Jump to content

Import Csv

Recommended Posts

Buna

Incerc sa adaug produse cu un csv  de la distribuitor ,nu reusesc nici cum.Shopul e in Germana ,si csv la fel.Pozele nu sunt in link au numar ca 108.jpg ,si articolul are acelasi numar.Nu imi incarca toate produsele ,descrierea si numele ,categoria le am.

Am incercat sa caut pozele manual si am tot activat cate 3-4 articole pe zi ,apoi am observat ca din articolele ce le aveam in shop erau cate care nu mai erau valabile asa ca am descarcat un nou csv si am instalat ,si acum nu mai am nici un produs din cele pe care le-am avut(am bifat sa le sterga ,ca am incercat de mai multe ori si erau duble cateva).

Poate cineva sa ma ajute?

Nu ma pricep la scripti ,prestashop am cloud ,si ce am faut am facut dupa youtube.

Va  multumesc

Asta l-am facut fara csv ,sunt putine articole si le-am adaugat treptat.

www.universalecke.eu incerc sa al fac si dupa o luna de bagat articole treptat ,seara cand dorm copii ,am  vazut ca cateva articole nu mai sunt pe stoc .am exportat datele mele dar tot nu imi geseste pozele ,variantele nu le-am salvat din pacate am crezut ca ajunge daca dau export la articole.

Bineinteles, pune in fisierul de import doar codul produsului impreuna cu coloanele care se modifica, cantitate si/sau pret.

Selecteaza pentru import "Force all ID numbers" dupa caz si se vor modifica doar respectivele date.

• Like 1

Mai am niste intrebari.Cand deschid fisierul in exel imi arata la 6000 de produse ,in shop mi-a luat doar 1500.

La variente am in fisier peste 20,000 si nu am variante in shop ,ceva nu e bine la fisier ,cred ca ar trebui sa aibe o coloana unde de sus pana jos sa scrie culoare si in urmatoarea sa fie culoarea.Si cu marimea la fel.

In fisierul meu nu este asa .Exista vreun alt program ?

Daca te referi la combinatii, pentru astea ai un fisier separat pe care trebuie sa il importi.

Referitor la numarul de produse incarcate, nu este recomandat sa incerci cu toate 6000 o data :-(

Sunt prea multe si nu cred ca ai server atat de bun.Incarca secvential cateva sute cu fiecare fisier, nu uita ca PS mai trebuie sa si prelucreze imaginile si asta consuma o gramada de  resurse.

Pozele trebuie sa le ai intr-un director separat pe server, iar link-ul catre ele trebuie sa il adaugi in CSV pentru fiecare produs.

Ai fisierul exemplu in tab-ul CSV import din back office.

Daca nu ti-a mers importul fisierului combinatii, trebuie sa iti fi dat niste erori, care ti-ar da un indiciu despre ceea ce gresesti.

• Like 1

Deci cum sunt incepatoare  am creat un Ftp pt cloud ,dar nu m-am amestecat la ce a fost instalat de presta inainte ,am creat doar un dosar in Bilder und am incarcat pozele.

Trebuia sa al bag undeva anume dosarul?

Am incercat sa fac la fiecare produs un link pentru poza.

Domainul meu este universalecke.eu deci linkul la poza am incarcat sa al fac asa http://www.universalecke.eu/bilder/bg40.jpg

Asta e o poza incarcata cu Mozila.

Ce nu e in regula?De ce nu merge?

Edited by hanyivan (see edit history)

nu iti trebuie script pentru a seta permisiunile.

Te duci in File Managerul inclus in pachetul hosting, selectezi directorul respectiv si modifici permisiunile cum am spus.

Cat priveste fisierul csv, descarca un model din Admin Advanced Parameters -> CSV import. Ai in dreapta fisiere csv exemplu, ia-l pe cel pentru produse si vezi exemplele incluse.

Adauga-ti propriile produse conform. Nu este nevoie sa comletezi toate coloanele, doar cele de care ai nevoie.

In fisierul respectiv ai adaugate si url-uri exemplu pentru imagini.

Buna, am si eu putina dificultate in importul din csv. Anume, de la producator primesc fiecare produs intr-un csv cu atributele respective (id produs,nume podus, categoria - in care e clasificat de producator-,subcategoria - tot in care e clasificat produsul repsectiv de producator-,pret, greutate, descriere produs,url-ul produsului,magazia din care vine-din ce tara mi-l trimite cand e nevoie, si atribute precum culoare si marime) si un csv cu link catre imagini. Fiecare produs poate avea mai multe imagini.

Am optiunea de la producator sa fac download la mai multe produse deodata, ceea ce rezulta in un fisier csv cu toate produsele selectate si un fisier csv cu toate imaginile tuturor produselor selectate. 

Pe mine nu ma intereseaza anumite coloane din fisierul sa-i zicem "info produs" (adica nu cel de "imagini produs") sau ma intereseaza insa continutul lor trebuie modificat de mine ca sa fie adaptat modului in care codific eu produsele. 

M-am uitat si la templatul de CSV dat de prestashop insa nu inteleg ce trebuie sa fac ca sa adaptez 2 csv-uri ale mele ("info produse", "imagini produse") intr-unul singur similar cu al prestashop ca sa pot uploada toate acele produse deodata.

As aprecia sprijinul tau Rho_bur. Multumesc!

Cea mai buna solutie ar fi ca cineva care are cunostinte de macro-uri Excel sa it ifaca un script care sa preia din fisierele furnizorului si sa iti rezulte fisierul csv in structura PS.

Daca nu, ramane doar munca manuala :-(

Trebuie sa copiezi coloanele care te intereseaza din fisierele furnizor in coloanele aferente din csv-ul PS (ex. pret la pret, descriere descriere, etc); Atentie, PS are doua tipuri de descriere cea scurta care apare in dreapta pozei si cea lunga care apare mai jos la detalii.

Nu trebuie sa completezi in csv-ul PS toate campurile, doar pe cele de care ai nevoie.

Important ar fi sa iei pozele produs de la furnizor si sa le pui intr-un director in magazinul tau astfel incat PS sa poata sa lucreze cu ele local altfel o sa ai erori de time out mereu.

Fiserul csv model PS are si cele cateva exemple incluse, daca te uiti cu atentie in special la atribute si URL imagini vei vedea cum trebuie sa iti structurezi si tu datele.

• Like 1

Da am  ,si nu stiam ce sa fac  mma gandeam ca le exclude .

Am reusit sa fac pozele sa se vada ,am petrecut ieri toata ziua modificand linkul in excell.Si acum ma chinui  sa fac import .

MI-a luat doar vreo 300 primrlr din lista ,pe unde sunt celulele combinate ,acolo nu am pus link de poza.

http://www.universalecke.eu//themes/default-bootstrap/img/Bilder/fa1132.jpg

MULTUMESC :-)