Jump to content
MBOMBO

Beeld upload door klant wordt niet getoond

Recommended Posts

Tabblad 'Product maatwerk' -> hier kan gebruiker beeld uploaden.

Beeld wordt echter niet getoond. Beeld in backoffice kan ik correct ophalen, echter in frontoffice wordt beeld niet getoond. Enkel een niets zeggend icoontje wordt getoond. 

 

Wat loopt hier mis ?
 
 
Merk op : ook in winkelwagen heb ik het zelfde fenomeen.
 
Zie bijgevoegde pdf waarin met screenshots.
 
 
Met dank voor uw reacties.

custom beeld wordt niet getoond.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Versie : prestashop_1.5.5.0,   url voorlopig nog niet beschikbaar (nog volledig aan het opzetten) dus heb dit efkens gemaskeerd.

 

Ik zie dat in source  van html volgende wordt aangemaakt door prestashop :

 

.....

<br />Toegestane bestandsformaten: GIF, JPG, PNG </p>
<div class="customizableProductsFile">
<h3>Afbeeldingen</h3>
<ul id="uploadable_files" class="clearfix">
 
<li class="customizationUploadLine required"> <div class="customizationUploadBrowse">
<img src="http://www.-------/prestashop/upload/54444eeb56e581bcb019b8a929cdc023_small" alt="" />
<img src="http://www.-------/prestashop/themes/default/img/icon/delete.gif" alt="Verwijderen" class="customization_delete_icon" width="11" height="13" />
</a>
</div>
 
 

Dus blijkbaar wordt filenaam (bv. peer.jpg) die klant kan uploaden, met een andere naam (

---> 54444eeb56e581bcb019b8a929cdc023_small

in het systeem bewaard.

 

Is dit nu foutief van prestashop dat hier geen .jpg achter geplaatst wordt ? of is dit een instelling ? of nog iets anders ? die

ervoor zorgt dat beeld niet getoond wordt .

Edited by MBOMBO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan iemand mij zeggen of het probleem te maken heeft met .httacess specificaties van de upload folder.

 

Indien zo , kan iemand de correctte .httacess file geven voor de upload folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Versie : prestashop_1.5.5.0,   url voorlopig nog niet beschikbaar (nog volledig aan het opzetten) dus heb dit efkens gemaskeerd.

 

Ik zie dat in source  van html volgende wordt aangemaakt door prestashop :

 

.....

<br />Toegestane bestandsformaten: GIF, JPG, PNG </p>
<div class="customizableProductsFile">
<h3>Afbeeldingen</h3>
<ul id="uploadable_files" class="clearfix">
 
<li class="customizationUploadLine required"> <div class="customizationUploadBrowse">
<img src="http://www.-------/prestashop/upload/54444eeb56e581bcb019b8a929cdc023_small" alt="" />
<img src="http://www.-------/prestashop/themes/default/img/icon/delete.gif" alt="Verwijderen" class="customization_delete_icon" width="11" height="13" />
</a>
</div>
 
 

Dus blijkbaar wordt filenaam (bv. peer.jpg) die klant kan uploaden, met een andere naam (

---> 54444eeb56e581bcb019b8a929cdc023_small

in het systeem bewaard.

 

Is dit nu foutief van prestashop dat hier geen .jpg achter geplaatst wordt ? of is dit een instelling ? of nog iets anders ? die

ervoor zorgt dat beeld niet getoond wordt .

Dat er geen extensie word aangemaakt is standaard. Dit is voor beveiligingsredenen en om overschrijven door nieuwe uploads te voorkomen (unieke naam).

Het bestand word vervolgens geopend dmv een php-script met daarin een header regel die de browser verteld dat het om een afbeelding (jpeg,gif,png) gaat.

Blijkbaar gaat er iets mis met de afbeelding-weergave php-script aan het frontend. Ik zal hier eens in duiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat er geen extensie word aangemaakt is standaard. Dit is voor beveiligingsredenen en om overschrijven door nieuwe uploads te voorkomen (unieke naam).

Het bestand word vervolgens geopend dmv een php-script met daarin een header regel die de browser verteld dat het om een afbeelding (jpeg,gif,png) gaat.

Blijkbaar gaat er iets mis met de afbeelding-weergave php-script aan het frontend. Ik zal hier eens in duiken.

 

Beste,

Bedankt voor de informatie. Ik heb dit ondertussen als volgt opgelost (webshop draait onder IIS)

 

upload map 

 -> bestaande index.php, 1 lijn toegevoegd (zie hieronder)

     toegevoegd : header('Content-Type: image/jpeg');

 -> web.config file toegevoegd in de upload map met volgende inhoud :

     ml version="1.0" encoding="UTF-8"?> 

    <configuration> 
    <system.webServer> 
<handlers> 
<clear /> 
<add name="StaticFile" path="*" verb="*" type="" modules="StaticFileModule" scriptProcessor="" resourceType="Either" requireAccess="Read" allowPathInfo="false" preCondition="" responseBufferLimit="4194304" /> 
</handlers> 
<staticContent> 
<mimeMap fileExtension="*" mimeType="image/jpeg" /> 
</staticContent> 
</system.webServer> 
</configuration> 
 
Hiermee lukt het dat het beeld (..._small) zonder extensie toch correct getoond wordt.
 
Alvast bedankt voor uw reactie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More