design4VIP Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 witam. jak w temacie. po zmianie serwera nagle przestala dzialac wysylka miala. metoda mail() zwraca blad mimo bledu maila wysyla ale trafia on w SPAM przy ustawieniach SMTP czy to z google czy innych serwerow, maila w domenie TLS/576, SSL/465 gdzie szukac przyczyny? w ustawieniach serwra? jakies podpowiedzi, bo to nie moj konik a administrator tez rozklada rece. juz nawet na serwerze wylaczony Firewall, posprawdzana po dziesiatki razy konfiguracja... cos przeoczylismy? serwer: VPS na webh. czy gdzies po stronie PS szukac przyczyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Odno艣nie gmaila to zazwyczaj trzeba aktywowa膰 opcje Dost臋p mniej bezpiecznych aplikacji聽https://myaccount.google.com/lesssecureapps?pli=1聽cz臋sto wtedy przy po艂膮czeniu gmail na skrzynk臋 wysy艂a wiadomo艣膰 alert i tam r贸wnie偶 nale偶y potwierdzi膰 pr贸b臋 logowania klikaj膮c w link dopiero wtedy zaczyna dzia艂a膰. Je艣li nie to by膰 mo偶e trzeba w gmail uruchomi膰 weryfikacj臋 dwu etapow膮. Poza tym czy po wy艂膮czeniu firewall by艂 restart apache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 4, 2020 Author Share Posted October 4, 2020 16 minutes ago, endriu107 said: Odno艣nie gmaila to zazwyczaj trzeba aktywowa膰 opcje Dost臋p mniej bezpiecznych aplikacji聽https://myaccount.google.com/lesssecureapps?pli=1聽cz臋sto wtedy przy po艂膮czeniu gmail na skrzynk臋 wysy艂a wiadomo艣膰 alert i tam r贸wnie偶 nale偶y potwierdzi膰 pr贸b臋 logowania klikaj膮c w link dopiero wtedy zaczyna dzia艂a膰. Je艣li nie to by膰 mo偶e trzeba w gmail uruchomi膰 weryfikacj臋 dwu etapow膮. Poza tym czy po wy艂膮czeniu firewall by艂 restart apache? restert oczywiscie.... i weryfikacja i z jedno i dwuetapowa metoda gmaila non stop to samo. obece serwery takie samo zachowanie, rowniez w mailu w domenie.. kombinujemy na wszelkie mtodu, jkazda najdorbniejsza podpowiedz z googla zostala wykonana i zadnych efektow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaaszka Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 Ja ostatnio wykonywa艂em podobne po艂膮czenie i mia艂em b艂膮d. Mianowicie chodzi艂o o to, 偶e gdy pod艂膮cza艂em SMTP z @domena.pl to mail testowy na kt贸ry chcia艂em wys艂a膰 musia艂 by膰 te偶 w @domena.pl bo inaczej nie chcia艂 mi tego wys艂a膰 - je偶eli doszed艂 mi na @domena.pl to na inne domeny te偶 mi przychodzi艂o np. z resetu has艂a.聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted October 5, 2020 Author Share Posted October 5, 2020 17 hours ago, Blaaszka said: Ja ostatnio wykonywa艂em podobne po艂膮czenie i mia艂em b艂膮d. Mianowicie chodzi艂o o to, 偶e gdy pod艂膮cza艂em SMTP z @domena.pl to mail testowy na kt贸ry chcia艂em wys艂a膰 musia艂 by膰 te偶 w @domena.pl bo inaczej nie chcia艂 mi tego wys艂a膰 - je偶eli doszed艂 mi na @domena.pl to na inne domeny te偶 mi przychodzi艂o np. z resetu has艂a.聽 ale jak pisalem, czy w domenie czy nie SMTP nie wysylal nic tylko wywalal bledy. ale problem jakos sam sie rozwiazal... gdzies ktos musial przestawic jakiegos "pstryczka" i zaczelo dziala jak powinno. co i gdzie i kto... ciezko powiedziec, czy pomogl reinstal serwera i zmiana systemu, czy gdzies jakies ustawienia sie zresetowaly, czy polaczenie poczny z SSL.... bylo duzo kombinacji na raz i nagle zadzialalo 聽聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts