Jump to content
AdekPL

Brak zmian po ustawieniu opcji

Recommended Posts

Witam, mam bardzo dziwny problem. Dziś zainstalowałem PrestaShop i wszystko działało poprawnie, ale podczas konfiguracji, czyli dodawania jakichś kategorii itp. panel administracyjny przestał reagować, np: nie mogę dodać nowej kategorii, w zakładce Moduły, kiedy chce wybrać "Zainstalowane moduły" również nic się nie dzieje na liście...Ogólnie nie mogę zapisywać nic nowego :/ Hosting na home.pl

post-945771-0-52541900-1424997449_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Włącz wyświetlanie błędów i może coś wyskoczy.

 

Zanim zacząłem czytać post spojrzałem na nick i pomyślałem home.pl będą problemy, w ogóle sie nie pomyliłem, natomiast Ty z wyborem hostingu tak. Nie chce straszyć ale na forum większość wątków z błędami to właśnie dotyczy home.pl i gdyby nie ten hosting to nie było by na jakie pytania odpowiadać :D :D :D

A tak na poważnie zmień hosting jak najszybciej.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to świetnie :/ Ogólnie to rzecz wygląda tak, że wykupiłem abonament podstawowy na rok, który i tak z tego co widzę jest droższy niż u innych ale mniejsza o to. Tak na przyszłość, jaki hosting proponujecie?

Odnośnie błędów, gdzie włączyć to wyświetlanie?

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, na którą nie zwróciłem uwagi przy wyborze hostingu, a mianowicie baza danych. W załączniku numer jeden, znajduje się opis hostingu, który wybrałem i zaciekawił mnie rozmiar bazy danych, natomiast po wejściu w panel home.pl rozmiar bazy danych przedstawia się następująco(załącznik nr 2)

post-945771-0-99170900-1425027028_thumb.jpg

post-945771-0-87318600-1425027031_thumb.jpg

Edited by serwer1532774

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten hosting co zakupiłeś to się nadaje do postawienia prostej wizytówki w htmlu :D ale na pewno nie pod prestę.

Masz limit bazy 25M i już go przekroczyłeś, dlatego nic ci się nie zapisuje z PA.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powiększyłem sobie u nich rozmiar bazy i wszystko wróciło do normy, ale pojawił się następny problem.

Chciałem od nowa zainstalować PS, a więc wyczyściłem bazę danych, usunąłem wszystko z FTP, następnie wrzuciłem pliki z powrotem na serwer, ale nic się nie dzieje, nie wyskakuje instalacja jak poprzednio. Przy usuniętych wszystkich plikach na stornie pojawia się tylko "Directory listing of/" (załącznik). Wygląda to na jakieś pozostałości po starej instalacji, ponieważ ikona strony w karcie to ikona Presta Shop. Ma ktoś jakieś pomysły? Z home.pl nie mogę się skontaktować, bo nie odpisują na moje maile. Na FTP są 3 foldery, których usunąć nie mogę: backup, public_html, svn_repo.

post-945771-0-95782800-1425368534_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko co chcesz, żeby cały świat zobaczyl ;) instalujesz w katalogu "public_html", a ty wrzuciłeś prestę do jakiegoś pobocznego katalogu.

 

I najpierw poszukaj w necie ile różnych łat musisz nalepić, żeby cokolwiek działało na home.pl.

Na początek to:

https://www.prestashop.com/forums/topic/331640-serwer-homepl-problemy-z-prestashop-rozjechany-szablon/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystko co chcesz, żeby cały świat zobaczyl ;) instalujesz w katalogu "public_html", a ty wrzuciłeś prestę do jakiegoś pobocznego katalogu.

 

I najpierw poszukaj w necie ile różnych łat musisz nalepić, żeby cokolwiek działało na home.pl.

Na początek to:

https://www.prestashop.com/forums/topic/331640-serwer-homepl-problemy-z-prestashop-rozjechany-szablon/

 

Dzięki za odpowiedź. Z tym szablonem już sobie poradziłem bo instalowałem już wcześniej Prestę. I teraz chcę to zrobić tak jak poprzednio, czyli wrzucam pliki do głównego katalogu Root, ale to nie działa. Robię dokładnie tak samo jak wcześniej. Może coś się zmieniło bo na początku miałem ten podstawowy hosting z limitem bazy danych, a teraz przeszedłem na ten bez limitu i pojawiły się właśnie te 3 foldery. Rozumiem, że całą prestę mam skopiować do folderu public_html ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Rozumiem, że całą prestę mam skopiować do folderu public_html ?

 

TAK

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More