Vote to Improve PrestaShop

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

The best place in the world to ask questions about PrestaShop and get advice from our passionate community!

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

Jump to content

 
Photo

Presta 1.4 DIC a IC


  • Please log in to reply
56 replies to this topic
Caleydon

    PrestaShop Addict

  • Moderators
  • 546 posts

Posted 01 June 2011 - 08:45 AM

IČ DPH sa mi zobrazi len SKXXXXXXXXXX – co asi nedostacuje pre nase danove zakony …



To si vzal odkial?

Pokial viem, tak Tax ID nie je DIČ, ale IČO
Pri zobrazovani IČ DPH alebo DIČ nie je potrebne zobrazovat oba udaje, ale iba jeden v zavislosti od subjektu.

Takze ja osobne pouzivam popisky poli:
Tax ID = IČO (v mysql databaze udaj oznaceny ako dni)
VAT Number = DIČ / IČ DPH (v mysql databaze udaj oznaceny ako vat_number)

PS: tusim je to v oficialnom sk preklade tu na prestashop.com nedosledne a bez zmyslu prelozene
PrestaShop.sk • stavba & upgrade e-shopov • slovenčina a čeština • SEO • školenia
PrestaShop Plus • SK/CZ platobné moduly • šablóny • moduly

lucasss

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 01 June 2011 - 12:38 AM

uz ste na to prisli ako zapnut aj ICO pri registracii ?



Tiez sa tym zaoberam prave. Horsie je, ze na Slovensku potrebujeme:

IČ DPH - identifikacne číslo DPH (ak je subjekt platcom DPH)
DIČ - daňove identifikačné číslo (ak je podnikatelsky subjekt neplatnom DPH, napr zivnostnik)
IČO - potrebuje ho každy podnikatelsky subjekt

Teda potrebujeme tam mat teoreticky 3 kolonky, lenze je to dopletene podla mna uz v samotnom preklade - anglickom, a tym sa len nabaluje ten humbuk.

Takze otazka znie, ako toto vyriesit?

V sucastnosti mi funguje IC DPH - VAT Number, a vzasade aj DIČ - Tax ID. IČO zatial nemam.

pri DIČ sa mi na fakture objavi DIČ: XXXXXXXXXX

ale pri IČ DPH sa mi zobrazi len SKXXXXXXXXXX - co asi nedostacuje pre nase danove zakony ....

Mate niekto napady ako sa v tomto smere pohnut dalej?

Dakujem

Caleydon

    PrestaShop Addict

  • Moderators
  • 546 posts

Posted 01 June 2011 - 01:01 PM

Tax ID je podla mna DIC, Tax musi byt spojene s danou, ICO by malo byt Company ID…



musis akceptovat to, co to v anglictine skutocne znamena, nie to co si ty myslis, ze by to znamenat malo. Tax ID # je IČO.

Ak si si nie isty ci je nejaky dokument postacujuci pre danovakov, vytoc si tel. cislo na nich a oni velmi radi odpovedia na tvoje otazky a podmienky, co ma byt sucastou danoveho dokladu. Od toho na tom urade su.
PrestaShop.sk • stavba & upgrade e-shopov • slovenčina a čeština • SEO • školenia
PrestaShop Plus • SK/CZ platobné moduly • šablóny • moduly

ramble

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 09 June 2011 - 01:28 PM

Kdyby se někomu hodila přehlednější registrace tak v příloze je můj mírně upravený authentication.tpl pro verzi 1.4.2.5

Attached Files

  • Attached File  pict.jpg   6bytes   243 downloads

PS 1.4.4

ramble

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 09 June 2011 - 01:31 PM

Nějak to zlobí takže až na druhý pokus.

Attached Files


PS 1.4.4

Stana

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 07 August 2011 - 08:52 PM

Zdravím, moc díky za návod, kde zapnout zobrazování IČ.
Jen bych chtěl ještě upozornit, že je potřeba upravit také překlad PDF (DIČ opravit na IČ).

peter_m

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 119 posts

Posted 08 August 2011 - 06:53 AM

Nějak to zlobí takže až na druhý pokus.

pozeram ze pouzivas PS 1.4.4
hod ten subor aj pre tuto verziu

torsial

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 10 August 2011 - 11:03 PM

Zdravim vie mi niekto poradit, V krajine som si zapo, Need tax identification number, v preklade dal ako Ičo, lenze ked skusam vyplnit ako zakaznik a nezadam ico tak mi to hadze chybu "Identifikačné číslo je chybné alebo bolo už použité." nie je to ani povinne pole tak neviem. :(

Clerc

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts

Posted 14 August 2011 - 09:11 AM

Dovoľte aby som vniesol trochu svetla do tejto problematiky.

Tvorcovia PS sa snažia aby identifikácia zákazníka (fyzickej osoby aj spoločnosti) pre daň bola v systéme univerzálna pre hociktorý štát. Zatiaľ je to riešené jednoducho: DNI pre fyzické osoby (v štátoch kde sa to vyžaduje pre odpočet DPH alebo pre uplatnenie nákupu ako výdaj do daňového priznania - preto tá možnosť zapnutia pre jednotlivé štáty) a VAT number pre firmy (vo väčšine štátov je pre odpočet DPH vždy potrebná).
Identifikácia pre daň je samozrejme v každom štáte odlišná a to zatiaľ platí aj pre EU.

Slovensko ako jeden z prvých štátov pristúpilo k jednotnej identifikácii na základe nariadenia EU, ktoré sú jednotivé štáty povinné postupne implementovať do svojich zákonov. Doklad pre daňové účely preto okrem už uvedeného má obsahovať ďalší údaj DIČ, nakoľko v rámci EU môže byť tento údaj odlišný od IČ DPH.

Úpravu PS preto odporúčam robiť podľa cieľových štátov do ktorých chceme predávať a na základe toho využiť existujúce polia (DNI,VAT) a doplniť ďalšie potrebné, t.j. zatiaľ pre ČR a SR využiť DNI pre IČO a pre SR ešte doplniť DIČ, pre celú EU ponechať DNI (Francúzsko, Španielsko a možno aj iné štáty) a doplniť IČO a DIČ. Samozrejme najelegantnejšie je z hľadiska budúcnosti mať k dispozícii všetky polia a zákazník vyplní iba potrebné a v prekladoch použiť terminológiu podľa jednotlivých štátov.

Attached Files



Tomas TT

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 14 August 2011 - 03:59 PM

To je teda diskuze... :)
Omlouvám se, už mi z toho jde hlava kolem a mám chuť rozbít počítač :)

Mám Prestu 1.4.3, zapnutý modul Evropské DIČ
Prodávám zákazníkům v ČR a na Slovensku - jak soukromým osobám, tak podnikatelům (fyzické osoby) s IČ, tak s IČ a DIČ a také firmám.

Pokud je to soukromá osoba bez IČ je to jasné a platí DPH ve všech případech.
Pokud je to fyzická osoba s IČ, tak by v registraci měla být kolonka kam může IČ napsat ale není tam. Jak to udělat aby tam taková položka byla?
Pokud vyplní DIČ (VAT) a je z ČR, je to jasné - platí s DPH a uplatní si odpočet. Ale co v případě, kdy je ze Slovenska, protože pak nemá platit DPH při nákupu u nás. Jenže když zadám že fakturace bude na českou firmu ale zaslání na Slovensko, tak by tam mělo být správně DPH ale mě to hází bez DPH.
Je to chyba nebo mám já něco blbě nastavené? Nevím si s tím už rady.
A hlavně neumím přidat tu kolonku na IČ, což je docela důležité. Rád bych to alespoň napsal jako poznámku aby to vyplnili někde...


Díky

Tomáš

Mileo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 16 August 2011 - 09:34 AM

Nějak to zlobí takže až na druhý pokus.


Neměl bys prosím tu přehlednější verzi IČ a DIČ v registraci i pro verzi 1.4.4? Díky :)

Jirka1311

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 30 August 2011 - 06:02 PM

To je teda diskuze... :)
Omlouvám se, už mi z toho jde hlava kolem a mám chuť rozbít počítač :)

Mám Prestu 1.4.3, zapnutý modul Evropské DIČ
Prodávám zákazníkům v ČR a na Slovensku - jak soukromým osobám, tak podnikatelům (fyzické osoby) s IČ, tak s IČ a DIČ a také firmám.

Pokud je to soukromá osoba bez IČ je to jasné a platí DPH ve všech případech.
Pokud je to fyzická osoba s IČ, tak by v registraci měla být kolonka kam může IČ napsat ale není tam. Jak to udělat aby tam taková položka byla?
Pokud vyplní DIČ (VAT) a je z ČR, je to jasné - platí s DPH a uplatní si odpočet. Ale co v případě, kdy je ze Slovenska, protože pak nemá platit DPH při nákupu u nás. Jenže když zadám že fakturace bude na českou firmu ale zaslání na Slovensko, tak by tam mělo být správně DPH ale mě to hází bez DPH.
Je to chyba nebo mám já něco blbě nastavené? Nevím si s tím už rady.
A hlavně neumím přidat tu kolonku na IČ, což je docela důležité. Rád bych to alespoň napsal jako poznámku aby to vyplnili někde...


Díky

Tomáš


DPH podle fakturační adresy místo dodací lze nastavit v administraci (viz.obrázek).

Attached Files



ramble

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 31 August 2011 - 08:53 PM


Nějak to zlobí takže až na druhý pokus.


Neměl bys prosím tu přehlednější verzi IČ a DIČ v registraci i pro verzi 1.4.4? Díky :)



Osobně používám upravenou šablonu z verze 1.4.2.5 na verzi 1.4.4. Rozdíly tam jsou. Pro mě ale nic podstatného takže žádný předělaný soubor pro 1.4.4 nemám ale bez problémů je možné použít ten starší. Jinak pro ideální stav je dobré upravit i soubory address.tpl a order-opc.tpl + order-opc-new-account.tpl pokud používáš OPC.
PS 1.4.4

Tomas TT

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 October 2011 - 06:53 PM

Asi jsem úplně blbej ale nedaří se mi to.
Potřebuju jen tu primitivní věc, aby pro zákazníky v ČR existovala možnost vložit IČ a DIČ a účtovalo se to s DPH a pro zákazníky ze Slovenska, byla po vložení DIČ celková platba bez DPH.
Nejde to. Nevím už co s tím udělat...

berka.pavel

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 346 posts

Posted 14 November 2011 - 11:41 PM

Asi jsem úplně blbej ale nedaří se mi to.
Potřebuju jen tu primitivní věc, aby pro zákazníky v ČR existovala možnost vložit IČ a DIČ a účtovalo se to s DPH a pro zákazníky ze Slovenska, byla po vložení DIČ celková platba bez DPH.
Nejde to. Nevím už co s tím udělat...


shipping > countries > czech republic > edit > druhý od spodu "je třeba ič pro určení dph?" (možná špatný překlad;) ) > překliknout na ano > uložit
modules > fakturace > EU daňové číslo > aktivovat > nastavit > vybrat zemi, zaškrtnout aktivaci a uložit...

mělo by to jít

Tvorba šablon a modulů pro Prestashop - www.jak-na-prestu.cz


Aramon

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 267 posts

Posted 12 January 2012 - 02:41 PM

Opět oživím staré téma.
Mám nastavený modul Evropské DIČ, mám přidánu položku při registraci IČ (DNI), v podstatě by to mělo fungovat, položky se zobrazují, ale:
Když zaškrtnu, že IČ je potřeba, stává se povinným polem i pro obyčejného zákazníka, což je blbost, že, a když to odškrtnu, tak se mi zas nezobrazí ani při vyplnění jména firmy (tak jako DIČ).
Jak tedy docílit toho, aby se položka IČ objevila až po vyplnění názvu firmy? Klidně nepovinná (i když v tomto případě je podnikatel povinen vypsat IČ, DIČ nemá každý)?
Presta 1.4.6.2

Dano Pogac

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 13 January 2012 - 12:43 AM

Bohužiaľ je to tak. Ja si aj tak myslím že najlepší bol modul od haVaj. BeavisCZ ho upravil aj pre verziu 1.3. Ja by som celkom prijal ak by to bolo aj pre 1.4. Zároveň dávam výzvu ak to niekto má pre v 1.4. Ponúknite.

Dano Pogac

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 18 January 2012 - 12:35 AM


musis akceptovat to, co to v anglictine skutocne znamena, nie to co si ty myslis, ze by to znamenat malo. Tax ID # je IČO.
Ak si si nie isty ci je nejaky dokument postacujuci pre danovakov, vytoc si tel. cislo na nich a oni velmi radi odpovedia na tvoje otazky a podmienky, co ma byt sucastou danoveho dokladu. Od toho na tom urade su.


BTW keď už predkladáš tak TAX ID mi príde skôr ako DIČ (daňové identifikačné číslo). Čo myslíš ?

Cakewalk

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 39 posts

Posted 20 January 2012 - 08:36 AM

Zdravím všechny. Doufám, že to napíšu přesně.
Snad konečné řešení. Na odkazu jsou opravené soubory pro verzi 1.4.6.2 (poslední stabilní verze). Při registraci po vyplnění názvu firmy se zobrazí kolonky pro IČ a DIČ. Pro ty, kteří v tom mají guláš. VAT je naše DIČ, DNI je naše IČ. Pro většinu zahraničních obchodů potřebujete VAT firmy, tedy DIČ kvůli DPH. U našich firem potřebujete hlavně IČ. DIČ jen tehdy, pokud potřebujete odpočítat DPH. Pro Slovensko je ještě třetí číslo, ale jelikož pro obchodování se Slovenskem to nepotřebujeme, zatím jsem to neřešil.
V příloze jsou také dva opravené soubory kontroly IČ, takže pro koncové zákazníky to nebude chtít vyplněné IČ. Doporučuji zapnout v modulech kontrolu DIČ. Ušetří Vám to spoustu práce s kontrolou správnosti údajů, kterou podle zákona musíte provádět.
Opravené jsou také soubory Adminu a editace adres v uživatelském profilu po přihlášení.
Pro ty, který se změna neprojeví. Je nutné vymazat všechny soubory ze složek tools/smarty/compile (kromě index.php) a tools/smarty/cache (jen pokud máte nastavené cachování v Adminu).

soubory

Cakewalk

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 39 posts

Posted 20 January 2012 - 03:20 PM

Pro zájemce, kterým vadí, že jim Presta nezobrazuje v BO u zákazníka název firmy, ale jen jméno a přímení. Opravené dva soubory. Opět platí nutnost vymazání souborů ze složek tools/smarty/compile (kromě index.php) a tools/smarty/cache (jen pokud máte nastavené cachování v Adminu), aby se vám změna projevila.

soubory




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users