Jump to content
  • 0

Jak ukryć atrybuty na stronie produktu

ateg

Question

Witam wszystkich :)

W moim sklepie mam sporo atrybutów, które służą mi do filtrowania. Jednak nie wszystkie z nich są mi potrzebne na stronie produktu i chciałbym żeby były niewidoczne - w jaki sposób ukryć konkretne atrybuty?

pozdrawiam

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

ja dalej podtrzymuje swoje zdanie na temat atrybutów, nie widzę sensu tworzyć atrybutów skoro maja one być ukryte,

zamuli to bazę, szczególnie jeżeli atrybutów mamy dużo, wtedy kombinacji produktu będzie jeszcze więcej.

ale z drugiej strony, gdy wpiszemy jako cechę biały + zielony, i np. inne warianty, 

to lista cech do wyboru będize wyglądać ... conajmniej dziwnie ;p

• 0

a te atrybuty które chcesz ukryć wpływają na cenę?

jeżeli nie, to nie łatwiej by było utworzyć tych "atrybutów" jako feature? wtedy też możesz sortować produkty po feature, a i w sklepie kombinacji będize mniej = sklep będzie działać szybciej, mniejsze koszty na utrzymanie hostingu itp. = profit

• 0

Jeszcze jedno pytanie: czy zamiast jednej zdefiniowanej wartości (cechy) można dodać dwie? Chodzi mi tutaj o kolor - produkt będzie w 2 wariantach, więc chailbym zebym filtr łapał oba kolory

• 0

Dana cecha może mieć tylko jedną wartość.

Do wielowariantowości służą atrybuty.

Można to ominąć dziwnymi kombinacjami typu:

dla cechy "Kolor" tworzymy wartości:

- białe

- zielone

- białe + zielone

Albo tworzymy dwie cechy: Kolor 1 i Kolor 2.

Ale moim zdaniem jest to mylące.

Ja widząc coś takiego myślałbym, że połowa produktu jest zielona, a druga połowa biała :D

• 0

Cześć
poszukuję ukrycia atrybutów na stronie produktu ponieważ wprowadzają klienta w błąd. Sprzedaję części do samochodów i dodatkowe kombinacje tylko powodują że klient ma zbyt wiele możliwości które go zniechęcają. Jednak są potrzebne do wyszukiwania.
http://powerbrakes.pl/pl/klocki-hamulcowe-przod/818-klocki-hamulcowe-przod-ebc-brakes-green-stuff-dp22000.html

Jak ukryć je?!

Proszę o pomoc:)

Edited by HBAutomotive (see edit history)