Peter.31 Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Na stránke objednávok nie je možné vygenerovať faktúry zákazníkov. Pri generovaní faktúry sa zobrazí chyba. Nie je možné generovať natívne faktúry prestashopu a ani pomocou žiadneho modulu. Chyba sa zobrazuje v PrestaShop 9.0.1. Vedel by mi niekto poradiť ako to opraviť? Vopred ďakujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_developer Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago (edited) Dobrý deň. Aktivujte režim „Debug“ (režim pre vývojárov). Potom skúste vytvoriť faktúru a skontrolujte, či sa nezobrazí chyba (500, výnimka) – tým získate priame informácie. Skontrolujte protokoly servera a PHP. Protokol PHP error_log / webového servera (Apache, Nginx). Verzia a rozšírenia PHP – spĺňajú požiadavky PrestaShop 9.0.1? Skontrolujte chyby ako „Trieda nenájdená“, „Neplatný stav“, „Konflikt prepisovania“. Vyčistite cache PrestaShopu. Niektoré problémy s vytváraním dokumentov sú spôsobené zastaranou cache. Skontrolujte konfiguráciu generovania faktúr. V BO: Parametre → Objednávky → Nastavenia faktúr — uistite sa, že možnosť „Povoliť faktúry“ je nastavená na „Áno“. Uistite sa, že je vybraná správna šablóna faktúry alebo šablóna PDF, ak je prispôsobená. Skontrolujte stav objednávky. Faktúra sa často generuje len vtedy, ak má objednávka stav „Zaplatené“ alebo iný stav, pre ktorý je generovanie faktúr povolené. V tabuľke ps_order_state skontrolujte, či je pre príslušný stav vybraná možnosť „Generovať faktúru“. Deaktivujte externé moduly/prepísania, ktoré mohli mať vplyv. Ak ste nedávno nainštalovali moduly, ktoré „sťahujú“ PDF súbory/faktúry, dočasne ich deaktivujte a skontrolujte. Často zvyšky prepísania narúšajú štandardné generovanie. Edited 20 hours ago by alex_developer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter.31 Posted 20 hours ago Author Share Posted 20 hours ago Všetko čo ste opísali mám v poriadku. PHP je 8.4. Pri zapnutom mode "Debug" sa nezobrazí žiadna chyba, len ta istá stránka (obrázok pozri hore). Modul ktorý som mal na generovanie faktúr som odinštaloval. Pri použití modulu na generovanie faktúr sa mi zobrazila tiež ta istá stránka. V časti BO: Parametre → Objednávky → Nastavenia faktúr (Faktúry) mám zapnutú možnosť „Povoliť faktúry“ nastavená na „Áno“. Objednávka má pridelený stav "Zaplatené", takže faktúru už je možné vygenerovať. Ale generovanie faktúry skonči fatálne. V PrestaShop 9.0.1 nie je možné generovať faktúry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_developer Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 46 minutes ago, alex_developer said: Protokol PHP error_log / webového servera (Apache, Nginx). Videli ste tieto logá? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter.31 Posted 19 hours ago Author Share Posted 19 hours ago Tie súbory som si pozrel, ale nie som IT pracovník. Veľmi sa do toho nerozumiem kde konkrétne je chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_developer Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago (edited) 1 hour ago, Peter.31 said: Tie súbory som si pozrel, ale nie som IT pracovník. Veľmi sa do toho nerozumiem kde konkrétne je chyba. Pošlite mi súbory s logmi v súkromných správach. Edited 18 hours ago by alex_developer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobaBliss Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Hello everyone...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts