cleim_3103 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Witam, mam problem, który pewnie jest prosty do rozwiązania, ale potrzebuje pomocy, mianowicie: mam taki wygląd drzewa kategorii: Głowna kategoria rozmiar(jest ich około 50 - 50 rozmiarów) kolor(w każdej kategorii rozmiar są takie same kolory, czyli w 50 kategoriach jest takich samych 12 kolorów) Chodzi o to, czy istnieje możliwość i jak to zrobić, żeby w jednym rozmiarze zrobić kolory i skopiować je do wszystkich kategorii rozmiar? Czy szukać tego w bazie danych? Proszę o pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Można to załatwić importem kategorii z pliku CSV, przygotować sobie całą rozpiskę w pliku i zaimportować, na pewno pójdzie szybciej, tylko najlepiej narzucić jakieś numery ID kategoriom, żeby było jednoznacznie. Poza tym to takie rzeczy raczej załatwia się atrybutami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cleim_3103 Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 a jak wyimportować wszystkie kategorie razem z podkategoriami do pliku csv? idzie to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Po wejściu na listę kategorii są tam nad tabelką po prawej takie szare linki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keri Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Przyłącze się do tematu, Mam problem z eksportem bo u mnie eksportuje tylko kategorie główne w eksporcie brak podkategorii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Takie rzeczy to tylko przez skrypty / moduły. Jak będę miał chwilkę to przerobię jeden skrypt na moduł i wrzucę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cleim_3103 Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 Właśnie o to mi chodzi, że importuje mi tylko główna kategorie, a pozostałe podkategorie mi już nie importuje. A możesz powiedzieć kiedy można się spodziewać tej przeróbki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 To znaczy masz na myśli eksportuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Wrzuciłem moduł: Prestashop - Eksport kategorii do pliku CSV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts