Jump to content
  • 0

Ukrywanie form płatności przy wyborze przewoźnika

() Maciej ()

Question

Witam,

Efekt jaki chcę uzyskać jest dość prosty, ale może objaśnię to na przykładzie.

Mam 3 przewoźników

kurier 1

kurier 2

oraz formy płatności

przelew

pobranie

przelew online

płatność kartą

I teraz w koszyku przy wyborze np kuriera 1 chcę mieć dostępne formy płatności np

pobranie

płatność kartą

A dla Kurier 2 :

przelew

przelew online

pobranie

Widziałem już taki efekt zastosowany dzięki modułowi supercheckout, jednak on powoduje wiele błędów w preście 1.6.0.9, a poza tym instalacja takiego kombajnu dla 1 efektu mija się z celem.

Może ktoś z Was spotkał się z jakimś prostym modułem, który by dawał taki efekt? Ewentualnie miał gdzieś pod ręką taki skrypt.

W końcu zapytać nie zaszkodzi, a oszczędziłoby mi to dodatkowej pracy nad pisaniem odpowiedniego skryptu :)

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

ShipToPay niezupełnie załatwia sprawę na 1.6.1.6. Mimo poprawnej konfiguracji coś jest nie tak.

Mam sklep w wersji testowej i na kurierze ustawione tylko pobranie.

W chwili wprowadzenia wszystkich danych klientowi się coś nagle odwidziało i zmienia sobie przewoźnika...  a potem wraca do kuriera  to nie znika forma płatności przelewem mimo iż powinna.

Dokładniej to chodziło mi o coś co w chwili wyboru przewoźnika natychmiastowo odświeża listę form płatności.

------------------   EDIT ::  -------------------------------------------------------------------

Poniżej screeny z obecnie działającego sklepu w wersji testowej (już po aktualizacji do 1.6.1.8).

Odbiór osobisty ma tylko pobranie (gotówkę), a mimo to pokazuje się na dole przelew.

To samo na Kurierze... gdzie powinien być tylko przelew, a są obie formy płatności.

post-927623-0-56733100-1477732385_thumb.jpg

post-927623-0-51349500-1477732387_thumb.jpg

Edited by () Maciej () (see edit history)

• 0

A proszę bardzo....  link do wersji testowej http://www.cybersco.vot.pl/sklep/

Co byś nie wybrał to formy płatności nawet nie drgną.

Wywaliłem co prawda odbiór osobisty i dałem drugiego przewoźnika... ale to i tak nic nie zmienia w funkcjonowaniu samego sklepu. Dalej coś się wali.

• 0

Sprawdziłem. Jest wyłączone.

To była jedna z pierwszych rzeczy jakie sprawdziłem.

Sprawdziłem nadpisywania, czy czegoś nie ma w folderze.. Czysto.

Cyrki się zaczęły po tym jak zainstalowałem dla testów moduł supercheckout ( http://www.knowband.com/prestashop-one-page-supercheckout ) (ponieważ nie mam na niego licencji to używać go nie mogę, a za taką cenę raczej go nie kupię dla 1 efektu na stronie).

On rozwiązywał mi jednak problem z nie działającym shiptopay. Ale w chwili jego wyłączenia lub odinstalowania pozostają takie wynalazki jak teraz.

Trochę dziwi mnie fakt, że samo shiptopay nie działało, a już supercheckout sobie z tym poradził. Gdzie teoretycznie bazuje na tym samym skrypcie.

----------------

Edit

Warto zerknąć na demo tego modułu by zobaczyć w koszyku o jaki efekt dokładniej mi chodzi od początku http://psdemo.knowband.com/pl/supercheckout