agata81 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 (edited) Witam Mam prestashop 1.6 w jaki sposób mogę wyłączyć jedną kategorię z modułu nowe produkty? Bardzo proszę o pomoc Edited March 25, 2015 by agata81 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Chodzi Ci o to by w Nowe produkty nie pojawiały się produkty z wybranej kategorii? Jeśli tak to czy wszystkie te produkty mają przypisaną tę kategorię jako kategorię główną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Tak, chodzi mi o to aby na tej stronie http://storybox.pl/nowy_sklep/index.php w zakładce "Nowości" nie pojawiały się produkty z kategorii "Zapowiedzi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Ale ty nie masz kategorii "Zapowiedzi". Wszystkie produkty z zakładki "#cattab15" masz tylko w kategorii głównej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 (edited) Kategoria istnieje tylko nie była widoczna w menu, włączyłam ją. Zakładka "Zapowiedzi" oparta jest na module (Add Multiple Categories to Home Tab) pod który podpięta jest kategoria "zapowiedzi" Edited March 24, 2015 by agata81 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Już widzę, to jest id_category 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Modyfikujesz plik: /modules/blocknewproducts/views/templates/hook/blocknewproducts_home.tpl Albo jak jest: to: /themes/TWOJ_TEMAT/modules/blocknewproducts/views/templates/hook/blocknewproducts_home.tpl Na początku dodaj: {if $category->id != 15} a na końcu {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 {if $category->id != 15} {if isset($new_products) && $new_products} {include file="$tpl_dir./product-list.tpl" products=$new_products class='blocknewproducts tab-pane' id='blocknewproducts'} {else} <ul id="blocknewproducts" class="blocknewproducts tab-pane"> <li class="alert alert-info">{l s='No new products at this time.' mod='blocknewproducts'}</li> </ul> {/if} {/if} Po edycji mój kod tak wygląda, ale niestety nie działa. Moduł w wersji 1.9.5 prestashop w wersji 1.6.0.13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Faktycznie pośpieszyłem się tak w ciemno. Zajrzałem w moduł i niestety nie tak chop siup, bo smarty przekazuje tylko jedną zmienną "new_products" do templatki. Nie ma id kategorii. To już tylko przeróbka modułu pozostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Nie ważne gdzie zmienimy, ważne by zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Faktycznie pośpieszyłem się tak w ciemno. Zajrzałem w moduł i niestety nie tak chop siup, bo smarty przekazuje tylko jedną zmienną "new_products" do templatki. Nie ma id kategorii. To już tylko przeróbka modułu pozostaje. ale dokladnie to sapo co powyzej robisz w kontrolerze modulu.... no moze nie dokladnie to samo ale zasada ta sama. zagladnij w kontroler i jak pozyskiwane sa zmienne $newproducts a od razu zobaczysz co z czym Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Niebardzo rozumiem o co chodzi, więc poproszę o bardziej dokładne info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 (edited) W blocknewproducs.php możesz znaleźć coś takiego: protected function getNewProducts() { if (!Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')) return; $newProducts = false; if (Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT')) $newProducts = Product::getNewProducts((int) $this->context->language->id, 0, (int)Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')); if (!$newProducts && Configuration::get('PS_BLOCK_NEWPRODUCTS_DISPLAY')) return; return $newProducts; } zmień to na: protected function getNewProducts() { if (!Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')) return; $newProducts = false; if (Configuration::get('PS_NB_DAYS_NEW_PRODUCT')) $newProducts = Product::getNewProducts((int) $this->context->language->id, 0, (int)Configuration::get('NEW_PRODUCTS_NBR')); if($newProducts) { foreach($newProducts as $key => $product) if($product['id_category_default'] == 15) unset($newProducts[$key]); } if (!$newProducts && Configuration::get('PS_BLOCK_NEWPRODUCTS_DISPLAY')) return; return $newProducts; } Edited March 24, 2015 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata81 Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Zadziałało wielkie dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Nie ma problemu Zmień może nazwę tematu dodając [ROZWIĄZANY] - być może inni będą szukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts