Edycja szablonu jedno ptanko. - Instalacja, konfiguracja i aktualizacje - PrestaShop

Jump to content

Photo

Edycja szablonu jedno ptanko.

#1

Posted 31 July 2013 - 09:52 AM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
Witam chodzi mi o to ze w miejscu gdzie jest czerwony prostokąt chciał bym wstawić logo gdzies mniej więcej o wysokosci 185 pikselii jestem troszke zielony w tych sprawach i nie wiem jak to zrobic ? z gory dziekuje za pomoc. Posted Image

Edited by guzo, 31 July 2013 - 12:20 PM.


#2

Posted 31 July 2013 - 02:09 PM

korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 229 Active Posts
najprościej to jest wstawić kod w pliku blocktopmenu.tpl pod menu albo w header.tpl w bloku "columns"

#3

Posted 31 July 2013 - 02:21 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
A mógł byś napisać jak wygląda ten kod i w której linijce dokładnie go wkleić ?

#4

Posted 31 July 2013 - 02:32 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
możesz wykorzystać darmowy moduł html box (jest spolszczony)
ustawiasz go na pozycję "TOP"
wklejasz swój kod bądź korzystasz z przyjaznego edytora
i masz obrazek ;)

przykładowy kod:
<img src="ADRES_URL_DO_OBRAZKA"/>

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#5

Posted 31 July 2013 - 02:35 PM

korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 229 Active Posts
<div id="logo2">
<img class="logo2" src="{$base_dir}img/twoje_logo.jpg">
</div>


#logo2 {width: 100%; height: 185px; float: left; clear: both;}
#blok_rodzica .logo2 { border: 0px;}


blok rodzica to nazwa id bloku, w zależności gdzie wstawiasz czy w header czy topmenu
to tak mniej więcej, bo z pamięci ;]

Edited by korni, 31 July 2013 - 02:36 PM.


#6

Posted 31 July 2013 - 02:46 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
ten moduł html box nie chce mi się zainstalować w wersji 1.5.4.1 wyskakuje Bad configuration file

#7

Posted 31 July 2013 - 02:51 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
usuń z katalogu modułu plik config.xml

tam w tym edytorze możesz też uploadować swoje obrazy bez konieczności logowania się na FTP

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#8

Posted 31 July 2013 - 02:54 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
wyskoczyło mi jak usunelem "An error has occurred during the file upload." i teraz 2 raz podczas instalacji wyskakuje to samo bad... ;p

#9

Posted 31 July 2013 - 02:56 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
niebywałe ;) pierwszy raz takie błędy widzę
no to w takim razie rozwiązanie korni'ego spełni Twoje wymagania ;)

jakbyś chciał, możemy pozastanawiać co jest nie tak z modułem ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#10

Posted 31 July 2013 - 03:00 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
Czy może być to spowodowane tym " Jeżeli chcesz mieć możliwość w pełni używać panelu AdminModules i mieć dostępne darmowe moduły, powinieneś włączyć następującą konfigurację na Twoim serwerze:
- Włącz rozszerzenie php openSSL " bo sklep robie na swoim PC a pozniej chce go przygotowanego wrzucic na jakis serwer, a teraz stoi na xampp'ie ;p

#11

Posted 31 July 2013 - 03:04 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
nie, nie powinno być problemu z xampp i tym komunikatem

załączam moduł do tego posta.
przed zainstalowaniem upewnij się, że moduł jest usunięty z katalogu /modules/

chodzi o podfolder "htmlbox"

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#12

Posted 31 July 2013 - 03:14 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
lipa nie idzie i nie było nawet tego podfolderu ;/ chyba pozostanie mi edycja pliku tak jak wyzej pisali ale ten html box by sie przydal ;p

Edited by guzo, 31 July 2013 - 03:15 PM.


#13

Posted 31 July 2013 - 03:26 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
coś masz z uprawnieniami najwyraźniej, zawsze możesz rozpakować ten moduł, i przekopiować go to /modules/ ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#14

Posted 31 July 2013 - 06:20 PM

korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 229 Active Posts
rany julek, zamiast tyle gadać i rozwodzić się nad modułem, to już 10 pasków byś zrobił ;]
szczególnie, że ogólny schemat Ci podałem ze ścieżką do pliku. To jest czysty css, nic trudnego ;]

#15

Posted 31 July 2013 - 09:04 PM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
niby tak, ale pod uwagę trzeba wziąć fakt, że skoro ten moduł się nie ładuje, to inne się też nie załadują
wpawdzie masz rację, temat tego wątku jest o czymś innym, jednak taka kulejąca presta to niezbyt fajna opcja, szczególnie jeżeli tworzy się coś co zostanie opublikowane

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#16

Posted 31 July 2013 - 09:30 PM

korni

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 229 Active Posts
jest na to rada. Robić kopie zapasowe całego folderu z prestą i bazy. Coś się skopie, to backup z innego katalogu i problem z głowy.
Już tyle razy sam rozwaliłem prestę przerabiając ją, że sobie nie wyobrażam później dochodzenia przez pół dnia co jest nie tak, jak można skopany plik podmienić.
dlatego też @guzo jak masz problem z prestą a nie masz kopii zapasowej, to zgraj sobie teraz szablon, img, js, baze czy co tam jeszcze zmieniałeś i od nowa zainstaluj. Na prawdę nie widzę sensu siedzenia i myślenia co jest nie tak. Po prostu rób kopie, to zaoszczędzi nerwów i czasu.
I taka rada, staraj się unikać instalowania niepotrzebnych modułów. Fakt, ułatwiają pracę, ale również obciążają sklep. Ale jak coś jest proste w wyknoaniu to serio lepiej samemu dopisać 2,3 linijki.

#17

Posted 31 July 2013 - 09:34 PM

guzo

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 Active Posts
vekia jestes boski hehe ;D wkleilem do folderu wyskoczylo ze modol nie jest zainstalowany klikneem instal i poszlo a wczesniej instalowalem przez te narzedzie do modolow ;p dzieki bardzo ;D

Ps. ja tu nic nie zmienialem praktycznie tyle ze logo dodalem dodalem kategorie i poprzemieszczalem w live edytorze rozmieszczenie kolumn i kilka wywalilem pozmienialem dane kontaktowe, te podstawowe rzeczy, a tak po za tym to nic sie nie bawilem ;p



Sory ze pytam ale wstawilem nie w tym miejscu logo i z jakiego pliku moge wyrzucic ten skrypt ?;D

Edited by guzo, 31 July 2013 - 09:51 PM.


#18

Posted 02 August 2013 - 09:23 AM

vekia

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 49114 Active Posts
a gdzie to logo wstawiłeś? i co chcesz usunąć? ;)

free tutorials, free templates, free addons, prestashop modules MndfRK4.png


#19

Posted 21 March 2014 - 08:22 PM

malczyk69

    PrestaShop Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 Active Posts

a czy jest gdzieś w ludzki (tzn USYSTEMATYZOWANY) sposób opisana zmiana szablonu, ustawień, położenia bloków itd - dodam jeszcze, że po polsku? nie każdy zna angielski.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to use our cookies.     Learn more