bialydam Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Witam, czy znacie jakiś darmowy działający moduł pod 1.7 z możliwością płatności przy odbiorze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 (edited) Cześć, czy próbowałeś standardowego modułu Cash on delivery (COD) instalowanego w menu Płatności > Payment Methods ? Edited February 24, 2017 by Piotr Kaczor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialydam Posted February 24, 2017 Author Share Posted February 24, 2017 (edited) Czyli on jest dostępny problem w tym że ja go nie widzę w preście u siebie. Oczywiście sprawdzałem tą lokalizację którą podałeś wyżej oraz > Modules > Selection jak również Installed modules i nie mogę go odnaleźć. Gdzie mogę go pobrać ręcznie instalkę pobrałem z tej strony w wersji 1.7.0.5 Aktualizacja: Miałem zainstalowaną wcześniejszą wersję PS i tam moduł był pobrałem go, zainstalowałem i działa prawidłowo. Enthusiast dzięki za pomoc. Edited February 24, 2017 by bialydam (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceramtrans Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 witam czy jest moduł COD dla kuriera ?, ten co piszecie powyżej to tylko w przypadku odbioru osobistego a ja potrzebuje do wysyłek pobranie, nie znalazłem takiego przynajmniej darmowego a jeśli jest płatny to który bedzie najlepszy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karizmo Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 A jak ustawić dodatkową opłatę za pobranie, czyli aby dodawał 5 czy 10 zł za wybranie formy za pobraniem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo_rabbit Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 podpinam się pod pytanie - co z opłata za COD w formie % lub kowty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moro Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Ktoś coś wydumał w tym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawpawpawpawpaw Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Hej, Odkopię temat, bo mam problem z PS 1.7. Wchodzę gdzie trzeba, a tam nie ma nic. Tylko zainstalowany moduł do płatności elektronicznych. Jak kliknę przycisk pomoc, to jest tam opis czynności, których nie da się wykonać, bo nie ma modułów do zainstalowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceramtrans Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 chcesz mieć możliwość 'pobrania'? udało mi się to zrobić, na pewno musi być zainstalowana wtyczka płatność przy odbiorze, musisz stworzyć 2 dostawy kurierem np DPD przedpłata i DPD pobranie, w płatnościach preferencje musisz zaznaczyć która dostawa z czego korzysta, czyli dpd przedpłąta tylko z payU / przelewy24 a DPD pobranie tylko z płatności przy odbiorze, trzeba też ustalić ile taka płatność będzie kosztowała np 20- zł i jak będzie liczona, namieszane ale wiem że działa :) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawpawpawpawpaw Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 10 minutes ago, ceramtrans said: chcesz mieć możliwość 'pobrania'? udało mi się to zrobić, na pewno musi być zainstalowana wtyczka płatność przy odbiorze, musisz stworzyć 2 dostawy kurierem np DPD przedpłata i DPD pobranie, w płatnościach preferencje musisz zaznaczyć która dostawa z czego korzysta, czyli dpd przedpłąta tylko z payU / przelewy24 a DPD pobranie tylko z płatności przy odbiorze, trzeba też ustalić ile taka płatność będzie kosztowała np 20- zł i jak będzie liczona, namieszane ale wiem że działa Problem w tym, że nie mam jak zainstalować tej wtyczki. W tym problem. Zwyczajnie nie mam listy wtyczek do zainstalowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceramtrans Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Wydaje mi się że znalazłem tą wtyczkę bezpośrednio do zainstalowaniu ze sklepu swojego w modułach ale teraz ciężko powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawpawpawpawpaw Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 12 minutes ago, ceramtrans said: Wydaje mi się że znalazłem tą wtyczkę bezpośrednio do zainstalowaniu ze sklepu swojego w modułach ale teraz ciężko powiedzieć No tam powinny być. Tak nawet podaje zakładka pomocy w adminie, ale u mnie nie ma :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
quendi Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Temat stary, ale też szukałem, więc daję linka dla potomnych https://github.com/PrestaShop/ps_cashondelivery Instrukcja instalacji: Pobrać poprzez Clone or Download -> Download ZIP Wypakować ZIPa Wejść w pierwszy folder i zmienić mu nazwę (usunąć '-master'). Spakować folder (nie zawartość) do ZIP. Zainstalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
siradje Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Działa polecam presta 1.7.6.5 ps_cashondelivery.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof_TOM Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 Jest darmowy moduł do pobrania na stronie Prestashop: Cash on delivery (COD) Module https://addons.prestashop.com/en/point-of-sale-pos/24637-cash-on-delivery-cod.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trivano.pl Posted June 28 Share Posted June 28 On 3/11/2019 at 11:18 AM, ceramtrans said: chcesz mieć możliwość 'pobrania'? udało mi się to zrobić, na pewno musi być zainstalowana wtyczka płatność przy odbiorze, musisz stworzyć 2 dostawy kurierem np DPD przedpłata i DPD pobranie, w płatnościach preferencje musisz zaznaczyć która dostawa z czego korzysta, czyli dpd przedpłąta tylko z payU / przelewy24 a DPD pobranie tylko z płatności przy odbiorze, trzeba też ustalić ile taka płatność będzie kosztowała np 20- zł i jak będzie liczona, namieszane ale wiem że działa Możesz powiedzieć co zrobić aby ustalić ile taka płatność będzie kosztowała np 20- zł i jak będzie liczona ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts