leslie_philip Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Létezik e megoldás személyes átvétel lehetőségre.?Megrendeli az oldalon és az üzletben veszi át a terméket és ott is fizet.?!Üdv:F Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 jajamindjárt leíromaz előbb leírtam, de eltűnt az egész Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 állítsd be a szállítás fülön belül a szállítók, ár tartomány, súly tartomány, mindegyikhez személyes átvételt.a szállítókon belül az állapot és kezelés szállítás legyen aktív és a zóna legyen bepipálvaár tartomány: 0-1M-ig állíts be áratsúly tartomány: 0-1000 kg-ig állíts be súlyt.ha ezeket elmentetted, akkor menj vissza a szállítás fülre és a díj résznél a lenyíló menüben egyesével állítsd be a szállítási összegeket. személyesnél 0 ft-ota szállítás/szállítók fülnél még annyi, hogy olyan sorrendbe teszi ki a webre amilyen sorrendben látod az adminon.változtatni a sorrenden úgy tudsz, hogy amelyiket utoljára mented az kerül felülre.a fizetés moduloknál én a COD modult használomremélem érthető voltam, ha nem írj, megpróbálom érthetőbbenf Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 meg tudtad csinálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Igen sikerült:)Már csak az a kérdés hogy miután a fizetési folyamat során kiválasztom a személyes átvételt ...hogyan állítom be a fizetési módokat..Mivel most ugyan azt dobja ki mintha kiszállítást kérne...tehát fizethet utalással és fizetés és szállítás.Van mód arra hogy miután a személyes átvételt választja csak utalás lehessen illetve fizetés a boltban felirat?Illetve hogyan tudok olyat, hogy...Egy szállítót használok Gls Futár..(ez a reklám helye)Viszont súlyra szeretnék + költségeket beállítani...pl 0-2 kg 1500 ft2-3 kg 1900 Ft.3-5 kg 2000 Ft.stb....Üdv:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 az első kérdést nem értem.a másodiknál úgy tudod megcsinálni, hogy bemész a szállítás fülre, ott a számlázásnál az "összes súly alapján" válaszd ki.utána ugyanezen a fülön bemész a súly tartományokba és felviszed a futárcéget annyiszor, ahány szállítási összeget szeretnél.pl.gls futár 0-5kggls futár 5.1kg-7kg-igés így tovább. itt úgy írd a kilót ahogyutána visszamész a szállítás alapbeállításra és ott a díj lenyílóban egyesével beállítod az összeget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 sztem fizetési módot nem lehet variálni, ha arra gondoltál.miért gond, ha vki utalni szeretne.én úgy csináltam , hogy utalás és kp fizetés és az ügyfél kiválasztja, hogy melyiket szeretné Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Én is erre gondoltam csak nem voltam benne biztos..a második kérdésre..Az első kérdést akkor megpróbálom megint...Tehát beállítottam a személyes átvétel lehetőséget...A rendelési folyamatnál kiválasztom hogy személyes átvétel szállítási díj 0 ft. eddig jó.Azonban utánna jön a fizetési lehetőség. Mivel az utalást és a fizetés és szállítás modult használom ezért a személyes átvételnél is ezt adja..Az utalás még jó is viszont a (cod) az már megtévesztő lehet a vásárlónak... hiszen a személyes átvételt választotta akkor most mit is válasszon...Hiszen ő a boltban akar fizetni amikor odamegy érte...Üdv:F Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 ez normális, mert attól, hogy a vevő előre elutalja a pénzt. attól még átveheti személyesen iserre gondoltál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 úgy emlékszem, hogy tudsz leírást írni a fizetési lehetőségekhez.írd be, hogy előreutalás esetén személyes átvét vagy kiszállítást kérhetmég annyi, hogy a fizetés és a szállítás két külön dolog.csinálhatsz egy cms oldalt is ahol a szállítási és fizetési feltételeket taglalod.ez úgy is kötelező webáruházaknak Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Okké köszy a segítséget... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 máskor is Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Helló!A fentiek alapján megvan a személyes átvétel lehetősége.Viszont a fizetésnél miután kiválálasztja a személyes átvétel lehetőségét. Kellene egy olyan fizetési lehetőség hogy "a boltban fizetek",a banki utalásos module mellé.Megoldható?Üdv:F Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 most megfogtál.elküldöd az oldal linket és megnézem mit szeretnél. persze ha publikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 közben megtaláltam Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Nem tudom megoldani az alábbit:0-12500Ftbanki utalással Mo: 400Ft Eu:1600Ftutánvéttel Mo:1200Ft Eu: nincs12500-50000Ftbanki utalással Mo: 0Ft Eu:2800Ftutánvéttel: Mo: 0Ft Eu: nincsés hab a tortán, hogy egyik zárja ki a másik lehetőséget (utánvéttel ne tudjon utalással vásárolni, ill. fordítva)Oscommercben ez megoldható, de itt ha fejreállok sem sikerült nekem 3 éjszaka alatt megoldanom.Valaki megbírkózott már ezzel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Hozzáadsz egy új zónát: Magyarország.Így a szállítóknál kitudod választani Magyarországot vagy Európát.A price ranges menüpontnál beállítod, hogy melyik zónába mekkora értékhatárok legyenek érvényben szállítóként..Majd a shipped fülön beállítod a díjakat a szállítókhoz.A kizárás pedig a regisztrációnál megtörténik, az lesz érvényes amelyik zónába tartozó országban regisztrált be.Ha minden igaz...Üdv:philip Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Alakulgat a dolog: Köszi Philip!- shipping>countries> Hungary-nál Europa helyett Magyarország zóna beírással működik már félig-meddig.- payment fülnél fizetési modul korlátoknál nem lehet pipát rakni a postai utánvéthez, egyik valutához sem.Ezt hol csesztem el?Kinél működik 100%-osan? Postai utánvét és banki utalásos vásárlás érdekel.Annál készítenék egy próbavásárlást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebiferi Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Hali!Telepítsd ezt a modult: Stiffmodulecarrier. http://www.prestashop.com/forums/viewthread/28286Ebben be lehet állítani, hogy melyik szállítási módhoz milyen fizetési módokat engedélyezel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Köszönet az ötletért Sebiferi!A stiffmodulecarrier modul, kézi bemásolással, megoldotta a problémát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 A következőt vettem észre a program működése során:Attól függően, hogy a vevő utánvéttel fizet vagy előre utalással más-más árakat szeretnék használni. Jobb híján a shipping-carriers beállításnál két szállítási lehetőséget állítottam be: 1, utánvét (pl. 1.200ft) 2, előre utalás.(1.000ft) Amikor a vevő a shopban vásárol a fizetésnél a szállítási módoknál kiválaszthatja, hogyan fizet. Pl kiválasztja az előre utalást, 1000 Ft.-. A következő lapon a fizetési módok kiválasztása jön, ahol újra felajánlja mindkét lehetőséget a program, de itt lehetősége van a vevőnek a postai utánvétre kattintani. Innentől ha folytatja a vásárlást, akkor a kosarában végig az előre utalás ára látszik, a számla is így készül el. De a vevő az utánvétet választotta, így azt gondolja kevesebbet fizet.Ugyanez fordítva is igaz, ahol meg többet mutat a kosara, mint amennyit kellene fizetnie.Hogy vigyem fel a két lehetőséget, hogy ne keveredjen bele a vevő? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebiferi Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 A következőt vettem észre a program működése során:Attól függően, hogy a vevő utánvéttel fizet vagy előre utalással más-más árakat szeretnék használni. Jobb híján a shipping-carriers beállításnál két szállítási lehetőséget állítottam be: 1, utánvét (pl. 1.200ft) 2, előre utalás.(1.000ft) Amikor a vevő a shopban vásárol a fizetésnél a szállítási módoknál kiválaszthatja, hogyan fizet. Pl kiválasztja az előre utalást, 1000 Ft.-. A következő lapon a fizetési módok kiválasztása jön, ahol újra felajánlja mindkét lehetőséget a program, de itt lehetősége van a vevőnek a postai utánvétre kattintani. Innentől ha folytatja a vásárlást, akkor a kosarában végig az előre utalás ára látszik, a számla is így készül el. De a vevő az utánvétet választotta, így azt gondolja kevesebbet fizet.Ugyanez fordítva is igaz, ahol meg többet mutat a kosara, mint amennyit kellene fizetnie.Hogy vigyem fel a két lehetőséget, hogy ne keveredjen bele a vevő? Két hozzászólással visszább ott a válasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Megvan, köszönöm.Feltettem már korábban is a modult, de nem másoltam át kézzel a prestashop fájlokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikam25 Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Sziasztok! Van egy kis gondom az 1.5.2-ben a fizetési módokkal. Beállítottam személyes átvételt, úgy hogy ne használjon szállítási díjat, így a vásárlás folyamán, amikor választhat a vevő, akkor ki is írja az árhoz, hogy ingyenes, Mikor kiválsztja ezt, akkor a kosárban nem frissíti a szállítási díjat, benne hagyja az alapértelmezettet, hiába frissítem a kosarat. Beállítottam úgy is, ahogy feri javasolta 2010-es kommentben, de úgy sem változik semmi Hol lehet a baj? Köszönöm Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderass Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 Sziasztok. Hasonló problémám van, mint, amit itt felsoroltatok, de mégsem teljesen ugyanaz. Egy kicsi (10 termékes) webáruházat szeretnék létrehozni. A termékeim ára egyforma, (a súlyuk különböző - minimális eltéréssel) tehát darabszám + fizetési mód alapján kellene beárazni őket. Pl. 1 term. utánvéttel x összeg, utalással y összeg, 2 term. utánvéttel z összeg, utalással zs összeg..... 1 szállító lehetőséggel az egyszerűség kedvéért. Minden termék ilélyetve kombináció esetén a fenti módon kellen működjön A darabszám/fizetési mód árai megvannak mindkét fizetési mód esetében 10 termékig - (e fölött ingyenes a szállítás). Megoldható ez valahogy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Fizetési mód kiválasztásához modul 1.5.2 prestához : http://www.shopdesign4u.com/pswiki/index.php?title=Payments2Carriers_%28en%29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderass Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Igen, köszi, ezt kerestem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobiand Posted November 11, 2014 Share Posted November 11, 2014 Sziasztok!Hogy lehet beállítani, hogy egy bizonyos szállítási opció a kosárban lévő összegtől jelenjen meg. Tehát, pl: 4000 Ft alatt legyen futár előreutalással, 4000 Ft felett pedig jelenjen meg az utánvétel opció is. Köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
looksha Posted November 12, 2014 Share Posted November 12, 2014 Szia! Az alábbi modult használom a bolti átvételes fizetésnél. Nekem bevált, egyszerű. A kosárnál hozzárendelheted a kp-s fizetést és az átutalást (értelemszerűen a vevő ilyenkor előre utal) is. http://addons.prestashop.com/en/payments-gateways-prestashop-modules/7922-pay-in-store.html Az oldal ahol telepítettem: http://kerekparbolt.com A végén ugyan a mérete összeugrik keskenyebbre, de ennek csak az az oka, hogy korábban a megrendelési oldal háromhasábos volt és ahhoz lett átállítva a "Pay in Store" modul. Ha érdekel el tudom küldeni, viszont lefordítani neked kell. (nem bonyolult. Notepad-ben hamar megvan) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrowiczki Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy hol tudom átírni a fizetési mód kiválasztásánál, hogy ne a COD saját angol szövege jelenjen meg hanem pl: Fizetés Átvételkor. Jelenleg csak helyszínen lehet fizetni kp vagy kártya de azt nem bonyolítom túl egyenlőre. Illetve még az érdekelne hogy kilehet e kapcsolni a szállítási címet mivel hogy nincs szállítás. Verzió:1.6.1.17 www.kiskedvenceink.hu Minden észrevételt szívesen fogadok. Az első prestashopos oldalam Köszönöm előre is Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Először is az nem egyenlőre, hanem egyelőre. A fordításokban tudod átírni. De ha nem jutottál el odáig akkor inkább nézz/olvass Prestashop tutorialokat és utána készíts oldalt. Nem a kedved akarom elvenni hanem csak jótanácsot adok - ha ezen elvérzel akkor jobb, ha bele sem kezdesz. A modulok fordításában fogod egyébként megtalálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts