onebit Posted July 18 Share Posted July 18 Dzień dobry chcę aktualizować wersje sklepu i użyć do tego modułu Asysten aktualizacji w wersji 7.2, Wersja sklepu PS 1.7.6 Jednak na początku krzyczy, że: W Twoim sklepie nie znaleziono pliku kopii zapasowej. Wykonałem kopię bazy, i nadal. Gdzie mam zrobić ta kopię aby puścił mnie dalej? Dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 przemex Posted July 18 Share Posted July 18 Zainstalować starszą wersję 1-klik jest tam opcja zrobienia kopii plików i msql sklepu jednak potrzeba mega wydajnego serwera i raczej na małe sklepy, zalecam ręczną kopię plików i bazy danych msql, przy aktualizacji sklepu można pominąć wykonywanie kopii w automatycznej aktualizacji (jednak i tak zalecam posiadać jej kopię ręcznie zrobioną w ramach bezpieczeństwa) Nagrałem filmy jak to wykonać oraz starszym modułem 1- klik Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 przemex Posted July 18 Share Posted July 18 Jest możliwość lecz nie zalecam tak aktualizować sklep do wyższej wersji, chyba że to sklep na darmowym standardowym szablonie i standardowych modułach, inaczej jest 99% szans że coś nie będzie kompatybilne i będzie wymagać dodatkowego programowania, na starcie wyłączył bym moduły dodatkowe + przełączył na szablon standardowy i wtedy podejmował próbę, ale i tak kopia bezpieczeństwa plików i bazy danych to podstawa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 onebit Posted July 18 Author Share Posted July 18 Dziękuję bardzo. Jednak ja chcę zrobić migracje z PS 1.7.6 do 8+, czy używajac tego modułu jest taka możliwość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ComGrafPL Posted July 19 Share Posted July 19 Pytanie czy jest sens, czy modułu, szablon, zmiany będą poprawnie chodziły na 8+ i przy ewentualnej zmiany wersji PHP. Co innego mniejsze aktualizacje a co innego "major". W opcjach 1-click musisz zmienić w ustawianiach zaawansowanych wersję wydania presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
onebit
Dzień dobry
chcę aktualizować wersje sklepu i użyć do tego modułu Asysten aktualizacji w wersji 7.2, Wersja sklepu PS 1.7.6
Jednak na początku krzyczy, że: W Twoim sklepie nie znaleziono pliku kopii zapasowej. Wykonałem kopię bazy, i nadal.
Gdzie mam zrobić ta kopię aby puścił mnie dalej?
Dziękuję za pomoc
4 answers to this question
Recommended Posts