Hepa Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Ahoj.... Chtěl bych Vás požádat o rady a pomoc... Mám již spuštěný eshop , úspěšně 4 měsíc prodáváme... ale za tu dobu ladění a vychytávání mám pár bodů, které by mě zajímali.. Jeden problém jste mi tu pomohli vyřešit a ochotně poradili.. za co ještě jednou děkuji. Tak jsem čekal jak toho bude víc , budu rád za cokoliv.... Takže dotaz č.1. Posíláme na dobírku, nebo platba předem převodem na účet. U dobírky je to v pohodě , že nám to přepravka posílá převodem a díky tomu nemusíme mít EET. Ale u osobního odběru potřebuji aby zmizela možnost hotově (dobírkou). Stáhl jsem si modul co byl free, nějaký ship to pay , vše se zdálo funkční, ale začali se nám hromadit opuštěné objednávky.. (vyplněné údaje ale neobjednané). Pomocí hotjar.com jsem zjistil, že zákazník prochází : objednat, vyplní údaje, vyplní adresu, nechá zvoleného dopravce (protože mu zrovna vyhovuje) co je nastaven jako hlavní (třeba česká pošta/ale platí to pro všechny) překlikne na způsob platby tak to napíše : platební moduly nebyly nainstalovány... Když se vrátím v objednávce zpět a překliknu jen na jiného dopravce a zase zpět zvolím toho stejného. Tak už je vidět hotově (dobírka) nebo převodem na účet... podle nakonfigurování v modulu různé platby pro různé dopravce... Ale ten první krok prostě zlobí... po vypnutí toho ship to pay to funguje v pořádku. Ale bohužel hodně lidí si objedná osobní odběr a dá hotovost a každému pak volat a psát je neštastné řešení ikdyž to zaplatil každej dopředu a všichni to chápou zatím..Jedna možnost je dát jen převodem a na dobírku se úplně vykašlat :-D Ale řešil jste to někdo elegantně ? Už jsem progooglil asi 2 týdny a nemůžu o tomto nic najít. Všude psali jak tento modul funguje, ale o tomto problému nikde nic. A moje angličtina není úplně nejlepší... Dotaz č.2. U dopravce zásilkovny nemusím vybrat pobočku a klidně pokročím v objednávce a nakonec i objednám.... dřív to napsalo hlášku podobnou jako je pro "musíte souhlasit s obchodními podmínkami" ale nějak to v průběhu ladění a upravování přestalo fungovat... A vůbec nevím proč... zítra zkusím zavolat na tech. podporu zásilkovny.. Ale nevím. Dotaz č.3. Zvědavost : stáhl jsem si CMS on HOMEPAGE, super modul.... jen nešťastný editor a potřebuji vyladit vzhled pro mobily (kde bohužel na mobilu na eshop chodí víc jak 3/4 všech přístupů). Když to vyladím pro mobil zase to na PC vypadá debilně.... Napadlo mě ten modul nainstalovat 2x 1.modul zakázat u mobilů a tabletů a povolit u PC a ten si vyladit 2.modul povolit u mobilů a tabletů a zakázat u PC... Lze to ? Moc všem děkuji ještě jednou Mohl bych sem ještě hodit odkaz www.WeweArt.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojta Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Dotaz č. 1 - zkusil jsem projí t košíkem a problém se mi neprojevil. Zkusil jsem to v Chrome i Firefox. Máte možnost zjistit ze statistik v jakém prohlížeči k tomu docházelo? Ještě bych měl 1 dotaz....z jakého důvodu máte souhlas s obchodními podmínkami už ve 4. kroku košíku a než až v posledním. Vidím to takto poprvé, tak se ptám ze zvědavosti. Dotaz č. 2 - když píšete, že to před "laděním" fungovalo. Co přesně jste ladil? Používáte pro Vaši verzi Presty správnou verzi modulu zásilkovny? Dotaz č. 3 - tento modul neznám, tak nemohu poradit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts