Krzysiek91 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Mam pytanie jak można dodać albo usunąć kolejne zakładki na stronie głównej w panelu administracyjnym? Presta Shop wersja 1.6.1.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Co masz na myśli pisząc kolejne zakładki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 Witam, Mam na myśli zakładki na stronie z produktami które wyświetlają się na stronie głównej tak jak w załączonym obrazku. Przypadkowo je usunąłem podczas edycji na żywo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 W Moduły > Pozycje masz opcje przemieszczania modułu w niej wybierz moduł i podepnij pod homeTab I homeTabContent, ewentualnie zresetuj te moduły same powinny tam wskoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 Które moduły należy przemieścić do HomeTab i HomeTab Content? Czy resetowanie Home Tab i Home Tab Content oznacza odpięcie wszystkich modułów podpiętych pod te miejsca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Nie ma czegoś takiego jak resetowanie hooków możesz zresetować moduły, robisz to w zakładce Moduły odszukujesz dany moduł na liście rozwijasz przy nim opcje i tam masz Reset albo Wyczyść. Z tego co widze na screenie moduły to homefeatured, blocknewproduct i blockbestsellers. P.S Przycisk Report nie oznacza Reply tylko oznacza daną wiadomość jako niezgodną z regulaminem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Faktycznie wyczyszczenie modułów pomogło. Już wiem który to który, dziękuje za podpowiedź Mam jeszcze pytanie jak można przyporządkować produkty do tych modułów, jak i ustawić ich kolejność. Z tego co widzę w menu "kategorie" nie są one wyświetlane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Tylko moduł homefeatured ma możliwość deklaracji jakie produkty będzie wyświetlał poprzez ustawienie mu chcianej kategorii w jego konfiguracji. Pozostałe moduły wyświetlają to do czego zostały stworzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Faktycznie jest taka możliwość tylko w module homefeatured. Dziękuje A czy istnieje w ogóle możliwość modyfikacji tych dwóch kolejnych modułów aby też można było podpiąć pod nią kategorię z produktami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 W standardzie nie, moduł nowości wyświetla nowości a najlepiej sprzedawane te które mają największą sprzedaż. Musiałbyś przerobić kontrolery tych modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Rozumiem. Czy jest to trudna operacja? Co trzeba byłoby zrobić aby znaleźć i zmodyfikować kontrolery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Kontrolery tych modułów znajdziesz w folderze modules/nazwa_modulu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Ok, dzięki. Spróbuje dzisiaj to zrobić A czy można w panelu administracyjnym zmienić ilość wyświetlanych produktów w modułach "bestsellers" oraz "newproducts"? Bo z boku strony pojawiają mi się także te produkty i chciałbym zmniejszyć ich ilość w tamtym miejscu. W załączniku wskazuje na miejsce które mam na myśli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 W konfiguracji tych modułów możesz ustawić liczbę natomiast dotyczy ona zarówno strony głównej jak i tego wyświetlanego w lewej kolumnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted September 20, 2017 Author Share Posted September 20, 2017 Mam jeszcze pytanie odnośnie tego wątku- Czy istnieje możliwość umieszczenia produktów na stronie głównej produkt po produkcie (najlepiej w panelu administracyjnym ale też poza nim), nie zaś w ramach sortowania (np. alfabetycznego)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts