Jump to content
  • 0

Instalowanie modułu

smolapbz

Question

Podczas instalowania modułu wyskoczył mi komunikat o wielkości przesyłanych plików. Dawniej normalnie instalowałem moduły i nie było tego komunikatu a teraz nic nie mogę zainstalować.

Czy można gdzieś ustalić rozmiar przesyłanych plików? 

Moduł waży 40 KB

Presta 1.7.6.1

ttt.png

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Rozmiar przesyłanych plików ustawisz na serwerze w cpanel lub directadmin zazwyczaj w zakładce ustawienia php, możesz też zwrócić się do swojego operatora hostingu o zwiększenie tego parametru.

Tak z ciekawości co to za moduł który ma więcej niż 1 GB rozmiaru, coś nie halo moduły nie mają tak dużych paczek

• 0
6 minutes ago, przemex said:

Rozmiar przesyłanych plików ustawisz na serwerze w cpanel lub directadmin zazwyczaj w zakładce ustawienia php, możesz też zwrócić się do swojego operatora hostingu o zwiększenie tego parametru.

Tak z ciekawości co to za moduł który ma więcej niż 1 GB rozmiaru, coś nie halo moduły nie mają tak dużych paczek

Moduł właśnie waży 40 KB a komunikat pojawia się przy instalowaniu każdego modułu

czyli to ustawia się gdzieś w panelu serwera? serwer mam na cyberfolks

• 0

To dla czego masz informację pod błędem że maksymalna wartość przesyłanego pliku to 1 GB, tak jakbyś przesyłał pliki większy niż 1 GB a to 1000MB w nie 40kb, cyberfolks w standardzie ma ustawione przesyłanie plików 128MB 

directadmin - nazwa domeny - na dole pozostałe ustawienia - ustawienia globalne php - php selector  i klikamy opcje

ale to nie tu jest problem, ten plik na pewno instalacyjny zip jest poprawny

a co wypisuje po kliknięciu Co się stało ?

Zrzut ekranu 2025-10-02 133836.png

• 0

Jeżeli faktycznie plik instalacyjny jest poprawny i do tej wersji prestashop a stawiam że raczej coś jest nie tak  z tym plikiem, trzeba by przejrzeć logi błędów serwera co wypisuje podczas wgrywania paczek instalacyjnych sam możesz tego nie ogarnąć.

• 0
1 hour ago, przemex said:

To dla czego masz informację pod błędem że maksymalna wartość przesyłanego pliku to 1 GB, tak jakbyś przesyłał pliki większy niż 1 GB a to 1000MB w nie 40kb, cyberfolks w standardzie ma ustawione przesyłanie plików 128MB 

directadmin - nazwa domeny - na dole pozostałe ustawienia - ustawienia globalne php - php selector  i klikamy opcje

ale to nie tu jest problem, ten plik na pewno instalacyjny zip jest poprawny

a co wypisuje po kliknięciu Co się stało ?

Zrzut ekranu 2025-10-02 133836.png

to jest ten modul: https://prestahero.com/168-prestashop-social-network-links.html

Ale to nie jest jego wina, bo instaluje go na drugiej mojej stronie z presta tylko 1.7.8.11 i instaluje się poprawnie.

po kliknięciu "Co się stało" właśnie pojawia się komunikat o tym 1G.

Gdyby plik był cięższy, to wiedział by o co chodzi a tutaj nie bardzo. przesyłam skrina ustawień z direct od cyberfolks

cyb.png

• 0

ustawione masz wgrywanie 1GB, zaznacz jedynie zlbt.output-compression ale to raczej nie ma wpływu, a moduł nie był kupowany pod daną domenę ? bo może sprawdzać licencję i domenę z pomocą ionCube Loader, ja bym przejrzał logi błędów dla tej domeny 

• 0
1 hour ago, przemex said:

ustawione masz wgrywanie 1GB, zaznacz jedynie zlbt.output-compression ale to raczej nie ma wpływu, a moduł nie był kupowany pod daną domenę ? bo może sprawdzać licencję i domenę z pomocą ionCube Loader, ja bym przejrzał logi błędów dla tej domeny 

licencja nie ma wpływu na instalacje, ponieważ ten sam plik zainstalowałem na drugiej stronie i udalo się a tutaj wywala taki dziwny błąd 😕

tak samo z tym "zlbt.output-compression" tu i tu mam odznaczone.

Tylko tutaj mam problem teraz z każdym modułem, który chce zainstalować.

Może jakiś inny pomysł ?