baglav Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Že uporablja kdo? Kako se obnese? Razmišljam, da bi počasi presedlal iz 1.6 na 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted June 24, 2017 Share Posted June 24, 2017 Sam jo že nekaj časa testiram in še kar nekaj stvari ni narejenih ok. Preglednost med meniji se je kar korenito spremenila, prav tako en kup modulov iz 1.6 še ni nadgrajenih na 1.7 in zato jo še močno odsvetujem in tudi za nove instalacije naj se uporablja trenutna zadnja verzija 1.6.1.14. Na tem mestu bi vsem uporabnikom PrestaShop trgovine, ki so še na 1.6, da zahtevajo od njihovih gostiteljev strani, da jim vklopijo PHP 7.0. Po testiranjih je delovanje hitrejše za vsaj 35% in se velike trgovine odpirajo zelo hitro, manjše pa odlično. Starejše verzije trgovine (1-1.5) pa se naj ne bi nadgrajeval PHP, ker bi znala trgovino prenehati delovati. lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilten Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Spet odkrivam toplo vodo imam presto v podmapi torej domena/prestashop Ok php.ini kam dam mislim da moram dati na moj server tudi php5.ini ki je po navadi zapis drugačen če dam to vo root mapo mi nič ne spremeni kam dam admin kam kaj točno moram da v php in php5 ini a lahko kdo to pri sebi pogleda in mi pošlje Preko tega nikakor ne pridem torej kako naprej res hvala hvala hvala Zahtevani PHP parametri Fileinfo razširitev ni omogočena Install and enable the intl extension (used for validators). Set short_open_tag to off in php.ini*. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 tole ti pa težko kar tako napišem. Rabim vedeti več podatkov. Kje gostuješ? Kateri php imaš? kaj boš pa dosegel z datoteko php5.ini, po navadi se samo en php.ini naredi na root domeni, odvisno kater sistem imaš, ampak daš ga v public_html oz http (ne v pod direktoriju, ker potem ta pravila veljajo na celotni domeni) lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilten Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Gostujem pri sebi imam ressel strežnik cpanel in WHM vse samo premalo izkušenj ne vem php.ini mi očitno ne prime ne vem pa zakaj ne In kaj dam v php.ini da zgornej napake odpravim lahko na pm php5.6 se mi zdi uporabljam Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 če imaš CPanel zamenjaj php verzijo iz 5.6 na 7.0 in boš videl čudežno zgine večino težav . Samo vprašanje je če ti tvoj gostitelj to omogoča. Ker kakršne izkušnje imam zadnje čase z gostovanji po Sloveniji mi je kar slabo oz me spominja na čase ko sem tudi sam gostoval po takšnih gostovanjih. Verzija 1.7 je sploh napisana za php 7.0 in več in so lahko težave povezane z nekompatibilnostjo. Cpanel je na sploh daleč najboljši sistem za upravljanje z spletno stranjo lp martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilten Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 ja maš prav sem naročil da inštalirajo sedmico Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilten Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Ja točno tako je sicer vrjamem da je mošno dati presta tudi na sever z nižjim php kot 7 a je potrebno potem veliko telovadbe najbrž. Ja sem rešil sem šel iz apache3 na 4 potem ja dela na sedmici vse tudi 7.1 vse je odvisno od gostovanja če pa kdo rabi gostovanje kjer to dela pm me- Link to comment Share on other sites More sharing options...
malcek Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 7.1 ni stabilna in primerna za produkcijo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 IŠČEM ENO OSEBO KI BI MI NAREDU SPLETNO TRGOVINO V PRESTASHOP [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts