alemoto Posted April 18 Share Posted April 18 Hej. Mam problem z ceną produktu. Niemogę poradzić sobie z ustawieniem separatora ceny. W języku polskim cena jest bez separatora tysięcznych natomiast w języku niemieckim widnieje kropka. Dostałem wiadomość z google merchant że ta kropka jest problematyczna. Czy potrafi ktoś dostosować cene w języku niemieckim by była bez kropki? English (English) 14,251,999.42€ Polski (Polish) 14 251 999,42€ Deutsch (German) 14.251.999,42€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 18 Share Posted April 18 Konfiguracja formatu liczb dla poszczególnych walut działała prawidłowo w PS 1.6, a od wersji PS 1.7 zostało to popsute. Na githubie jest otwarte zgłoszenie, żeby naprawić ten błąd: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/22368 Ale zgłoszenie ma już ponad 5 lat, także nie należy oczekiwać, że kiedykolwiek zostanie to naprawione. No i oczywiście powstały już płatne moduły naprawiające ten błąd, na addonsach presty za drobne 70 EUR. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted April 18 Author Share Posted April 18 Czy ustawienie języka polskiego i przetłumaczenie wszystkich pól w szablonie na niemiecki ma sens? Polski (Polish)14 251 999,42 € Deutsch (German)14.251.999,42 € Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted April 18 Share Posted April 18 11 minutes ago, alemoto said: Czy ustawienie języka polskiego i przetłumaczenie wszystkich pól w szablonie na niemiecki ma sens? Nie ma to żadnego sensu. W meta danych strony będzie, że jest to strona w języku polskim, a treści będą po niemiecku. Popapranie z poplątaniem będzie na takiej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted April 18 Author Share Posted April 18 W takim razie nie kombinuje i szukam modułu. Może pomoże. Dzięki wielkie Yabber za informację! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted April 18 Share Posted April 18 A próbowałeś dać spacje zamiast kropki w walucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted April 18 Author Share Posted April 18 2 minuty temu, ComGrafPL napisał: A próbowałeś dać spacje zamiast kropki w walucie? Niema możliwości edycji. Jest tylko wybór formatu ale żaden z nich niema opcji bez kropki jak np w języku polskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted April 18 Share Posted April 18 Chodzi mi bardziej już na działaniu na samym feedzie, pliku wysyłanym do merchanta. Zależnie jak masz synchronizację zrobioną, ręcznie czy jakiś moduł, api? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted April 18 Author Share Posted April 18 Przed chwilą, ComGrafPL napisał: Chodzi mi bardziej już na działaniu na samym feedzie, pliku wysyłanym do merchanta. Zależnie jak masz synchronizację zrobioną, ręcznie czy jakiś moduł, api? Moduł od X13 Google merchant XML Nie zwracałem uwagi czy są tam takie opcje. Tak na szybko jest coś takiego: 1. Wymuś zmianę waluty w linkach produktów - Zalecamy włączenie tej opcji w przypadku posiadania wielu walut w sklepie i generowania feedów dla nich. Dzięki tej opcji klient klikając w reklamę produktów reklamowanych w walucie innej niż domyślna, zostanei automatycznie przekierowany do produktu w cenie pokazanej w docelowej walucie. 2. Eksportuj cenę jednostkową - Eksportuj cenę jednostkową produktu, jeśli jest zdefiniowana. Dokładnie zależy mi na google merchant Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted April 18 Share Posted April 18 Zapytaj x13, czy można zrobić to czego potrzebujesz. Będziej szybciej na tym poziomie próbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted April 18 Author Share Posted April 18 Dzięki za podpowiedź. Napisze do nich i dam znać. Na tą chwile znalazłem moduł : Format currency and remove decimals od: idnovate Być może on zadziała i będzie zgodny z google merchant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alemoto Posted June 25 Author Share Posted June 25 Trzeba ustawić dziesiętne na 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts