sebekx1 Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Cze艣膰 Chcia艂bym Was prosi膰 o pomoc odno艣nie presty. Ju偶 nie mam pomys艂贸w ani si艂 Chodzi o SSL na subdomenie. Mam serwer w nazwa.pl i domen臋 g艂贸wn膮 z ssl, kt贸ra dzia艂a normlanie z certyfikatem ale na tym samym serwerze mam w katalogu /sklep聽 - zainstalowan膮 prestashop. Scie偶ka do presty to moja-domena.pl/sklep (mam r贸wnie偶 przekerowan膮 subdomene sklep.moja-domena.pl i wszystko dzia艂a ale bez ssl) SSL mam w艂膮czone w ustawieniach URL sklepu mam ustawione tak : Domena sklepu: moja-domena.pl Domena SSL: moja-domena.pl URI bazowy: /sklep/ jak zmienia艂 URL na sklep.moja-domena.pl albo dodaje https:// to nie wystawitla mi wcale strony. Jak tylko bawi臋 sie URlami to nie dzia艂a wogole strona.. Prosz臋 o porad臋 i pomoc 艂opatologiczn膮 jak dla laika bo za mocno u mnie z kodowaniem to nie jest 馃槈 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Na pocz膮tku sprawd藕 czy SSL jest poprawnie zainstalowane i czy obejmuje subdomeny. Je艣li tak to w panelu sklepu podajesz URL subdomena.domena.pl r贸wnie偶 dla SSL a w URI bazowy zostawiasz tylko / Dodam 偶e w panelu domen na hostingu subdomena ma wskazywa膰 na katalog g艂贸wny sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekx1 Posted June 23, 2020 Author Share Posted June 23, 2020 Zainstalowany poprawnie gdy偶 na domenie g艂贸wnej dziala i obejmuje subdomeny. Zrobi艂em jak wskaza艂e艣 w URL i sklep si臋 nie wy艣wietla wcale. Jest ca艂a bia艂a strona tak subdomena wskazuje katalog g艂贸wny. Jak mam wpisane URL jako domena g艂贸wna a URL bazowy jako /sklep to strona dzia艂a ale bez SSL a jak wpisuje subdomena.domena.pl i bazowy / to strona jak pisa艂em wy偶ej ca艂a bia艂a Jakie艣 pomys艂y?? 聽 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekx1 Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 .htaccess generowa艂em rownie偶 po tym zabiegu i nic dalej czysta bia艂a strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazwa.pl Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Zach臋camy聽do聽kontaktu聽na PW.聽Po聽podes艂aniu聽adresu聽URL聽sklepu b臋dziemy聽mogli聽zweryfikowa膰聽poprawno艣膰聽certyfikatu SSL i聽udzieli膰聽przydatnych聽wskaz贸wek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 To forum PrestaShop a nie dzia艂 wsparcia firm hostingowych, a jak znam 偶ycie masz 藕le skonfigurowany SSL na serwerze jednak z tymi informacjami to wr贸偶 maciej mo偶e pom贸c ewentualnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nazwa.pl Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 W nawi膮zaniu do tematu, jaki rozpocz臋ty by艂 przez autora tego w膮tku - po otrzymaniu adresu strony na PW, szybko ustalili艣my, co jest powodem takiego, a nie innego, dzia艂ania strony. Zasugerowali艣my przy tym (r贸wnie偶 przez PW) rozwi膮zanie problemu, w kt贸rym m.in. podpowiedzieli艣my ustawienia konfiguracyjne PrestaShop. Autor w膮tku zastosowa艂 si臋 do naszych wskaz贸wek - kiedy weryfikowali艣my dzia艂anie strony, to pracowa艂a ju偶 ona poprawnie na po艂膮czeniu SSL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekx1 Posted June 29, 2020 Author Share Posted June 29, 2020 Hmm. Piotr K. Dzi臋ki nazwa.pl zosta艂y rozwi膮zane moje problemy. Niekt贸rzy np. ja nie by艂em w stanie zweryfikowa膰 czy co艣 nie聽 gra po stronie prestashop czy hostingu. Po to jest forum aby jako艣 naprowadzi膰 na rozwi膮zanie danego problemu ale widz臋 偶e ty jeste艣 tu po co艣 innego... ale mo偶e wr贸偶 maciej wie po co tu jeste艣 馃檪 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 Niby rozwi膮za艂e艣 problem ale na forum rozwi膮zania nie wida膰... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekx1 Posted June 30, 2020 Author Share Posted June 30, 2020 endriu107 masz racj臋 i ju偶 si臋 rehabilituje 馃槈 U mnie problem by艂 taki 偶e mia艂em przekierowan膮 domen臋 typu FRAME na adresie: moja-domena.pl/sklep. Celem wyeliminowania problemu wg. wskaz贸wek usun膮艂em dany rekord w konfiguracji domen natomiast w panelu administratora prestashop mam ustawione tj. zalecane czyli: Domena sklepu: moja-domena.pl Domena SSL: moja-domena.pl URI bazowy: / Mam nadziej臋, 偶e komu艣 si臋 przyda i pomo偶e pozdrawiam 馃槈 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts