Budzynsky Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Witam, mam problem z długim ładowaniem strony. Nie wiem co jest tego przyczyną czy ta presta 1.6.1.4 jest jakaś ciężko czy co, ale nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.. Czy ktoś może powiedziec co jest przyczyną takiej sytuacji?Link do sklepu: http://bangagency.nazwa.pl/trend/Wcześniej strona stała na home.pl ale to była tragedia, postawiłem ją na nowo na nazwa.pl i jest lepiej aczkolwiek wciąż strasznie muli a produktów nie ma prawie w ogóle.. Załączam screena ustawień w zakładce WYDAJNOŚĆ: Liczę na waszą pomoc bo naprawdę już nie wiem co mam robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 "Wymuś kompilację" lepiej przełączyć na "jeżeli zostały zaktualizowane". Z CCC trzeba uważać, bo potrafi czasem rozwalić stronę. Do dokładnej analizy najlepiej by włączyć debug i sprawdzić co ile czasu zajmuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzynsky Posted February 22, 2016 Author Share Posted February 22, 2016 Ok zmieniłem ustawienia zmiany kompilacji. Czy ktoś jeszcze podpowie co zrobić aby chodziło to płynniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Ten dolny cache z ustawieniem zapisywania do plików niekoniecznie jest najlepszym pomysłem, ja bym w ogóle wyłączył tą opcje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 (edited) strona chodzi szybko - naprawde - chcesz szybciej jak empik? przy okazji masz tam dwa bledy uzun absolute z tej klasy dla buttona search - search_block_top .search_button po drugie bardzo nie UX'owo jest nie dawac linka do strony glownej w logo sklepu - ludzie zawsze to klikaja Edited February 22, 2016 by hatak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzynsky Posted February 22, 2016 Author Share Posted February 22, 2016 Hatak: teraz już chodzi znacznie szybciej bo poprawiłem trochę, wcześniej naprawdę była tragedia. Ok usunę te błędy i ogarnę logo, dzięki wielkie za wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Co najbardziej wpłynęło na poprawę szybkości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzynsky Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 Daresh - chyba przełączenie przy kompilacji na "Jeżeli zostały zaktualizowane" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts