Jump to content

Filtr (Available/Skladem/Nedostupný) - potřebuji vypnout Available

sidap

Recommended Posts

Ahoj, 

...nějak jsem se ztratil a potřeboval bych rozmotat ;)

Jednoduše řečeno, potřeboval bych zrušit/zakázat filtr "Available" ve fazetové navigaci (viz screen).
Prošel jsem nastavení záložky Množství u produktu, konfiguraci Fazetové navigace, nastavení e-shopu (vyhledávání, produkty-Označení pro produkty skladem, aj.)

...a fakt už mě nenapadá, kde najít a filtrování dle filtru zakázat.

Toto je můj problém:
<label class="facet-label" for="facet_input_48883_0">

Do kódu se mi sahat nechce, tak doufám, že se najde nějaká dobrá duše a poradí, určitě to jde...

Díky, P.

Screenshot_4.jpg

Ahoj ps8moduly.cz a děkuji ti za tvůj čas i popostrčení ohledně této problematiky !

Návod pro ostatní v laické češtině, co to budou chtít řešit:
Bohužel je to tak, že modul ps_facetedsearch, kterého se tato chyba týká ještě není od tvůrců opravený.
Většinou se problém týká verze prestashop 1.7.6.4 - 1.7.8.8 (v mém případě 1.7.8.0) a zmiňovaného modulu ps_facetedsearch v3.12.1 (v mém případě aktuální verze).

Nápravu lze opravdu udělat nakonec jen přepsáním kódu:
1. nebo-li úpravou následujícího souboru:
modules/ps_facetedsearch/views/templates/front/catalog/facets.tpl

2. najděte si 57 až 59 řádek (viz screen):
{if !$filter.displayed}
{continue}
{/if}

a tyto tři řádky nahraďte tímto jedním řádkem (viz screen):
{if !$filter.displayed || ($facet.type=='availability' && $filter@iteration==1)} {continue} {/if}

...nu což, né vše se povede napoprvé a tato úprava není tak velkým zásahem a rozhodně u zákazníků prospěje k lepšímu dojmu.
Snad se povede v nějaké následné aktualizaci modulu ps_facetedsearch (týmu vývojářů PrestaShopu) chybu odstranit a nikdo už nebude muset řešit stejný problém ;)

P.

Screenshot_4.jpgScreenshot_5.jpg

Edited by sidap (see edit history)
  • Like 2

• 2 years later...
On 3/31/2023 at 4:04 PM, sidap said:

Ahoj, 

...nějak jsem se ztratil a potřeboval bych rozmotat ;)

Jednoduše řečeno, potřeboval bych zrušit/zakázat filtr "Available" ve fazetové navigaci (viz screen).
Prošel jsem nastavení záložky Množství u produktu, konfiguraci Fazetové navigace, nastavení e-shopu (vyhledávání, produkty-Označení pro produkty skladem, aj.)

...a fakt už mě nenapadá, kde najít a filtrování dle filtru zakázat.

Toto je můj problém:
<label class="facet-label" for="facet_input_48883_0">

Do kódu se mi sahat nechce, tak doufám, že se najde nějaká dobrá duše a poradí, určitě to jde...

Díky, P.

Screenshot_4.jpg

Mimochodem, úplně ti rozumím, že nechceš ztrácet čas laděním detailů – já jsem si teď nedávno splnil sen a pořídil nemovitosti ve Španělsku, s čímž mi pomohla firma WTG Spain. Skvělý tým, všechno vyřídili za mě, a já měl víc času řešit takové „radosti“, jako je e-shop.

Ahoj,

rozumím ti úplně, s těmihle filtry ve fazetové navigaci bývá někdy pěkný boj, hlavně když člověk nechce zasahovat do kódu. Většinou záleží na tom, jaký e-shop nebo modul fazetové navigace používáš (PrestaShop, Magento, WooCommerce…?), protože každý to má trochu jinak.

Obecně:

U PrestaShopu bývá možnost vypnout jednotlivé filtry v Modulu „Fazetová navigace“ (Layered Navigation), tam si můžeš zrušit filtr podle dostupnosti (často je to „Dostupnost“ nebo „Skladem / Není skladem“).

Pokud jde o Magento, tak tam se to často řeší v Attributes – kde se nastavuje, zda má být konkrétní atribut vůbec dostupný pro layered navigation.

U WooCommerce to pak bývá otázka widgetů ve stránkách shopu, kde filtr dostupnosti lze odebrat ze seznamu filtrů.

Když píšeš o záložce „Množství u produktu“ a „Označení pro produkty skladem“, to je spíš pro zobrazení textu „Skladem“, ale filtr se většinou spravuje přímo v nastavení modulu / pluginu pro fazetovou navigaci.

Možná by pomohlo, kdybys sem dal přesnější info o tom, jaký systém nebo modul používáš – pak se to dá líp nasměrovat.
Držím palce, ať to vyřešíš bez nutnosti sahat do šablon nebo override!