C4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odskoušej ten feed co jsem poslal a dej vědět jestli funguje. Dolcela mě to zajima. Koukal jsem na tvuj web. Mozna by bylo bývalem užitečnější napsat tu chybu "Premature end of script headers: feed.php " než server error

Share this post


Link to post
Share on other sites
Odskoušej ten feed co jsem poslal a dej vědět jestli funguje. Dolcela mě to zajima. Koukal jsem na tvuj web. Mozna by bylo bývalem užitečnější napsat tu chybu "Premature end of script headers: feed.php " než server error


Zdarec, nefunguje. Hodí to bílou obrazovku. Myslím že to bude nějákým nastavením v PS. Hodil jsem novou instalaci a natáhl jsem tam databázi a moduly apod. a stejně to nefunguje. Na čisté instalaci s origo produktama to jede jak má aji tvuj upravený feed aji feed od uživatele sem tam jede. Už jsem v koncích a zkouším co se dá ale pořád nic :-/. Nemůže to blokovat nějáké nastavení v BO? Nebo nějáké nastavení u produktů? Pač většina produktů byla provedena importem z csv, takže nějáké nastavení přímo u produktu může chybět nebo já nevim....

Share this post


Link to post
Share on other sites

pořád to vypadá na tu češtinu nebo něco takového. Ještě se podívej, jestli máš u zboží nastavené standardní kategorie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pořád to vypadá na tu češtinu nebo něco takového. Ještě se podívej, jestli máš u zboží nastavené standardní kategorie.


Přikládám odkaz screenu jak to mám nastaveno.

http://img132.imageshack.us/i/langl.jpg/



Nevím jak to sem hodit aby se to zobrazovalo ten screen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Já mám ISO CODE češtiny "cz"


U návodu na C4 psali iso kód "cs".

Možná bude tady zakopaná fena. Mrkni na screen.
http://img192.imageshack.us/i/cestina.jpg/



Ale ani officialni češtinu jsem nenašel teď na verzi 1.3.5.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zkus si to změnit na cz v BO - Tools - Languages, když to nepůjde, můžeš nastavit zpátky na cs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zkus si to změnit na cz v BO - Tools - Languages, když to nepůjde, můžeš nastavit zpátky na cs.


Nic. Jen to rozhodilo překlad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Feed funguje na čisté instalaci se vzorovými produkty - bez češtiny nebo s češtinou?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Feed funguje na čisté instalaci se vzorovými produkty - bez češtiny nebo s češtinou?


To jsem zkoušel jen bez češtiny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asi mi nezbyde nic jiného než hodit čistou instalaci a nějákým způsobem do ní dostat kategorie, zboží a vše co jsem do teď udělal že?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To musí být nějakým nastavením jazyka, když to bez češtiny fungovalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
To musí být nějakým nastavením jazyka, když to bez češtiny fungovalo.


Jde pls odzkoušet ten script pro feed na localu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
To musí být nějakým nastavením jazyka, když to bez češtiny fungovalo.


Jde pls odzkoušet ten script pro feed na localu?


To nevím, nezkoušel jsem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postupným importem do databáze jsem zjístil, že script zvládá okolo 500 produktů ( Edit: 1500) bez problémů a když jsem naimportoval 2000 produktů tak už hodil chybu. Testuju to na localu.

U firefoxu "Chyba parsování XML: Nenalezen žádný prvek
Adresa: http://localhost/prestashop/feed.php
Řádek 620, sloupec 12:
-----------^"


U opery "Zpracování XML nebylo úspěšné

Zpracování XML nebylo úspěšné: syntaktická chyba (řádek č. 2096, znak č. 11)

Zpracovat dokument jako HTML
Chyba:
unexpected end-of-file

Specifikace:
http://www.w3.org/TR/REC-xml/

2093: 
2094: 
2095:     Bodové svítidlo Ares 86216
2096: "



Jak je to možné když ostatním uživatelům běží feed i na 4 tisících produktech, jestli jsem se dobře dočetl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrý den,

dneska jsem konečně doplnil feed pro Heureku. Taky jsem měl s ním problémy, až mi kamarád poradil jednoduchou věc. Pište názvy v angličtině je PRODUCT atd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ten súbor vám funguje aj pre prestu 1.4 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dobrý den,

dneska jsem konečně doplnil feed pro Heureku. Taky jsem měl s ním problémy, až mi kamarád poradil jednoduchou věc. Pište názvy v angličtině je PRODUCT atd.


Názvy (tagy) samozřejmě v angličtině, ale hlavně PODLE SPECIFIKACÍ HEUREKY, ZBOŽÍ, JYXA atd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ten súbor vám funguje aj pre prestu 1.4 ?


Dobrý den,

frčím na 1.25.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super napsaný a popsaný XML feed!!!

Díky moc


Univerzalni xml feed ke stazeni
EDIT: upraveno pro zobrazeni pouze aktivniho zbozi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jsem přece jenom narazil na jednu chybičku. Ze 153 výrobků mi to u 32 zobrazuje řazení do kategorie a pak najednou konec. Nevíte někdo proč?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak už jsem do dohledal. V tabulce, kde zaškrtáváte, v jaké kategorii je zboží, musíte v rolovacím menu zadat kategorii - nesmí tam být HOME.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tak už jsem do dohledal. V tabulce, kde zaškrtáváte, v jaké kategorii je zboží, musíte v rolovacím menu zadat kategorii - nesmí tam být HOME.


Takže zboží z Home se nepřidá do feedu? nebo jak je to?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tak už jsem do dohledal. V tabulce, kde zaškrtáváte, v jaké kategorii je zboží, musíte v rolovacím menu zadat kategorii - nesmí tam být HOME.


Takže zboží z Home se nepřidá do feedu? nebo jak je to?


Každé zboží musí mít nastavenu základní kategorii - jinou než Home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

prosím vás, funguje ten istý súbor aj pre prestu 1.4?
už som to vyriešil

Share this post


Link to post
Share on other sites

V BO u každého zboží máte tabulku, ve které ho řadíte do kategorií. Nad tou tabulkou je rolovací menu, ve kterém musíte zadat jakoukoliv kategorii a ne HOME. Jinak se Vám ve feedu nezobrazí CATEGORYTEXT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

XML mi nevytváří kategorie.
Mrkněte prosím na můj kód:


'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['name'])).'
'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['description'])).'
'.$row['link'].'
http://www.forseti-fashion.cz/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'-home.jpg
'.($row['price']*1).'
'.$row['tax_rate'].'
'.str_replace("&", "&", $row['manufacturer_name']).'
new
'.implode('>',array_reverse($kategorie)).'
'. round($row['ean13']) .'
'.($row[‘quantity’] > 0 ? '1' : '14').'
';



CATEGORYTEXT se nevyplňuje
a ve VAT mám "809" - tohle bych opravil natvrdo v PHP nastavím 0,2, ale zajímá mne proč to tak je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrý den, dávám k dispozici plně funkční feed pro Heureku. U EAN si odstraňte .round, jinak Vám to bude vyhazovat 11 místné číslo a Heureka chce 13místné.


'.str_replace("&", "&", $row['name']).'
'.str_replace("&", "&", $row['manufacturer_name']).'
'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['description'])).'
'.implode('|',array_reverse($kategorie)).'
'.$row['link'].'
http://www.h-hracky.cz/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'-home.jpg
'.($row['price']*1).'
3
'.($row['ean13']) .'
';



Kdyby bylo potřeba, ozvite se na PM a pošlu Vám celý soubor. Jinak pokud někdo potřebuje modul Ověřeno zákazníky, tak jsem ho dnes zakoupil a funguje. Můžu poskytnout nápovědu :o))


Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj,
tak pořád nefunguje, zkusil jsem jenom toto

<?php
$shopUrl = 'http://www.forseti-fashion.cz';  // název domény
include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); // správná cesta k souboru
include(dirname(__FILE__).'/init.php'); // správná cesta k souboru
error_reporting(0);
$p=Product::getProducts(4, 0, 0, 'id_product', 'desc', false); // èeština v DB pod èíslem 3
$products=Product::getProductsProperties(4, $p); // èeština v DB pod èíslem 3

header("Content-Type: text/xml");
echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
';

foreach ($products as $row) {
if ($row['active']){
$kategorie=array();
$category = new Category(intval($row['id_category_default']), intval(3));
while ($category->id <> 1) {
   $kategorie[]=$category->hideCategoryPosition($category->name);
   $category = new Category(intval($category->id_parent), intval(3));
}

$img=Product::getCover($row['id_product']);
echo '

'.implode('|',array_reverse($kategorie)).'
';
?>



a výsledkem je prázdný soubor...
kde se naplní $kategorie??? Vidím, definici $kategorie=array();, ale ne to kde se naplní... pokud Vám to funguje, tak bych si tipl, že problém může být tady...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak mi přišel tip proč tomu je tak,
může to být pomlčkou v url kategorie? Používám SEO frindly URL takže vypadají jinak než v základním nastavení... Víte o tom někdo něco bližšího?

Share this post


Link to post
Share on other sites