LastBell Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 (edited) Witam. Po aktualizacji do 17.7.0 nie otrzymuj臋 maili o zakupie. Klienci r贸wnie偶 nie otrzymuj膮 (sprawdza艂em na swoim koncie). jesli chce im wyslac wiadomosc z BO to mam taki komunikat "Wyst膮pi艂 b艂膮d podczas wysy艂ania wiadomo艣ci e-mail do klienta." 聽 Natomiast wysy艂aj膮c wiadomo艣膰 testowa mam taki oto komunikat: B艂膮d: prosz臋 sprawdzi膰 konfiguracj臋 Expected response code 250 but got code "550", with message "550 Incorrect sender header with unatheticated MTU #3 " 聽 EDIT: IMAP configuration is not correct - to mam w BO "Obs艂uga klienta"聽 - nie jestem pewien czy to bylo wcze艣niej, nie zwr贸ci艂em uwagi. Prosz臋 o pomoc, wskaz贸wki... Edited January 2, 2021 by LastBell (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Nie napisa艂e艣 w jaki spos贸b masz ustawione wysy艂anie wiadomo艣ci. S膮dz膮c po ostatnim komunikacie prawdopodobnie korzystasz z us艂ug zewn臋trznego dostawcy poczty, a Ci w ostatnim czasie pozmieniali bardzo du偶o w ustawieniach i ot np trzeba mie膰 w艂膮czon膮 w google autoryzacj臋 dla ma艂o bezpiecznych aplikacji. Grupa WP, kt贸ra ma Wirtualn膮 Polsk臋, o2 i ca艂膮 mas臋 innych znanych domen te偶 ostatnio wprowadza艂a podobne zabezpieczenia. St膮d te偶 zacz膮艂bym od sprawdzenia ustawie艅 konta pocztowego. A je艣li oczekujesz wi臋cej pomocy to prosz臋 o podanie z jakich ustawie艅 korzystasz oraz dostawcy poczty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Masz ustawione SMTP? Od wersji 1.7.7 wesz艂y zmiany odno艣nie wysy艂ki maili i zaleca si臋 u偶ywa膰 w艂a艣nie SMTP, oczywi艣cie najlepiej w domenie sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozav Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 Mia艂em to samo, klient w mi臋dzyczasie zmieni艂 has艂o do poczty. Zmienia艂em ustawienia w zak艂adce "obs艂uga klienta" bo w zak艂adce "konfiguruj/zaawansowane/adres by艂a wybrana opcja:聽 Use /usr/sbin/sendmail (recommended; works in most cases) Przeczyta艂em tutaj rad臋 o ustawieniach SMTP i si艂膮 rzeczy potrzebowa艂em has艂o, poprosi艂em o przes艂anie i zauwa偶y艂em inn膮 d艂ugo艣膰, no ale ju偶 poszed艂em w t膮 konfiguracj臋 SMTP. Dzia艂a. Tak w og贸le opr贸cz tego, 偶e klienci nie otrzymywali potwierdzenia zakupu, a sprzedawca powiadomie艅 o nowej sprzeda偶y to ja pr贸buj膮c si臋 zalogowa膰 na stare konto testowe nie mog艂em wys艂a膰 pro艣by o zresetowanie has艂a, i nie mog艂em za艂o偶y膰 nowego. Pisz臋 jakby kto艣 szuka艂 w lupce po innych s艂owach. 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 LastBell Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 Od samego pocz膮tku mia艂em standardowe ustawienia wysy艂ania maili w PS. zawsze dzia艂a艂o. Po aktualizacji do 1.7.7.0 przesta艂o. Rozwi膮zaniem okaza艂o sie (jak juz wy偶ej wspominano) skorzystanie z SMTP (mam w艂asny serwer pocztowy). Po skonfigurowaniu teraz wszystko dzia艂a, wysy艂a, odbiera itd. 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
LastBell
Witam.
Po aktualizacji do 17.7.0 nie otrzymuj臋 maili o zakupie. Klienci r贸wnie偶 nie otrzymuj膮 (sprawdza艂em na swoim koncie).
jesli chce im wyslac wiadomosc z BO to mam taki komunikat "Wyst膮pi艂 b艂膮d podczas wysy艂ania wiadomo艣ci e-mail do klienta."
聽
Natomiast wysy艂aj膮c wiadomo艣膰 testowa mam taki oto komunikat:
B艂膮d: prosz臋 sprawdzi膰 konfiguracj臋
Expected response code 250 but got code "550", with message "550 Incorrect sender header with unatheticated MTU #3 "
聽
EDIT:
IMAP configuration is not correct - to mam w BO "Obs艂uga klienta"聽 - nie jestem pewien czy to bylo wcze艣niej, nie zwr贸ci艂em uwagi.
Prosz臋 o pomoc, wskaz贸wki...
Edited by LastBell (see edit history)Link to comment
4 answers to this question
Recommended Posts