avatarusswtor Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 Witam Robię sklep na presta i mam mały problem. Muszę sklonować sklep z autorskiego skryptu i tam produkt ma pod sobą kilka różnych atrybutów, w formie np tekstu, liczny, listy wybory i WIELOKROTNEGO WYBORU. Niestety nie widzę tej opcji w Presta. Jak zmusić sklep do obsługi atrybutów z wielokrotnym wyborem? chcę finalnie zaimportować te atrybuty z poprzedniego sklepu. Oczywiście muszą one też być dostępne dla porównywarki w sklepie. Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 mozesz rozwinac? nie rozumiem co chcesz zrobic i z czego Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatarusswtor Posted December 28, 2014 Author Share Posted December 28, 2014 no więc tak mam sklep w roślinami i potrzebuje dla produktu przydzielić mu pewne cechy np. pora owocowania. W mnie w sklepie ta cecha ma 12 możliwości (od stycznia do grudnia) do wyboru, ale są one wielokrotnego wyboru (tzw checkboxy), mogę np wybrać marzec,kwiecień,maj. Jak coś podobnego osiągnąć tutaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 tu tego tak nie zrobisz, - mysle, ze jedynie wchodziloby w gre zrobienie czegos takiego atrybut styczen >tak / nie atrybut luty > tak / nie ...... ale gdy zrobisz np generatorem kombinacji cos takiego moze ci wyjsc tych kombinacji tak duzo, ze dodatkowo bedziesz musial uzyc atribute wizzard prestochangeo bo ci system wysiadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Cześć, avatarusswtor jak sobie poradziłeś z tym ? Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatarusswtor Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 tak, skończyło się na tym że napisałem mini moda tutaj masz 1 post o tym (reszta niżej) https://www.prestashop.com/forums/topic/176242-modification-select-multiple-values-for-one-feature/page-10?do=findComment&comment=1914984 U mnie na 1.6.0.9 działa fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Całkiem nieźle to wygląda. Chyba się na to skusze. A możesz podesłać adres strony na której to zastosowałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avatarusswtor Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 tu masz przykład na moim sklepie http://raj-dla-ogrodu.pl/pl/krzewy-lisciaste/2-barbula-klandonska-worcester-gold.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Spoko. Dzięki. Sklep polecę mojej narzeczonej jest architektem krajobrazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
webrunner Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 (edited) Czy wystarczy wgrać AdminImportContoller.php do override/controllers/admin i w bazie danych z poziomu phpMyAdmin usunąć PRIMARY z tabeli ps_feature_product, a także skasować class_index.php z cache? Edited January 2, 2017 by webrunner (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts