sylwekb Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) Witam Czy ktoś miał taką sytuację aby podzieliło zamówienie od tego samego zamawiającego na 2 odrębne w tym samym czasie? Co może być przyczyną? To jest pierwsza taka sytuacja, mam Prestashop 1.7.8.11. Pozdrawiam Edited August 26 by sylwekb zmiana treści (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 26 Share Posted August 26 Z reguły tak dzieje się jeżeli produkty w zamówieniu posiadają wykluczające się metody dostawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted August 26 Author Share Posted August 26 Masz na myśli w panelu Wysyłka --> Przewoźnicy? Dla wszystkich produktów przy zamówieniu mam tych samych przewoźników do wyboru Inpost Kurier albo odbiór osobisty w sklepie w wyjątkowych przypadkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 26 Share Posted August 26 Mam na myśli kurierów wskazanych bezpośrednio w produktach jako możliwych do użycia przy danym produkcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted August 26 Author Share Posted August 26 Jeśli dobrze rozumiem to dany produkt i zakładka Wysyłka w panelu? To mam wszystko odznaczone w checkboxach i mam tylko obecnie 2 aktywne wysyłki Inpost Kurier albo odbiór osobisty przy zamówieniu klienta. To jest w zakładce tego produktu co jest w osobnym zamówieniu tego klienta. W pozostałych produktach z tego większego zamówienia też sprawdzałem i mam wszystko odznaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 26 Share Posted August 26 No to nie wiem, innych przyczyn takiego zachowania Presty nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted August 26 Author Share Posted August 26 Wyczyściłem pamięć Presty i wszystko w module Database optimization zobaczymy czy sytuacja przy jakimś kolejnym zamówieniu się powtórzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted August 27 Share Posted August 27 Takie czyszczenie raczej nie będzie miało żadnego znaczenia, czymś się musi to zamówienie wyróżniać, że zostało podzielone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocos.codes Posted Monday at 09:30 AM Share Posted Monday at 09:30 AM Warto też zweryfikować inne moduły jakie są zainstalowane w sklepie - często jakieś nadpisania powodują dziwne problemy. Ciężko będzie odtworzyć problem i rozwiązać go na forum - przez to, że nie dzieje się to regularnie, tylko praktycznie w ogóle (pierwszy raz od wielu zamówień). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwekb Posted Monday at 09:41 AM Author Share Posted Monday at 09:41 AM (edited) Na razie problem nie powtórzył się ponownie. Sprawdzałem także inne moduły po kolei oraz także to co pisał Daresh kilka razy. Profilaktycznie wyczyściłem pamięć presty oraz przez moduł Database optimization. Poza tym staram się nie instalować nietypowych modułów. Napisałem bo może ktoś miał coś podobnego i może podpowiedzieć. Edited Monday at 09:42 AM by sylwekb (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts