Rafaello_PS Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Witajcie, Od jakiegoś czasu mam problem z praktycznie wszystkimi linkami w mailach wychodzących z presty, stało się tak po pierwszej edycji jednego z szablonów wiadomości, można powiedziec że zespuły się wtedy praktycznie wszystkie we wszystkich wiadomościach. Po otrzymaniu np. maila po zapisaniu na newsletteer i kliknięciu link się nie przetwarza a w oknie przeglądarki wyświetla się: %7Bverif_url%7D NOT FOUND. Co ciekawe po skopiowaiu adresu z maila i wklejeniu go w oknie przeglądarki wszystko jest ok. Czy ktoś z was miał już taki problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Edytowałeś emaile z poziomu panelu sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello_PS Posted December 19, 2016 Author Share Posted December 19, 2016 Tak, edytowałem je z poziomu panelu sklepu. Stwierdziłem że może posypały się przez tą edycje w kodzie dlatego podmieniłem testowo na serwerze html z orginalną kreacją z szablou ale to też nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 W jakiej lokalizacji je podmieniłeś w głównym katalogu mails czy w tym w katalogu szablonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello_PS Posted December 20, 2016 Author Share Posted December 20, 2016 Zmieniałem w katalogu szablonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello_PS Posted December 20, 2016 Author Share Posted December 20, 2016 Edytor w backoffice presty w momencie edycji jednej kreacji i po zapisaniu dodawał mi jak teraz widzę w miejscu każdego znacznika "{" "%7B" a w miejscu zamykającego "}" wartość "%7D" ,tylko w miejscach gdzie był url do czegoś. Podmieniłem w mails szablonu na serwerze i jest ok. Z tym że czeka mnie chyba teraz poprawa ręczna wszystkich szablonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts