nettera_net Posted yesterday at 02:45 PM Share Posted yesterday at 02:45 PM Cześć Czy ktoś już integrował PS9 z Apaczka.pl? Oni mają tylko moduł do PS8 i jakoś nie bardzo chcą pomóc w integracji z PS9. Jest jakieś rozwiązanie czy muszę sobie moduł napisać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 wepresta Posted yesterday at 03:32 PM Share Posted yesterday at 03:32 PM W większości przypadków moduł z PS 8 da się uruchomić na PS 9, ale to zależy jak jest napisany (czy trzyma się standardowych hooków, czy ma override’y i własne kontrolery). Najprostsza droga: Zainstalować moduł od Apaczka na kopii testowej PS9 Włączyć tryb debug i sprawdzić logi (Symfony / var/logs) – zwykle od razu widać, co nie pasuje Jeśli problem jest „kosmetyczny” (compatibility/version check), da się to szybko poprawić Jeśli są błędy w kodzie (override, niezgodne endpointy, stare klasy), to bez poprawek w module się nie obejdzie Alternatywy, jeśli Apaczka nie ma wsparcia dla PS9: integracja przez ich API (mały moduł „szyty na miarę”) użycie zewnętrznego narzędzia typu manager wysyłek/ERP, które obsługuje Apaczka i łączy się z PrestaShop (jeśli w Państwa procesie to pasuje) ewentualnie zostać na PS8 do czasu oficjalnej wersji modułu Jeżeli Pan/Pani chce, mogę to sprawdzić: proszę o kontakt w wiadomości prywatnej z wersją PS9, PHP, wersją modułu Apaczka i ewentualnym błędem z logów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted yesterday at 03:49 PM Share Posted yesterday at 03:49 PM 1 hour ago, nettera_net said: Cześć Czy ktoś już integrował PS9 z Apaczka.pl? Oni mają tylko moduł do PS8 i jakoś nie bardzo chcą pomóc w integracji z PS9. Jest jakieś rozwiązanie czy muszę sobie moduł napisać? API się nie zmieniło, więc może to kwestia tylko poprawki ichniego modułu. Pewnie z czasem sami zrobią wersję pod v9. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nettera_net Posted yesterday at 04:40 PM Author Share Posted yesterday at 04:40 PM Niestety zmieniłem część kodu bo domyślnie moduł nie działa na wersji 9 ale nadal nieco krzaczy. Mam wrażenie że próbując go zmodyfikować wpędziłem się w czasochłonną pracę a możliwe że jest prostszy sposób. Stąd moje pytanie. Może to jakoś ręcznie da się zintegrować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Do oficjalnego wydania ich nowego modułu do PrestaShop 8 a znając życie może to potrwać jeszcze 2 lata nic nie zrobisz jeżeli wogóle planują wydać, dodam jeszcze że w samej 8 zależnie od szablonu lub samego serwera moduł miał często problemy. Możesz pomyśleć też o innej integracji np. furgonetka mają wtyczkę do PrestaShop 9 ogólnie ich developorzerzy prężniej działają z aktualizacją modułów po wydaniu nowej wersji praktycznie odrazu pojawia się moduł to też dobrze zapowiada kolejne wersje i przejścia do PrestaShop 10, 11, 12 nie będziesz czekał latami na moduł uprzedzę też odrazu pytanie o ceny jeżeli na apaczka masz lepsze ceny piszesz do furgonetki o tym fakcie i na twoim koncie ustawiają identyczne ceny wysyłek jak miałeś w apaczka a często ceny nawet są lepsze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nettera_net
Cześć
Czy ktoś już integrował PS9 z Apaczka.pl? Oni mają tylko moduł do PS8 i jakoś nie bardzo chcą pomóc w integracji z PS9. Jest jakieś rozwiązanie czy muszę sobie moduł napisać?
4 answers to this question
Recommended Posts