smolapbz Posted October 2 Share Posted October 2 Podczas instalowania modułu wyskoczył mi komunikat o wielkości przesyłanych plików. Dawniej normalnie instalowałem moduły i nie było tego komunikatu a teraz nic nie mogę zainstalować. Czy można gdzieś ustalić rozmiar przesyłanych plików? Moduł waży 40 KB Presta 1.7.6.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 2 Share Posted October 2 Rozmiar przesyłanych plików ustawisz na serwerze w cpanel lub directadmin zazwyczaj w zakładce ustawienia php, możesz też zwrócić się do swojego operatora hostingu o zwiększenie tego parametru. Tak z ciekawości co to za moduł który ma więcej niż 1 GB rozmiaru, coś nie halo moduły nie mają tak dużych paczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted October 2 Share Posted October 2 Jeśli inne moduły się poprawnie instalują z zipa, to sprawdź ustawiania PHP, zmień tymczasowo na inną wartość np. 128M 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted October 2 Author Share Posted October 2 6 minutes ago, przemex said: Rozmiar przesyłanych plików ustawisz na serwerze w cpanel lub directadmin zazwyczaj w zakładce ustawienia php, możesz też zwrócić się do swojego operatora hostingu o zwiększenie tego parametru. Tak z ciekawości co to za moduł który ma więcej niż 1 GB rozmiaru, coś nie halo moduły nie mają tak dużych paczek Moduł właśnie waży 40 KB a komunikat pojawia się przy instalowaniu każdego modułu czyli to ustawia się gdzieś w panelu serwera? serwer mam na cyberfolks Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 2 Share Posted October 2 To dla czego masz informację pod błędem że maksymalna wartość przesyłanego pliku to 1 GB, tak jakbyś przesyłał pliki większy niż 1 GB a to 1000MB w nie 40kb, cyberfolks w standardzie ma ustawione przesyłanie plików 128MB directadmin - nazwa domeny - na dole pozostałe ustawienia - ustawienia globalne php - php selector i klikamy opcje ale to nie tu jest problem, ten plik na pewno instalacyjny zip jest poprawny a co wypisuje po kliknięciu Co się stało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 2 Share Posted October 2 Jeżeli faktycznie plik instalacyjny jest poprawny i do tej wersji prestashop a stawiam że raczej coś jest nie tak z tym plikiem, trzeba by przejrzeć logi błędów serwera co wypisuje podczas wgrywania paczek instalacyjnych sam możesz tego nie ogarnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted October 2 Author Share Posted October 2 1 hour ago, przemex said: To dla czego masz informację pod błędem że maksymalna wartość przesyłanego pliku to 1 GB, tak jakbyś przesyłał pliki większy niż 1 GB a to 1000MB w nie 40kb, cyberfolks w standardzie ma ustawione przesyłanie plików 128MB directadmin - nazwa domeny - na dole pozostałe ustawienia - ustawienia globalne php - php selector i klikamy opcje ale to nie tu jest problem, ten plik na pewno instalacyjny zip jest poprawny a co wypisuje po kliknięciu Co się stało ? to jest ten modul: https://prestahero.com/168-prestashop-social-network-links.html Ale to nie jest jego wina, bo instaluje go na drugiej mojej stronie z presta tylko 1.7.8.11 i instaluje się poprawnie. po kliknięciu "Co się stało" właśnie pojawia się komunikat o tym 1G. Gdyby plik był cięższy, to wiedział by o co chodzi a tutaj nie bardzo. przesyłam skrina ustawień z direct od cyberfolks Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 przemex Posted October 2 Share Posted October 2 ustawione masz wgrywanie 1GB, zaznacz jedynie zlbt.output-compression ale to raczej nie ma wpływu, a moduł nie był kupowany pod daną domenę ? bo może sprawdzać licencję i domenę z pomocą ionCube Loader, ja bym przejrzał logi błędów dla tej domeny Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted October 2 Author Share Posted October 2 1 hour ago, przemex said: ustawione masz wgrywanie 1GB, zaznacz jedynie zlbt.output-compression ale to raczej nie ma wpływu, a moduł nie był kupowany pod daną domenę ? bo może sprawdzać licencję i domenę z pomocą ionCube Loader, ja bym przejrzał logi błędów dla tej domeny licencja nie ma wpływu na instalacje, ponieważ ten sam plik zainstalowałem na drugiej stronie i udalo się a tutaj wywala taki dziwny błąd 😕 tak samo z tym "zlbt.output-compression" tu i tu mam odznaczone. Tylko tutaj mam problem teraz z każdym modułem, który chce zainstalować. Może jakiś inny pomysł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted October 2 Share Posted October 2 A nie masz czasem jakiegoś pliku typu php.ini etc? Lub w innym miejscu nie nadpisujesz php? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 cocos.codes Posted October 3 Share Posted October 3 Wgraj rozpakowane pliki modułu do folderu /modules/ potem odszukaj moduł na liście modułów i zainstaluj - ot proste obejście problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted October 7 Author Share Posted October 7 On 10/2/2025 at 7:36 PM, ComGrafPL said: A nie masz czasem jakiegoś pliku typu php.ini etc? Lub w innym miejscu nie nadpisujesz php? Gdzie miałbym mieć ten plik? ten moduł instaluje pierwszy raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 smolapbz Posted October 7 Author Share Posted October 7 On 10/3/2025 at 11:46 PM, cocos.codes said: Wgraj rozpakowane pliki modułu do folderu /modules/ potem odszukaj moduł na liście modułów i zainstaluj - ot proste obejście problemu. Zrobiłem tak i działa, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
smolapbz
Podczas instalowania modułu wyskoczył mi komunikat o wielkości przesyłanych plików. Dawniej normalnie instalowałem moduły i nie było tego komunikatu a teraz nic nie mogę zainstalować.
Czy można gdzieś ustalić rozmiar przesyłanych plików?
Moduł waży 40 KB
Presta 1.7.6.1
12 answers to this question
Recommended Posts