Jump to content

Turkish character problem


Recommended Posts

I saw that the letters "ö" and "ü" did not work in categories and in some pictures, more precisely, "oe", "ue" reflected the word "uec". How can I solve this ? As I said, some category and image names (when creating only sitemap in images) some are ok.

 

If you want to examine, you can take a look at "https://incikirtasiye.com/tr-sitemap.xml".

Thank you!

Edited by ACG- (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/16/2021 at 2:32 PM, musicmaster said:

It looks ok to me. Maybe you are just looking in an editor that doesn't recognize unicode

turi3.jpg.a5d4cead6e862ab5f48bec144db53636.jpg

Thanks for your answer. As I mentioned, some urls work fine, but some are unfortunately broken. One of them:1606672487_EkranAlnts.thumb.PNG.ec445a0bc480956990a890bf738b1e33.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, musicmaster said:

Whether you have accented characters in your urls is a Prestashop setting.

How so? Can you give details please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, musicmaster said:

Yes

The setting here forces it to use Turkish characters. but this is a negative thing for SEO. For example, I want to print out the letters ö as o, but it outputs that way "oe".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More