Jump to content

Nezobrazuji se mi obrazky k produktum


Redmarx
 Share

Recommended Posts

Ahoj,

 

mam uplne novou cistou instalaci Prestashop 1.6.0.14. Instalace presne podle navodu na webhostingu. Web hostuju u Wedosu.

 

Pomoci ps_cleaner jsem smazal zkusebni data a vytvoril si novy zkusebni produkt, nahral jsem k nemu obrazek, nejprve jpg a potom i png, v administraci na strance produktu se obrazek zobrazuje, ale ve front office se mi u produktu zobrazuje otaznik.

 

Cetl jsem na foru nejake postrehy na problemy s obrazky pri prechodu ze starsi verze Presty, ale to neni muj pripad.

 

Kde muze byt zakopany pes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obrazek pridany k produktu se zobrazi v administraci, ale ve front office se "not available image" zmeni na otaznik, tudiz se neco stane, ale obrazek to nezobrazi.

 

 

je tam stále problém s funkcí, která zajišťuje kontrolu typu obrázku

 

Muzes to rozvest? (moc dekuju).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jestli se v administraci zobrazí v pořádku, tak problém bude jinde, je možné sem vložit adresu obrázku jak se volá z front office a jak z admina, ale osobně si myslím že problém bude na straně šablony ohledně adresování obrázků, ale to uvidím až v okamžiku kdy tu budou adresy.

V případě je to možné poslat i do PM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cau,

 

mam ten samy problem. Prostor je u wedosu v adrfesaru subdom. Podle me je to zpusobene necim v .htaccess a jestli jo, tak je na wedosu moznost si na 24 hodin zapnout debug na mod_rewrite modulu a zkusit prijit na to kde je problem. Zatim to udelat nemuzu, nemam pristup ke sprave domeny.

 

Jeste sem tady na foru videl diskuzi o stejnem problemu jako mame. Borec nakonec eshop presunul do rootu webprostoru a zacalo mu to chodit. To ja ale udelat nemuzu.

 

Pokud by ste nekdo prisel na to cim to je, budu rad za jazdou radu.

 

Dik

 

Tomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravím, něco obdobného. PS 1.6.0.11
Řeším drobný kosmetický problém. Nechce se mi zobrazovat obrázek nahrané textury ve filtru ve FO.
Textura (16x16 px originál textury.png) je zahrnuta do Barvy - multicolor (např.) dostala id 54, V BO se mi v atributech zobrazuje v pořádku.

Blok Filtr ve FO mi ji nechce zobrazovat - obrázek toho atributu. Console mi vyhazuje že nebyla nalezena "Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)", udělala jsem kontrolu přes FTP zda je ve složce img/co/54.jpg - je tam  :)
v DB v qu_attribute se eviduje také id 54, id atribute group správně, color - prázdné pole

Blok filtrování zboží jsem obnovila, texturu jsem nahrála znovu ...
V BO cesta: <img scr="..
/img/co/54.jpg"
Předem díky za pomoc  :)

př. kde se lze na to podívat: http://sexyqueens.de...5-kleider-rocke

Edited by Valkyrija (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj

 

tak problém bude v šabloně ohledně adresování obrázků

Vygenerovaný kód je

<input type="button" style="background: url(img/co/54.jpg);" id="layered_id_attribute_group_54" data-rel="54_8" name="layered_id_attribute_group_54" class="color-option  ">

 

ale správně by měl být

 

<input type="button" style="background: url(/img/co/54.jpg);" id="layered_id_attribute_group_54" data-rel="54_8" name="layered_id_attribute_group_54" class="color-option  ">

 

Tedy bude potřeba upravit šablonu, aby do filtru přidal celou cestu k webu.

Nebo mu tam doplnit lomítko, to pak taky funguje v pohodě

Edited by Hans_k (see edit history)
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Můžu se ještě zeptat do jakýho souboru sáhnout?
Našla jsem akorát v souboru blocklayered.tpl tenhle řádek který se s tím shoduje:
 <input class="color-option {if isset($value.checked) && $value.checked}on{/if} {if !$value.nbr}disable{/if}" type="button" name="layered_{$filter.type_lite}_{$id_value}" data-rel="{$id_value}_{$filter.id_key}" id="layered_id_attribute_group_{$id_value}" {if !$value.nbr}disabled="disabled"{/if} style="background: {if isset($value.color)}{if file_exists($col_img_dir|cat:$id_value|cat:'.jpg')}url({$img_col_dir}{$id_value}.jpg){else}{$value.color}{/if}{else}#CCC{/if};" title="{$value.name|escape:html:'UTF-8'}" />

Ale momentálně je to asi tak všechno co s tím dokážu  :wacko:  :blush:

Edited by Valkyrija (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj

jsi ve správném souboru

 

uprav

původní řádek

{if file_exists($col_img_dir|cat:$id_value|cat:'.jpg')}url({$img_col_dir}{$id_value}.jpg){else}{$value.color}{/if}

Nový řádek

{if file_exists($col_img_dir|cat:$id_value|cat:'.jpg')}url(/{$img_col_dir}{$id_value}.jpg){else}{$value.color}{/if}

 

Místo kde má být lomítko je pod tržené.

:-)

Edited by Hans_k (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak popravdě, tohle jsem zkoušela, ale je to bez efektu. Proto jsem si nakonec nebyla jistá. Teď je lomíntko doplněné, uložené, cache mám vypnuté, kompilaci zapnutou, ctrl+r. A nic  :D

Napadají mě k tomu tři věci:
A - to lomítko jestli nemá být v uvozovkách, apostrofech či být za ním znaménko + (např.), protože jsem ho tam vložila a absolutně ho to ignoruje.
B - při kontrole zda obrázek existuje to volá jednou $col_img_dir a když dosazuje do URL tak to volá $img_col_dir, jestli to je správně.
C - problém s jazyky. URL sexyqueens.de/cs/img/co/54.jpg, sexyqueens.de/de/img/co/54.jpg, sexyqueens.de/en/img/co/54.jpg ... to nezná.

Ale zná to URL sexyqueens.de/img/co/54.jpg ... a složka /co/ je ve složce img/co/ a ne ve složkách cs/img/co/, de/img/co/, en/img/co/

Edited by Valkyrija (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj

 

tak jsem koukal na web a nepropsalo se to tam, soubor může být na dvou místech a to jednou v modules/...

a podruhe themes/../modules/...

 

Když je v tématu tak je potřeba ho tam upravit aby se to promítlo.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, byl to ten v Themes/../modules/...
<input class="color-option {if isset($value.checked) && $value.checked}on{/if} {if !$value.nbr}disable{/if}" type="button" name="layered_{$filter.type_lite}_{$id_value}" data-rel="{$id_value}_{$filter.id_key}" id="layered_id_attribute_group_{$id_value}" {if !$value.nbr}disabled="disabled"{/if} style="background: {if isset($value.color)}{if file_exists($smarty.const._PS_ROOT_DIR_|cat:"/img/co/$id_value.jpg")}url(/img/co/{$id_value}.jpg){else}{$value.color}{/if}{else}#CCC{/if};" />

Ten mě vůbec netrknul... kuju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

V eshopu na hlavni strance je u produktu tento obrazek

 

"http://eshop.swah.info/1-home_default/faded-short-sleeves-tshirt.jpg"

 

A adminu tomu odpovida toto:

 

"/img/p/1/1-small_default.jpg"

"/img/p/1/1.jpg"

 

"http://eshop.swah.info/1-home_default/faded-short-sleeves-tshirt.jpg" by se mel podle pravidla v .htaccess

 

RewriteRule ^([0-9])(\-[_a-zA-Z0-9-]*)?(-[0-9]+)?/.+\.jpg$ %{ENV:REWRITEBASE}img/p/$1/$1$2$3.jpg [L]

 

a prelozit to jako /img/p/1/1-home_default.jpg

 

a ten na serveru je http://eshop.swah.info/img/p/1/1-home_default.jpg

 

Zajimave je ze kdyz si vytvorim jednoduchy .htaccess s timto pravidlem

 

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteRule ^test1\.jpg$ test.jpg [R]

 

Tak v rootu toho webprostoru m ito jede (swah.info/test1.jpg se zobrazi)

 

ale v tom eshopu, ktery je v root/subdom/eshop/ uz ne

 

Tomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More