Jump to content

Blok Prostego wyszukiwania


Recommended Posts

Mam pewien problem.
W sklepie posiadam prawie 2 tysiące produktów. Wszystkie są za-indeksowane ( pokazuje poprawnie indeksowane produkty).

 

Domena sklepu : http://supron1.pl

 

Wyszukiwarka jest ustawiona w ten sposób :  

y90cs9.jpg

 

Natomiast Wagi tak : 

wipkfk.jpg

 

Wyszukiwarka ma problem z szybkim odnajdowaniem wewnątrz sklepu towarów w momencie kiedy jest ich więcej niż 10. To znaczy jeśli mam towar np Agregat, to strona mieli jakies 1:30 min by odnaleźć 180 produktów. 

W przypadku mniejszej ilości np Kamera, odnajduje szybko (okolo 5-7 sek.)

 

jedyny plik jaki zmieniałem to   classes/search.php  : 

 

'\x{31cf}\x{3200}-\x{33ff}\x{4dc0}-\x{4dff}\x{a015}\x{a490}-\x{a716}\x{a802}'.
'\x{a806}\x{a80b}\x{a823}-\x{a82b}\x{e000}-\x{f8ff}\x{fb1e}\x{fb29}\x{fd3e}'.
'\x{fd3f}\x{fdfc}-\x{fe6b}\x{feff}-\x{ff0f}\x{ff1a}-\x{ff20}\x{ff3b}-\x{ff40}'.
'\x{e000}-\x{f8ff}\x{fb29}\x{fd3e}-\x{fd3f}\x{fdfc}-\x{fdfd}'.
'\x{ff5b}-\x{ff65}\x{ff70}\x{ff9e}\x{ff9f}\x{ffe0}-\x{fffd}');

Nie wiem dlaczego tak się dzieje. 

 

 

EDIT: Zauważyłem, że chodzi tutaj o odpowiedź serwera na zadanie pytanie, tylko nie wiem jak to ugryźć.
 

Edited by pbpo (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem dalej występuje, i posiadam dodatkowy problem.

Produkty jednego z producentów są dostępne na stronie w dużej ilości, słowa meta tagi,keywords, title, opis uzupełnione.

Mimo to po wpisaniu producenta ( która znajduje się w nazwie produktu na stronie i w opisie) strona wywala mi, że takiego produktu nie ma na stronie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja się z tym nie spotkałem, ale rewelacyjne ustawienie dla Ciebie, które pomoże poszukać problemu to konfiguracja w pliku defines.inc.php opcji ('_PS_DEBUG_PROFILING_', true). Wtedy zobaczysz jakie zapytania do bazy danych lecą i czy to wina zapytań, bazy czy coś ze stroną... Tylko na koniec zmień konfigurację na false ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robiłem wszystkie debugi, problem rozwiązałem już sam. polegał on na tym, że MINIMALNA DŁUGOŚĆ SŁOWA była ustawiona na 5 dlatego wyszukiwarka tak działała... po przestawieniu na 3 zaczęła hulać , wyszukuje w 1-2 czasem 3 sekundy wyszukuje wszystkie produkty które są na stronie. Nie wiem czemu aż tak to jest od siebie uzależnione, no ale działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More