Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 zkontroluj si ty upravene soubory, jestli tam neni chyba v uvozovkach, apostrofech apod.zkus zpatky nakopirovat puvodni soubory (pred upravou), jestli to bude fungovat normalne.ale myslim, ze tou cestinou to nebude. delalas nejake dalsi upravy (nove moduly apod?) Zkontrolováno, staré soubory nefungují taky ( Jediné co jsem dělala s moduly, že jsem koukala do modulu výrobců, ale jen v BO. jako chybu to hází úplné nesmysly - v BO v modulech Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()'d code on line 225a na stránce produktů ještě větší blbost http://www.anbio.cz/product.php?id_product=29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 zkus vymazat obsah adresare compile (tools-smarty-compile) - nech jenom index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 zkus vymazat obsah adresare compile (tools-smarty-compile) - nech jenom index.php POřád stejné ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 tak zkus znovu nakopirovat na web soubory z instalacniho balicku, zatim staci adr. classes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 tak zkus znovu nakopirovat na web soubory z instalacniho balicku, zatim staci adr. classes. Nakopírován celý adresář classes. Negativní ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 kdy jsi prisla na ty chyby? vcera to fungovalo, kdyz jsi upravila tu cestinu a pak znovu ukladala zbozi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 kdy jsi prisla na ty chyby? vcera to fungovalo, kdyz jsi upravila tu cestinu a pak znovu ukladala zbozi? Dnes, ale je možné, že to nefungovalo už včera. Kontrolovala jsem správnost češtiny u feedu, ne to, zda je něco špatně u detailu produktu. Na to jsem přišla až dnes při kontrole toho, jak funguje vyhledání mého zboží za Zbozi.cz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 nakopiruj jeste z originalniho balicku:adresar:admin/tabs/a soubory:modules/editorial/editorial.php/tools/smarty/plugins/modifier.escape.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 nakopiruj jeste z originalniho balicku:adresar:admin/tabs/a soubory:modules/editorial/editorial.php/tools/smarty/plugins/modifier.escape.php Negativní ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 otevři /config/config.inc.php a změň 4. řádek:ini_set('display_errors', 'on'); (místo off)nakopíruj na web a otevři stránku zboží Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 otevři /config/config.inc.php a změň 4. řádek:ini_set('display_errors', 'on'); (místo off)nakopíruj na web a otevři stránku zboží Již dávno uděláno, viz posílaný odkaz na http://www.anbio.cz/product.php?id_product=29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 a na webu máš teď všechny původní soubory před úpravou češtiny? protože by se měly v xml feedu znovu zobrazovat špatné znaky, ale feed je správně česky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 a na webu máš teď všechny původní soubory před úpravou češtiny? protože by se měly v xml feedu znovu zobrazovat špatné znaky, ale feed je správně česky Mělo by to tak být. Kontrolovala jsem i podle data, zda jsem něměnila něco dalšího a nic nevidím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 pak mě napadá už jedině dotaz na technickou podporu hostingu, jestli nedělali nějaké změny v posledních dnech. už se mi několikrát stalo, že mi takhle odstavili shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 v smarty.config.inc.php nastav nech sa akakolvek zmena hned prejavi a nezobrazuje sa chybova stranka ak nahodou upravou odstranis chybu:$smarty->caching = false;$smarty->force_compile = true; // to pass "false" when put into production$smarty->compile_check = true; Po oprave zmenis nastavenia nazad.A priloz tu subor (nie kod ale prilohu) modules/mailalerts/mailalerts.php kde hlasi chybu"unexpected T_VARIABLE in ....../modules/mailalerts/mailalerts.php on line 225"Aj chybova hlaska BO: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()‘d code on line 225 na to poukazuje ze je chyba v module Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 pak mě napadá už jedině dotaz na technickou podporu hostingu, jestli nedělali nějaké změny v posledních dnech. už se mi několikrát stalo, že mi takhle odstavili shop. Poslala jsem též. Jinak je zajímavé, že jsem tytéž úpravy dělala na svém druhém eshopu, který běží na o chlup starší verzi a tam je všechno v pořádku. Běží na stejném serveru. Každopádně dík za tvůj čas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 ještě udělej to co psal JanaP - nastav v config - smarty.config.inc.php cca 10.řadeka pak znovu vyzkoušej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 v smarty.config.inc.php nastav nech sa akakolvek zmena hned prejavi a nezobrazuje sa chybova stranka ak nahodou upravou odstranis chybu:$smarty->caching = false;$smarty->force_compile = true; // to pass "false" when put into production$smarty->compile_check = true; Po oprave zmenis nastavenia nazad.A priloz tu subor (nie kod ale prilohu) modules/mailalerts/mailalerts.php kde hlasi chybu"unexpected T_VARIABLE in ....../modules/mailalerts/mailalerts.php on line 225"Aj chybova hlaska BO: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()‘d code on line 225 na to poukazuje ze je chyba v module Přepsáno jen to poslední, ostatní bylo jak píšeš. Změna žádná.mailalerts.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 chybny kod na 225 riadku $qty = intval((isset($params['product']['quantity_attribute']) AND is_int $params['product']['quantity_attribute'])) ? .... EDIT: nesuhlasia zatvorky - is_int()To je upravovany modul mailalerts? Lebo verzia 2.2 ktora je v original Preste vyzera inak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 OPRAVA225 riadok mailalerts.php $qty = intval(( isset($params['product']['quantity_attribute']) AND is_int($params['product']['quantity_attribute']) ) ? $params['product']['quantity_attribute'] : $params['product']['stock_quantity']); ak to nepojde odstran modul, ak nepojde odinstalovat v BO tak zalohuj a vymaz docasne adresar /modules/mailalerts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 v smarty.config.inc.php nastav nech sa akakolvek zmena hned prejavi a nezobrazuje sa chybova stranka ak nahodou upravou odstranis chybu:$smarty->caching = false;$smarty->force_compile = true; // to pass "false" when put into production$smarty->compile_check = true; Po oprave zmenis nastavenia nazad.A priloz tu subor (nie kod ale prilohu) modules/mailalerts/mailalerts.php kde hlasi chybu"unexpected T_VARIABLE in ....../modules/mailalerts/mailalerts.php on line 225"Aj chybova hlaska BO: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()‘d code on line 225 na to poukazuje ze je chyba v module Přepsáno jen to poslední, ostatní bylo jak píšeš. Změna žádná. koukam, ze uz to funguje. byl to ten modul mailalerts? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 v smarty.config.inc.php nastav nech sa akakolvek zmena hned prejavi a nezobrazuje sa chybova stranka ak nahodou upravou odstranis chybu:$smarty->caching = false;$smarty->force_compile = true; // to pass "false" when put into production$smarty->compile_check = true; Po oprave zmenis nastavenia nazad.A priloz tu subor (nie kod ale prilohu) modules/mailalerts/mailalerts.php kde hlasi chybu"unexpected T_VARIABLE in ....../modules/mailalerts/mailalerts.php on line 225"Aj chybova hlaska BO: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()‘d code on line 225 na to poukazuje ze je chyba v module Přepsáno jen to poslední, ostatní bylo jak píšeš. Změna žádná. koukam, ze uz to funguje. byl to ten modul mailalerts? Ne docela, teď mi nefunguje dokončení objednávky. Je to, doufám, jen nutnost nahodit znova ship to pay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 OPRAVA225 riadok mailalerts.php$qty = intval(( isset($params['product']['quantity_attribute']) AND is_int($params['product']['quantity_attribute']) ) ? $params['product']['quantity_attribute'] : $params['product']['stock_quantity']); ak to nepojde odstran modul, ak nepojde odinstalovat v BO tak zalohuj a vymaz docasne adresar /modules/mailalerts JO!!! To je ono! Stačilo upravit ten kód, chybové hlášky zmizely. Způsobené to bylo pravděpodobně tím, že jsem nedávno maialerts upravovala, protože mi chodily nesmyslné maily o stavu zboží poté, co si ho někdo objednal. (Chodil mail, že je poslední kousek skladem, i když nebyl). Nicméně jsem zkusila dokončit objednávku a nejde to, chlásí chybu v souboru order.php na 420 řádku, což je tohle: 'HOOK_PAYMENT' => Module::hookExecPaymentFront(Tools::getValue('id_carrier')), 'total_price' => floatval($orderTotal),asi mě už jebne...order.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 v smarty.config.inc.php nastav nech sa akakolvek zmena hned prejavi a nezobrazuje sa chybova stranka ak nahodou upravou odstranis chybu:$smarty->caching = false;$smarty->force_compile = true; // to pass "false" when put into production$smarty->compile_check = true; Po oprave zmenis nastavenia nazad.A priloz tu subor (nie kod ale prilohu) modules/mailalerts/mailalerts.php kde hlasi chybu"unexpected T_VARIABLE in ....../modules/mailalerts/mailalerts.php on line 225"Aj chybova hlaska BO: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www.anbio.cz/classes/Module.php(323) : eval()‘d code on line 225 na to poukazuje ze je chyba v module Přepsáno jen to poslední, ostatní bylo jak píšeš. Změna žádná. koukam, ze uz to funguje. byl to ten modul mailalerts? Ne docela, teď mi nefunguje dokončení objednávky. Je to, doufám, jen nutnost nahodit znova ship to pay. Tak není ( viz vedle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 odinstaluj a vymaz vsechny moduly, ktere se tykaji platby a dopravy, pak nainstaluj znovu jen ty z original balicku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 odinstaluj a vymaz vsechny moduly, ktere se tykaji platby a dopravy, pak nainstaluj znovu jen ty z original balicku. Až tak? Mám tu tři platební moduly - banka, dobírka, hotovost plus ship to pay u dopravcu (carriers) vidím jen statscarriers... tak ty platební? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 statscarriers asi nemusis, nejdriv ship to pay, pak vyzkousej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 statscarriers asi nemusis, nejdriv ship to pay, pak vyzkousej. Udělala jsme to všechno, ale nedaří se mi modul ship to pay zavěsit do platebních (mám ho v v Blocks i když dám změnu pozíce) já už si nevzpomínám, jak jsem ho instalovala ( každopádně to háže pořád stejnou chybu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 ship2pay nikam nezavesuj - odinstaluj ho :-) a pak uplne vymazpak z orig. balicku nakopiruj na web vsechny soubory, ktere ten modul prepisuje, mely by to byt order.php + classes/Module.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 ship2pay nikam nezavesuj - odinstaluj ho :-) a pak uplne vymazpak z orig. balicku nakopiruj na web vsechny soubory, ktere ten modul prepisuje, mely by to byt order.php + classes/Module.php Uáááá, vypadá to, že vše funguje, udělala jsem úspěšnou objednávku, maily chodí jak mají a že není zboží skladem to nehlásí. Já doufám, že toto je stav trvalý aspoň na pár let. Takže už jen přeložím modul znova do češtiny a mělo by to být 100% cajk. Děkuji všem za účinnou pomoc a kdybyste potřebovali poradit s krmením pro zvířata, obraťte se!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 jen pro zajimavost: ted by mel byt stav jako pred upravou cestiny - zkus otevrit a ulozit nejakou polozku a pak se na ni podivat ve feedu, jake jsou tam znaky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 jen pro zajimavost: ted by mel byt stav jako pred upravou cestiny - zkus otevrit a ulozit nejakou polozku a pak se na ni podivat ve feedu, jake jsou tam znaky. Ano, po uložení je čeština opět rozesr... takže udělat znova těch 6 bodů? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 presne tak. doufam, ze sis ty upravene soubory nevymazala ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 presne tak. doufam, ze sis ty upravene soubory nevymazala ;-) Ne, ale radši to udělám znova ručně, krom tvého Tools.php. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 presne tak. doufam, ze sis ty upravene soubory nevymazala ;-) Funguje, hurá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHlustanec Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Ahoj...1) Vytvořit si soubor .php a vložit to něj následující: <?php $shopUrl = 'http://www.presta.bazarhudebnin.cz'; // adresa shopu včetně http:// include(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); // cesta ke config souboru include(dirname(__FILE__).'/init.php'); error_reporting(0); $p=Product::getProducts(3, 0, 0, 'id_product', 'desc', false); // ceština je v databázi zapsaná pod číslem 3 $products=Product::getProductsProperties(3, $p); // ceština je v databázi zapsaná pod číslem 3 header("Content-Type: text/xml"); echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> '; foreach ($products as $row) { $img=Product::getCover($row['id_product']); echo ' '.str_replace("&", "&", $row['name']).' '.str_replace("&", "&",strip_tags($row['description_short'])).' '.$row['link'].' '.$shopUrl.'/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'.jpg '.($row['price']*1).' 0 '; } echo ''; ?> 2) uložit do rootu složky s Prestou3) Url feedu bude: http://www.tvojedomena.cz/nazevtvyhosouboru.php a to budeš zadávat při registraci feedu na zbozi.cz.Tipy, trikyNainstalovat a spustit SEO (nastavit si .htaccess) zdravím, chci se jenom zeptat, jestli je ejak snadno možné docílit toho, abych data pro feed tahal z více tabulek, že bych tam dal i EAN, Vyrobce, ISBN atd dík za jakoukoliv pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted February 11, 2011 Share Posted February 11, 2011 snadno je to mozne pouzitim jineho feedu:http://www.prestashop.com/forums/viewreply/346524/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonder.x Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Zdarec, mrknul by se pls někdo na můj problém? Nebudu to házet znova do druhého topicu ale hodím jen link. Díky.http://www.prestashop.com/forums/viewreply/397512/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukk Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Řeším problém s vložením EANu.v php mám '. round($row['ean13']) .' správný ean je 4003718037241v xml mi to ale vypisuje 4.00371803724E+12 v databázi je uvedeno správně.Tušíte někdo, kde by mohl být problém? Děkuji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jdry Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Dobrý den , po zásahu od Forpsi mi nejede žádný xml feed (zboží,heureka, jyxo) , který do ted fungoval naprosto bez problémů,Chyba parsování XML: Dokument není dobře zformátovánAdresa: http://www.ask-tu.cz/xml.zbozi.phpŘádek 1, sloupec 2:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>-^Už si opravdu nevím rady děkuji za každou radu<?php$shopUrl = 'http://www.ask-tu.cz'; /// OPRAVITinclude(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php');/// ZKONTROVAT SPRAVNOSTinclude(dirname(__FILE__).'/init.php'); /// ZKONTROVAT SPRAVNOSTerror_reporting(0);$p=Product::getProducts(3, 0, 0, 'id_product', 'desc', false);/// ZKONTROVAT SPRAVNOST$products=Product::getProductsProperties(3, $p);/// ZKONTROVAT SPRAVNOSTheader("Content-Type: text/xml");echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>';foreach ($products AS $row){if ($row['active']){$kategorie=array();$category = new Category(intval($row['id_category_default']), intval(3));while ($category->id <> 1) { $kategorie[]=$category->hideCategoryPosition($category->name); $category = new Category(intval($category->id_parent), intval(3));}$img=Product::getCover($row['id_product']);echo ''.str_replace("&", "&", $row['manufacturer_name']).''.str_replace("&", "&", $row['manufacturer_name']).' '.str_replace("&", "and", strip_tags($row['name'])).''.str_replace("&", "and", strip_tags($row['description_short'])).'.'.str_replace("&", "and", strip_tags($row['description'])).''.$row['link'].'http://www.ask-tu.cz/img/p/'.$row['id_product'].'-'.$img['id_image'].'-home.jpg'.$row['tax_rate'].''.($row['price']*1).'2';[spam-filter]echo '';/// DALE OPRAVIT DOMENU+CESTU K ADRESARI V RADKU /// OPRAVIT - doruceni (dny)?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleitos Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Mám problémy se zprovozněním xml feedů, prosím kdo by mi pomohl pište PM. A prosím za rozumnou cenu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted January 11, 2012 Share Posted January 11, 2012 Řeším problém s vložením EANu. v php mám '. round($row['ean13']) .' správný ean je 4003718037241 v xml mi to ale vypisuje 4.00371803724E+12 v databázi je uvedeno správně. Tušíte někdo, kde by mohl být problém? Děkuji! Sice je to už starý, ale jak jsi to, prosím tě, vyřešil? Řeším nyní ten samý problém a nemůžu se hnout z místa... Díky za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polka Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Funkce round zaokrouhluje, tudiz tam nema co delat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Super, díky moc! Fachá jak má ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 nechce se mi zakladat novy topic, tak to napisu sem... nasel jsem spolehlivy modul pro zbozi... ALE! problem je v tom, ze tag CATEGORYTEXT vypise jen jako posledni kategorii... udam priklad. mam strukturu a > b > c (az v kategorii "C" mam produkt) xml feed vypise pouze <CATEGORYTEXT> c </CATEGORYTEXT> našla by se dobrá duše, která by se na to podívala? já už to po 12-ti hodinách vzdávám. odkaz na modul je http://www.prestahost.cz/moduly/zbozi/zbozi.zip (je potreba ve feeds.php nastavit id.lang na vase ID v DB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Ale to je správně, vidíš tam snad napsáno <CATEGORYTREETEXT> ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efendy Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Kde bych našel potřebné kody nebo označení např, pro množství (na skladě) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Ale to je správně, vidíš tam snad napsáno <CATEGORYTREETEXT> ? jenomze bych potreboval celou cestu. ve kterem tagu je to uzaverene je vedlejsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Mno, koukal jsem se na svůj feed, a mně tam ty kategorie vypisuje všechny... Ale možná to bude tím, že ten produkt nemám zařazen jen v kategorii "C", ale i "A"+"B"... Protože takhle logicky ti to ty kategorie vypíše... Když ho máš jen v "c", vypíše ti jen "c".... Ověř si to, jestli to tak je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 ano, je to jak rikas, ale C je podkagorie B a B zase A. Chtel bych to vyresit tak, ze se vypise ve feedu cely strom A >B > C. Kbybych to mel dat zobrazovat ve vsech techto kategoriich tak by byly stranky natolik neprehledne, ze se zakaznii strati uz na indexu a radeji odejde nakupovat jinam. Mimochodem se tento modul dal jednoduse upravit tak, abych docilil funkcniho exportu pro "Nákupy Google" - úspesne odzkouseno. Pouzival jsem drive jednoduchy php scrtipt pro export feedu, ale pri kazdem stahovani se musel script spustit, coz pri vice polozkach zatezovalo server, tak jsem radeji presel na tento, ktery pomoci cronu spustim napr. 1x denne a vygeneruje to primo XML ktery se pri stahovani katalogem proste stahne a zadne scripty neni treba spoustet. Navic jsem pri testovani puvodniho jednoducheho php exportu prisel na to, ze pokud mame nad urcity pocet polozek (v radech 3000+ ), script se proste neprovede cely. Zkratka to nemelo budoucnost, zatez uz byla moc velka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Tento modul zbozi je fajn, ale co obrazky? (Mam na mysli tento modul: http://www.prestahost.cz/modules/) Linky to generuje u Presta 1.4.x spatne, nevite nekdo kde najit, jak to upravit, aby linky na obrazky generoval spravne podle noveho razeni Presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 mam presta 1.4 a musel sem se pohrabat ve feeds.php je treba nastavit take ID lang kvuli description tagu. jinak funguje skvele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted January 25, 2012 Share Posted January 25, 2012 U mě to špatně generovalo linky pro obrázky, které jsou podle nového řazení ve formátu img/p/x/x/x/xyz.jpg, ale našel jsem řešení. Pak jsem přidal do tohoto modulo EAN. Třeba se někomu bude hodit. I když je to s křížkem po funuse, když heureka.cz změnila od 1.2.2012 strukturu XML souboru. V příloze je tedy upravený modul zbozi v0.2, originální verze: http://www.prestahost.cz/modules/ zbozi.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 a funguje ti dobre CATEGORYTEXT u feedu k heurece? Me to vypisuje pouze posledni kategorii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 U CATEGORYTEXT nemám problém... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 a to ti generuje celou cestu uplne v pohode? me porad jen tu posledni kategorii ve ktere produkt je. ja si ted nahodil presta 1.4.6.2 abych to zkusil a mam porad ten samy problem. tak to by me zajimalo v cem je zakopany pes... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trnkavojtech Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Mohu potvrdit že opravdu funguje. U categorytext to taky funguje, tato verze vpohodě. Jenom u zbozicz nemám obrázky, asi mám ještě někde chybku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 zbozi.cz nemám vyzkoušené, ale kouknu na to. CATEGORYTEXT mi generuje jen poslední kategorii, ve které se zboží nachází, nepřijde mi to jako chyba. PS: pro zbozi.cz jsem použil stejnou úpravu jako pro heureku a obrázky už to generuje se správnou cestou, opravený FeedSeznam.php je v příloze... FeedSeznam.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
spreyeers Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 nasel sem jeste jeden skript, ktery generuje celou cestu kategorie, ale zase nejde spoustet cronem (coz je blbe). kdyby ste to nekdo chteli popitvat, tak je tady... http://data.catigood.cz/downloads/presta/catixml.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
optimizer.cz Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Přátelé, třeba se někomu bude hodit následující drobná úprava modulu zbozi v0.2, originální verze: http://www.prestahost.cz/modules/ , viz příspěvek #153 Zadání zákazníka bylo: V eshopu se ceny zobrazují standardně za balení (např. u podlah 1 balení = 2,5 m2) , ale do XML je potřeba generovat ceny za jednotku, tzn. za 1 m2 (uvedeno u položky), aby ve vyhledávači nebyl obchod zařazován na horší místo jen kvůli tomu, že cena je generována v tomto případě za celé balení. Stačila následující úprava kódu ve skriptech FeedSeznam.php a FeedHeureka.php : Místo $item.= "\t\t\t<PRICE_VAT>".$this->prepare_string($product['price'])."</PRICE_VAT>\n"; vložte $item.= "\t\t\t<PRICE_VAT>".$this->prepare_string(round($product['price']/$product['unit_price_ratio']))."</PRICE_VAT>\n"; Poznámka: Ceny jsou zaokrouhlovány na celé číslo, což nevadí, protože to zbožové vyhledávače stejně dělají automaticky Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 to s těmi kategoriemi správně právě neni, podle heureky musí být celá cesta jako v shopu, např.: Elektronika | Mobilní telefony Tzn. i mateřské kategorie a všechny nadřazené oddělené vždy mezerou a znakem "|". Mě to Zboži v2.0 ukazuje všechny kategorie, akorát mi to mezi nima nedává ten znak "|" a nemam takovej php knowledge, abych to zmáknul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Mohl bych tohle téma oživit? U každého zboží píšu dostupnost (standartní funkce PS) když je skladem/není skladem. Jak tenhle text dosta do feedu? Teď se mi tam zobrazuje nula. Bylo by řešením to přepsat ve feedu, ale u každého zboží je to jinak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Pro kterej srovnávač potřebuješ availability? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Heuréka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Jo ahá, ty myslíš tohle: http://www.heureka.cz/direct/stockFeed/stockFeed.rng Tak to bych asi založil novej topic brácho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Nene, stačí mi vyřešit tohle: http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/75355-xml-polozka-delivery-date-heureka/page__view__findpost__p__772067 Link to comment Share on other sites More sharing options...
burousek Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 zdravím, mám tenhle modul http://www.prestahost.cz/modules/), generuje mi tenhle xml : http://korenigurman....ozi_heureka.xml , heureka mi to zkousla , ukazuje mne při srovnávání cen, jde mi jen o to dostat do toho xml <DESCRIPTION> a <DELIVERY_DATE> aby zobrazovali popis a čas dodání. Jetli je potřeba to upavit nějak ve feedu,nebo jestli ty hodnoty musím zadat někde v katalogu u zboží. U dopravců mám nastavené 24-48 h,což v eshopu funguje. Na ten decription má možná vliv to,že když chci napsat krátký popisek,tak se mi vůbes neukazuje text,prostě není vůbec vidět,ale v eshopu u zboží vidět je. Dík za radu Jirka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 taky jsem ten modul zkoušel, co jsem zjistil, tak to tam neháže mezi kategorie a subkategorie tu dělící čárku... tak jsem se na to vyprdnul a koupil od Berušky a Broučka ten jejich exportní modul, bohužel ho můžu používat jen tak z 10%... Z nabízených asi 10 exportních feedů co modul má umět zvládnout včetně attributů můžu mít zaplý pouze jeden, tudíž heureku, protože když jich mam zaplých víc, tak script prostě nemá čas se dodělat do konce - nejpíš kvůli max_execution_time, který má Wedos na 90 vteřin a nejde zaboha zvýšit, ani přes .htaccess... takže super, zaplatit přes 5 kil za modul, jehož hodnota je ve skutečnosti 10%, protože zbytek nejde použít Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Hodnota modulu je pořád stejná. Máš mít vlastní VPS s vlastním nastavením nekonečných hodin pro zpracovaní dat a seš v klidu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Pořizovat VPSko jen kvůli exportu feedu mi přijde zase přehnaný hosting co mám má zvládat 10 -15 000 návštěv denně, akorát ten execution time nejde nastavovat no... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Njn, máte všichni hostingy za 25,- kč a pořád břečíte... tak co s váma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 A cron použít nemůžeš??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Ten na to používám, ale prostě to potřebuje víc jak 90 s na provedení :-/ Nebo možná myslíš nějaký jiný použítí cronu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 No tak napiš broučkovi, když jsi to zaplatil, měl by ti pomoct, jak to obejít, třeba pro každý srovnávač cron zvlášť každý v jinou dobu, ne??? určitě to má vyřešené, a pokud ne, tak bych pochyboval o jeho kvalitách, protože tohle mi příjde jako standartní problém :-) i když je pravda, že VPS by ti usnadnilo práci ve spoustě věcí... Holt, prachy jsou prachy, ale pokud si shop nevydělá na VPS, nač pak takový shop provozovat, ne? No, ale to už je mimo mísu dotazu :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Už jsme si vyměnili asi 5 mejlů, bohužel v posledním mejlu to končilo nějak takhle... ,,Asi Vám s tím nebudu moci pomoct". Nicméně jsem mu ještě odepsal, tak snad to nějak oklikou (kterou to v základu bohužel nemá) dáme dohromady Mě to taky přišlo jako standardní problém, ale prý takový problém málokdo má a že ať změním hosting nebo na VPS... Tak teprve mam shop spuštěný 2 dny no zatim si vydělal na 2 měsíce VPS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 tak se pochlub odkazem na shop, ať vidíme, co jsi zprasil :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 tak se pochlub odkazem na shop, ať vidíme, co jsi zprasil :-) Seš si jistej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 no, bojím bojím, podle těch dotazů, co tu naflákal... na druhou stranu aspoň uvidíme, jestli mělo smysl se jeho dotazy zaobírat, no né? :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Teda chlapi, jsem se s tim shopem dělal 3 měsíce (i s Vaší pomocí, pač s prestou začínám) až mě z toho bolej záda a nemyslim, že jsem ho zprasil http://www.SperkyLeClay.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Jo, fajné, po 3 měsících se na to dá i koukat Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Ono se na to takhle dalo koukat i před 2,5 měsícema, ale asi tak tuna věcí nefungovala A díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramon Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 jj, dobrá práce...ale změň barvu ceny na detailu produktu, bílá na žlutém není dobrá volba Link to comment Share on other sites More sharing options...
simberak Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Vidíš to, uplně jsem zapomněl, že ty stíny na ceně nefungují v některých prohlížečích a že je to nekoukatelné... No jakou tam dám ale teda barvu )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts