wyświetlanie ceny netto/brutto jest zależne od ustawień w adminie, czy sklep ma wyświetlać cenę brutto czy też netto i tak np dla detalistów na górze wyswietlana jest cena brutto, a na dole cena netto, a dla hurtowników, którym ustawiłem domyślne ceny netto na górze wyświetlana jest cena netto a na dole brutto i jak przestawię odwrotnie hurtownikom to wtedy ceny same się zamieniają miejscami. Wszystko działa tak jak chcę, ale nie umie tego rozwiązania przenieść do listy produktów w miejsce linii:
proszę o pomoc w przeniesieniu rozwiązania do listy produktów, dla tych, którzy znają się na php, pewnie będzie to chwila, a ja spędzę znów nad tym następne 2 dni... Pozdrawiam.
Question
Fifiel
Witam. Mam problem, swoimi siłami i małą wiedzą w php udało mi się zrobić aktywną cenę netto brutto na karcie produktu, tak wygląda ten kawałek kodu:
<div class="content_prices clearfix"> <!-- prices --> {if $product->show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE} {if $product->online_only} <p class="online_only">{l s='Online only'}</p> {/if} <div class="price"> <p class="our_price_display"> {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2} <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span> {if $priceDisplay == 1}<span id="our_price_display">{l s='tax excl.'}</span>{else}<span id="our_price_display">{l s='tax incl.'}</span>{/if} <!--{if $tax_enabled && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))} {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if} {/if}--> {/if} </p> {if $priceDisplay == 1}<span id="our_price_display">{convertPrice price=$product-> getPrice(true, $smarty.const.NULL)}</span> {if $tax_enabled}{l s='tax incl.'}{else}{l s='tax excl.'}{/if} {if $priceDisplay == 1} {/if} </span>{else} <span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product-> getPrice(false, $smarty.const.NULL)}</span> {l s='tax excl.'}</span>{/if} <br /><br />wyświetlanie ceny netto/brutto jest zależne od ustawień w adminie, czy sklep ma wyświetlać cenę brutto czy też netto i tak np dla detalistów na górze wyswietlana jest cena brutto, a na dole cena netto, a dla hurtowników, którym ustawiłem domyślne ceny netto na górze wyświetlana jest cena netto a na dole brutto i jak przestawię odwrotnie hurtownikom to wtedy ceny same się zamieniają miejscami. Wszystko działa tak jak chcę, ale nie umie tego rozwiązania przenieść do listy produktów w miejsce linii:
<div class="content_price"> {if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="price" style="display: inline;">{if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price}{else}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{/if}</span><br />{/if}proszę o pomoc w przeniesieniu rozwiązania do listy produktów, dla tych, którzy znają się na php, pewnie będzie to chwila, a ja spędzę znów nad tym następne 2 dni... Pozdrawiam.
2 answers to this question
Recommended Posts