dejf_liondsign Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Witam. poszukuję modułu, dzięki któremu będę mógł wysyłać maile zbiorowe, zamieszczając własny kod html - popularny mailing... Istnieje coś takiego, czy są tylko płatne opcje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 https://www.prestashop.com/forums/topic/145802-free-download-emailing-newsletter-2015-update-56/ Ale nadużywając tej opcji bardzo łatwo trafić na czarne listy spamerów Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 nah, chce tylko co jakiś czas wysłać maila do ludzi którzy zasubskrybowali :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 ja używam wspomnianego do wysyłki do własnej bazy i polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Także zamierzam wysyłać mailing czy też newsletter regularnie do osób ktore wyraziły na to zgodę. Aby nie trafić na czarna listę rozumiem, że takie rozsyłanie musi odbywać się paczkami po kilkadziesiąt maili co x minut. Czy ten darmowy moduł to umożliwia czy raczej szukać jakichś płatnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 17, 2015 Author Share Posted October 17, 2015 Nie radzę sobie z zainstalowaniem tego... mimo instrukcji... kopiuję do folderu z modułami, ale mimo wszystko w panelu admina nie widzę możliwości zainstalowania tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 u mnie to widać w panelu admina - klienci - send a newsletter Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 19, 2015 Author Share Posted October 19, 2015 Ale najpierw musiałeś go zainstalować, prawda? Ja nie mam opcji instalacji w ogóle... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ale najpierw musiałeś go zainstalować, prawda? Ja nie mam opcji instalacji w ogóle... :/ A nie masz jakiegoś filtra aktywnego w liście modułów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 20, 2015 Author Share Posted October 20, 2015 A nie masz jakiegoś filtra aktywnego w liście modułów? Nie, 11 modułów w zakładce administracja i 11 wyświetla się na liście. W zakładce "ogólne" też wszystkie filtry wyłączone. Po prostu go nie widzę po skopiowaniu do katalogu przez FTP. Próbowałem też "wgrać" moduł przez panel presty ale także bezowocnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Nie, 11 modułów w zakładce administracja i 11 wyświetla się na liście. Moduł dodaje się do zakładki "emailing" czyli "Wysyłanie e-maili i SMS". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 20, 2015 Author Share Posted October 20, 2015 Moduł dodaje się do zakładki "emailing" czyli "Wysyłanie e-maili i SMS". Geniusz... nie wiem co mi się z tym adminem ubzdurało... Zagadka teraz, jak wstawić własny css do tego? tzn, co zrobić, żeby kod zamieniany był na treść, czyli obrazki itp.? Mam przykładowy mailing zrobiony na bootstrapie, pliki zlinkowane, w tym css jest na serwerze, wszystko wyświetla się ładnie, poprawnie. Jak to wrzucić do naszego modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 wyeksportuj listę klientów i użyj darmowego mailchimpa lub polskiego freshmaila z graficznym edytorem komponowania maili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Zagadka teraz, jak wstawić własny css do tego? tzn, co zrobić, żeby kod zamieniany był na treść, czyli obrazki itp.? Mam przykładowy mailing zrobiony na bootstrapie, pliki zlinkowane, w tym css jest na serwerze, wszystko wyświetla się ładnie, poprawnie. Jak to wrzucić do naszego modułu? Lepiej style wkleić do maila niż je linkować z zewnętrznych serwerów. Poprawnie skonfigurowane serwery mailowe blokują linki zewnętrzne w nagłówkach, zresztą słusznie, bo za pomocą takich linków bardzo łatwo wrzucić złośliwy kod do maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejf_liondsign Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 Lepiej style wkleić do maila niż je linkować z zewnętrznych serwerów. Poprawnie skonfigurowane serwery mailowe blokują linki zewnętrzne w nagłówkach, zresztą słusznie, bo za pomocą takich linków bardzo łatwo wrzucić złośliwy kod do maila. Nie mam pojęcia jak to zrobić :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 Nie mam pojęcia jak to zrobić :/ Zawartość swojego pliku css skopiuj do okna "Add your css content". Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 freshmail.pl - praca jak w wordzie i po polsku do 500 adresów w bazie za darmo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts