kszykas Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Witam, Czy mógłby ktoś napisać jak zmienić zdjęcia w domyślnym module najnowszej wersji Prestashop ? Umiem znaleźć moduł, ale w edytorze nie ma przykładowych zdjęć które mógłbym zamienić Raczej nie muszę pisać że jestem nowicjuszem, bo widać to pewnie z mojego pytania. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Masz tam opcje "dodaj nowy" - szary plus po prawej stronie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszykas Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 (edited) Dzięki, ale czy masz na myśli tą zakładkę ( opcja jest na zielonym tle ?). Jeżeli tak to prosi o adres modułu i nie wiem gdzie jest Edited October 5, 2014 by kszykas (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszykas Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Już znalazłem, gdzie mogę modyfikować ten moduł. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszykas Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Mam następny problem z sliderem. Wszedłem w edycję każdego zdjęcia i wymieniłem tylko zdjęcia a po zapisaniu wyświetlają się pod sobą zamiast tak jak w domyślnym w jednym oknie i napisy które były na zdjęciach w domyślnym (bo nie zmieniałem) są między zdjęciami. wszystko się rozsypało. Czy ktoś może pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 czy zmieniane zostało tylko to? czy oprócz tego jakieś inne akcje związane z tym modułem zostały przeprowadzone (w back office) jak np. odpinanie modułu itp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszykas Posted October 8, 2014 Author Share Posted October 8, 2014 przepraszam, że nie odpisałem, ale byłem poza zasięgiem. Konfiguruję od podstaw szablon domyślny na serwerze lokalnym (komputerze) i kiedy próbowałem podmienić zdjęcia moduł przestał działać. Po odinstalowaniu modułu i ponownym zainstalowaniu poszło wszystko ok. i działa. Dzięki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gedokawa Posted November 14, 2014 Share Posted November 14, 2014 Mam problem z modułem slider jak dodam nowe zdjęcie i chcę przenieść na pierwszy slajd żeby wyświetlał się pierwszy. Potem zapisuję, slajd który przeniosłem na pierwszy zostanie przeniesiony na samym dole dlaczego ? Nie da się przenieść wogóle np z ostatniego zdjęcia na pierwsze albo drugie itd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Witam Gdzie można zmienić color szczałek z prawego dolnego rogu?. Jak wrzucam zdjęcia z białym tlem to ich wogóle nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 homeslider.css linia 151 #homepage-slider .bx-wrapper .bx-controls-direction a:after { display: block; width: 48px; height: 48px; color: white; text-indent: 0; text-align: center; font-size: 21px; font-family: "FontAwesome"; position: absolute; top: 0; left: 0; z-index: 2; padding: 16px 0 0 0; } obramowanie ten sam plik linia 130 #homepage-slider .bx-wrapper .bx-controls-direction a { position: absolute; bottom: 10px; /* outline: 0; */ width: 52px; height: 52px; text-indent: -9999px; z-index: 9999; border: 2px solid white; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 (edited) /* * End color scheme styles */ /*next/prev button hover state*/ .bx-next:hover, .bx-prev:hover { background-position: 0 0; } /*pager links hover and active states*/ .bx-pager .pager-active, .bx-pager a:hover { color:#666; text-decoration:none; background-position: 0 0; } /*captions*/ .bx-captions { text-align:center; font-size: 12px; padding: 7px 0; color: #000; } /*auto controls*/ .bx-auto { text-align: center; padding-top: 15px; } .bx-auto a { color: #000; font-size: 12px; U mnie wygląda to troszeczkę inaczej. Wersja slidera: 1.4.2 Jednak pomimo zmiany kolory pozostały bez zmian. Muszę jeszcze gdzies je zmienić czy usunąć cache ? Pozdrawiam Edited November 21, 2014 by lukruk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 trudno mi powiedzieć coś więcej bez możliwości zobaczenia sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Już naprawiam swój błąd http://dobreitanie.com.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Jest tak jak @vekia pisał linia 129 i 150 ścieżka do pliku: themes/default-bootstrap/css/modules/homeslider/homeslider.css 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Tak jest po zmianie wszystko hula Dzięki @endriu107 za ścieżkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ermak3 Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 (edited) W panelu admina są opcje do zmiany maksymalnej szerokości slajdu ale nie działa (podobnie jak szybkości zmieniania i czas wyświetlania). Nie działa tzn. że po zmianie wartości i zapisaniu pozostaje stara.Może ktoś podać ścieżkę do pliku gdzie mogę to zmienić (a najlepiej jeszcze linijkę)?ermak.ogicom.plpresta 1.6wersja slidera 1.4.3edit.znalazłem na angielskim forum temat o sliderze http://www.prestashop.com/forums/topic/384086-full-width-home-slider-not-working/ i @vekia tam wskazał gdzie szukać"please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)"Rozumiem, że mam wejść w phpmyadmin znaleźć ps_confuguration i tam sprawdzić czy nie dublują się opcje homeslidera? Problem jest taki, że nie mogę albo nie umiem tego zneleźć^^UDAŁO SIĘthemes/default-bootstrap/css/modules/homeslider/homeslider.css tutaj trzeba pozmieniać szerokości na 1170px i 100%po tym nie działało, ale okazało się że musiałem odpiąć dodatkowo slider z Headera Edited December 20, 2014 by ermak3 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts