Jump to content

Full width home slider not working


Burcu
 Share

Recommended Posts

Hello guys,

 

I have a problem making my homeslider going the full 1170px width. I went to the module configure section and changed the default 779px width to 1170px but when I click on save settings it turns back to 779. Any ideas how I can solve this issue? I deleted all the default images and uploaded a 1170px by 500px one, but the module resizes it to 779px. 

 

Thanks!

Edited by Burcu (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey vekia,

 

It's Prestashop's 1.6 default theme, with the default homeslider module. Everytime I try to change the max width from the module settings, it resets to 799px. Any ideas how I can fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here. The module worked just fine until I updated it. Now it won't save the settings (speed, autoplay, etc). No matter how I change the values, when I hit "save" it turns back to the previous ones. I tried with disable, reset, but no luck. PS 1.6.0.9, default theme. Is there any solution for solving this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys,

 

I have a problem making my homeslider going the full 1170px width. I went to the module configure section and changed the default 779px width to 1170px but when I click on save settings it turns back to 779. Any ideas how I can solve this issue? I deleted all the default images and uploaded a 1170px by 500px one, but the module resizes it to 779px. 

 

Thanks!

 

 

Hello,

Change code in file homeslider.php 

private $default_width = 779;

    private $default_speed = 500;

    private $default_pause = 3000;

    private $default_loop = 1;

and reset module

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table

 

just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table

 

just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)

 

I have duplicates in my DB. Was this caused by the update or could it be related to something else? I don't want to populate my whole shop to have database errors a fresh install could avoid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello,

Change code in file homeslider.php 

private $default_width = 779;

    private $default_speed = 500;

    private $default_pause = 3000;

    private $default_loop = 1;

and reset module

 

Could you be more precise ? I have no knowledge of php code.

Do I just paste this anywhere ? Or do I have to replace some old code that doesn't work ?

Please, where does this code go ?

 

 

please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table

 

just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)

What's ps-configuration table ? I can't find that file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello,

Change code in file homeslider.php 

private $default_width = 779;

    private $default_speed = 500;

    private $default_pause = 3000;

    private $default_loop = 1;

and reset module

 

Works perfectly for me! Thanks a lot WebtetDev

Share this post


Link to post
Share on other sites

please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table

 

just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)

Thanks a lot, it's working. The variables were indeed duplicated in db.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is an active issue with the module still. Just did another fresh install and after the update it acts up. It's actually creating duplicate rows in the database instead of updating the existing variables. I have a support ticket open for the issue.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

My homeslider doesn't slide, so I try to change the speed and width in module configure section.

Then I face the same status: the configure section still remain the old values.

So I  check the ps_configuration table in my database, delete the same HOMESLIDE_ name.

 

But my slide sill can't work, neither change the value in module configure section.

 

I really don't know how to do...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

My homeslider doesn't slide, so I try to change the speed and width in module configure section.

Then I face the same status: the configure section still remain the old values.

So I  check the ps_configuration table in my database, delete the same HOMESLIDE_ name.

 

But my slide sill can't work, neither change the value in module configure section.

 

I really don't know how to do...

 

if your slider doesnt slide it means that there are some js bugs, on your website.

sometimes bug in other modules can affect other modules

case needs inspection, share url to shop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doesn't work for me  :(

The fields are duplicated (3 times) in ps_configuration table.

 

So I have deleted Two of Three for each item. Go back to the site, set the values, and no way...

 

Buuuuut : After looking at my site, the slider was in 1170px like I want ! Soooo. Thx !

Edited by Darkana (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dont see any slider on your website

 

the biggest picture in the index was supposed to be the first image of the slider.

 

i check my code in header.tpl :

 

<div id="slider_row" class="row">
<div id="top_column" class="center_column col-xs-12 col-sm-12">{hook h="displayTopColumn"}</div>
</div>
 
and my slider is hooked on the displayTopColumn section

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello,

Change code in file homeslider.php 

private $default_width = 779;

    private $default_speed = 500;

    private $default_pause = 3000;

    private $default_loop = 1;

and reset module

 

 

 

Work for me.

Thanks WebtetDev

Share this post


Link to post
Share on other sites

Work for me.

Thanks WebtetDev

 

Thank you for your reply.

 

I found that the result seems to be the search module had been unhooked.

When I re-hooked the search module on nav section my slider can slide.

 

 

I don't know why. Though I can hide the search bar by css, I still want to know why the search module have the influence on the slider.

And the js movement of the top-menu also been affect by this hook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
Thank you sir for your time.   I found the code listed below.  Are you saying that I delete the media Q listed below?  Also to clarify,  I want the site to appear in the same display format as a pc, but automatically sized to match any mobile screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't seem to post the code

 

@media (max-width: 768px) {

  .table-responsive {
    width: 100%;
    margin-bottom: 15px;
    overflow-y: hidden;
    overflow-x: scroll;
    border: 1px solid #d6d4d4; }
    .table-responsive > .table {
      margin-bottom: 0;
      background-color: #fff; }
      .table-responsive > .table > thead > tr > th,
      .table-responsive > .table > thead > tr > td,
      .table-responsive > .table > tbody > tr > th,
      .table-responsive > .table > tbody > tr > td,
      .table-responsive > .table > tfoot > tr > th,
      .table-responsive > .table > tfoot > tr > td {
        white-space: nowrap; }
    .table-responsive > .table-bordered {
      border: 0; }
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr > th:first-child,
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr > td:first-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr > th:first-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr > td:first-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr > th:first-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr > td:first-child {
        border-left: 0; }
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr > th:last-child,
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr > td:last-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr > th:last-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr > td:last-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr > th:last-child,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr > td:last-child {
        border-right: 0; }
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr:last-child > th,
      .table-responsive > .table-bordered > thead > tr:last-child > td,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr:last-child > th,
      .table-responsive > .table-bordered > tbody > tr:last-child > td,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr:last-child > th,
      .table-responsive > .table-bordered > tfoot > tr:last-child >

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

please verify if module configuration variables aren't duplicated in ps_configuration table

 

just make sure that HOMESLIDER_WIDTH field isn't duplicated in ps_configuration table in your database (and other variables with HOMESLIDER_ in name)

 

Thank you!!!! =D Had duplicate and removed one =D Working now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More