Jump to content

Problemy w formularzu rejestracji (brak kodu)

InTooDeep

Recommended Posts

Witam,

mam problem, nie wiem, który moduł jest za to odpowiedzialny, prawdopodobnie blockcart.

Chciałem zrobić nowy sklep na darmowym template, (wymagał on wgrania tez nowego SQL z samplami, moze to poknociło wszystko)

Tak czy inaczej klient nie ma możliwości zalogowania, bo formularz nie wyswietla wymaganego pola "kod pocztowy", nie wiem gdzie to zmienić. Nie mam pojęcia czy jest też możliwość w backoffice edycji pól formularza rejestracji. Jeśli ktoś wie, prosiłbym o informację.

tak wygląda to pole którego nie ma.

<div class="required postcode form-group unvisible">
<label for="postcode">Kod pocztowy <sup>*</sup></label>
<input class="is_required validate form-control" data-validate="isPostCode" type="text" id="postcode" name="postcode" value="">
</div>

post-441963-0-70543000-1424269660_thumb.jpg

Nie wiem czemu unvisible i co determinuje tą klase, gdzie ja mogę zmienić?

Pozdrawiam

Dobrze, rozwiązałem problem, przynajmniej tak mi się wydaje. Przeszukałem kontrolery głupoty a linia była blisko.

w tym przypadku lokalizacja tej linii była w adress.tlp w folderze Motywu.

nie wiem czy jest to rozwiązanie stałe, bo mozliwe ze zaraz pobierze inne wartości i znowu zamieni wartos pola na unvisible. Ale póki co udało mi się testowo zarejestrować i wszystko wyświetla się prawidłowo.

Ale myślę, ze nie powinno tego zmienić samo.

wystarczy usunąć ukrycie pola i zmienić <div class="required postcode form-group unvisible"> 

na <div class="required postcode form-group">