Jump to content
Maroo1975

Panel Admina - biała strona

Recommended Posts

Witam Serdecznie i proszę o pomoc, przeszukałem całe forum odnośnie tego typu problemu ale niestety nic nie znalazłem. Od wczoraj wieczorem logowanie do panelu administratora jest nie możliwe. po wpisaniu adresu gdzie wcześniej była możliwość logowania nie ma nic biała strona. Katalog admina istnieje. Dodatkowo zauważyłem że klient też przy prubie logowania też ma białą stronę. Dzwoniłem do hostingu mówili że to prestashop musi naprawić problemy - bo zaczęło się od tego że przy próbie modyfikacji artykułu kręciły mi się kółka i strasznie wolno działało.  Sklep/ panel www.drogeriaspa.pl/XXXX. Debugowałem nic mi nie pokazuje. Bardzo proszę o wskazówki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednak coś jest, ale po odpaleniu strony głównej www.drogeriaspa.pl bo jak złamałem przez panel nic nie było.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drogeria/domains/drogeriaspa.pl/public_html/classes/Tools.php:1) in /home/drogeria/domains/drogeriaspa.pl/public_html/classes/controller/FrontController.php on line 1000

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drogeria/domains/drogeriaspa.pl/public_html/classes/Tools.php:1) in /home/drogeria/domains/drogeriaspa.pl/public_html/classes/controller/FrontController.php on line 1001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pacjent z hostingu kazał mi zmienić coś w classes/tools.php - false na true czy odwrotnie ale nie wiem co dokładnie i po tym coś zaczęło się dziać. A chodziło mi o to że wolno dzia\la\la modyfikacja artykułów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To podmień ten plik na oryginalny może coś przy okazji za dużo zmieniłeś :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten gość z hostingu mówił Ci o podmianie wartości w pliku classes/Tools.php :
 

protected static $is_addons_up = true;

na:
 

protected static $is_addons_up = false; 

 

A to odpowiada za automatyczną synchronizację z api.addons.prestashop.com, która w ostatnich dniach uległa awarii i powodowała uwalenie BO sklepu (w szczególności edycji produktów).

 

Jeśli po tej podmianie czyściłeś cache to wszystko powinno Ci działać tak jak trzeba. A jeśli błąd występuje dalej to znaczy, że jego przyczyna musi leżeć gdzieś indziej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More