Jump to content

Dziwny podział zamówienia od tego samego zamawiającego na 2 odrębne zamówienia w tym samym czasie

sylwekb

Recommended Posts

Witam

Czy ktoś miał taką sytuację aby podzieliło zamówienie od tego samego zamawiającego na 2 odrębne w tym samym czasie?

Co może być przyczyną? To jest pierwsza taka sytuacja, mam Prestashop 1.7.8.11.

Pozdrawiam

zrzut.jpg

Edited by sylwekb
zmiana treści (see edit history)

• sylwekb changed the title to Dziwny podział zamówienia od tego samego zamawiającego na 2 odrębne zamówienia w tym samym czasie

Masz na myśli w panelu Wysyłka --> Przewoźnicy? Dla wszystkich produktów przy zamówieniu mam tych samych przewoźników do wyboru Inpost Kurier albo odbiór osobisty w sklepie w wyjątkowych przypadkach.

Jeśli dobrze rozumiem to dany produkt i zakładka Wysyłka w panelu? To mam wszystko odznaczone w checkboxach i mam tylko obecnie 2 aktywne wysyłki Inpost Kurier albo odbiór osobisty przy zamówieniu klienta. To jest w zakładce tego produktu co jest w osobnym zamówieniu tego klienta. W pozostałych produktach z tego większego zamówienia też sprawdzałem i mam wszystko odznaczone.

wysylka.jpg

Warto też zweryfikować inne moduły jakie są zainstalowane w sklepie - często jakieś nadpisania powodują dziwne problemy.

Ciężko będzie odtworzyć problem i rozwiązać go na forum - przez to, że nie dzieje się to regularnie, tylko praktycznie w ogóle (pierwszy raz od wielu zamówień).

Na razie problem nie powtórzył się ponownie. Sprawdzałem także inne moduły po kolei oraz także to co pisał Daresh kilka razy. Profilaktycznie wyczyściłem pamięć presty oraz przez moduł Database optimization. Poza tym staram się nie instalować nietypowych modułów. Napisałem bo może ktoś miał coś podobnego i może podpowiedzieć.

Edited by sylwekb (see edit history)