przemx Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Czy jest jakaś możliwość, aby wylączyć odpowiednią kategorię z wyswietlania tych produktów w nowosciach. Wyłączajac kategorie nie widać też produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 chodzi o blok nowości, czy o stronę z nowościami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemx Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Chodzi o stronę z nowosciami. Bloku nie mam wyłączony mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 ok, dzięki, w tym celu trzeba zmodyfikować zapytanie sql, niestety nie ma innej opcji. w pliku classes/Product.php jest funkcja o nazwie: public static function getNewProducts($id_lang, $page_number = 0, $nb_products = 10, $count = false, $order_by = null, $order_way = null, Context $context = null) wewnątrz jest kod z zapytaniem sql: $sql = 'SELECT COUNT(p.`id_product`) AS nb FROM `'._DB_PREFIX_.'product` p '.Shop::addSqlAssociation('product', 'p').' WHERE product_shop.`active` = 1 AND product_shop.`date_add` > "'.date('Y-m-d', strtotime('-'.(Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT') ? (int)Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT') : 20).' DAY')).'" '.($front ? ' AND product_shop.`visibility` IN ("both", "catalog")' : '').' AND p.`id_product` IN ( SELECT cp.`id_product` FROM `'._DB_PREFIX_.'category_group` cg LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'category_product` cp ON (cp.`id_category` = cg.`id_category`) WHERE cg.`id_group` '.$sql_groups.' )'; trzeba dodać warunek do klauzuli WHERE który pominie kategorie WHERE cg.`id_group` '.$sql_groups.' AND p.`id_category` NOT IN (3,4,6,8) gdzie 3,4,6,8 to numery identyfikacyjne kategorii które chcesz pominąć - możesz dodać tyle ile chcesz kategorii, możesz zdefiniować tylko jedną, wszystko zależy od Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufiartist Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 (edited) Próbuję wykonać taką operację na wersji 1.6 i coś nie mogę wyszukać tego zapytania.. Mógł byś powiedzieć gdzie dokładnie ma być to zapytanie? Pogmerałem troche: $sql_groups = 'AND p.`id_product` IN ( SELECT cp.`id_product` FROM `'._DB_PREFIX_.'category_group` cg LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'category_product` cp ON (cp.`id_category` = cg.`id_category`) WHERE cg.`id_group` '.(count($groups) ? 'IN ('.implode(',', $groups).')' : '= 1').' AND cp.`id_category` NOT IN (44,54,55,56,57,58) )'; U mnie to wygląda tak i działa Edited September 2, 2014 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam Mam prestashop 1.6 w jaki sposób mogę wyłączyć jedną kategorię z modułu nowe produkty? Bardzo proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts