Michal Mendak Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Witam, Walkowane pewnie wiele razy, ale nie moglem sie przedrzec przez gaszcze tekstu. Pytanie: [Presta 1.6.] Jak mozna masowo, jednorazowo i bezbolesnie zmienic wielkosc czcionki dla Short Description na stronie produktu. Google Search console sugeruje, ze jest za mala czcionka. Nie mam zbytniej ochoty na edytowanie po kolei 500 produktow na stronie sklepu Czy da sie to zrobic za pomoca np. modulu ? (preferowane, nie umiem edytowac kodow etc etc i pojecia nie mam jak to zrobic). A jezeli juz nie, to jak edytowac i zapisac plik, w ktorym to ma byc zrobione w sposob bezbolesny i przystosowany dla kompletnego laika. Tak zebym nie zepsul niczego Pozdrawiam !! Michal Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Generalnie nie ma takiego modułu który by to robił ponieważ wiele zależy od stosowanego szablonu, najlepiej jest dokonać zmian w css. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal Mendak Posted December 9, 2019 Author Share Posted December 9, 2019 Dziekuje za odpowiedz. Ja jestem kompletnym laikiem jezeli chodzi o edycje. Sporo juz umiem, ale jeszcze nie bawilem sie w edytowanie plikow. Jezeli mozna prosic o garsc informacji odnosnie rodzaju polecanego edytora czy cos, co moze mi sie przydac w pracy, bede wdzieczny. Wiem, ze sporo pracy przede mna i nikt mnie nie bedzie prowadzil za reke czego sie nie spodziewam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Edytor z którego możesz korzystać to np. darmowy notepad++ W przeglądarce możesz podejrzeć klasę elementu i w custom.css nanieść chciane zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Ciężko powiedzieć jaki to jest szablon, jednak można poszukać w: themes/nazwa_szablonu/css/product.css .pb-center-column #short_description_block #short_description_content { padding: 0 0 15px; word-wrap: break-word; } i dodać w tej części rozmiar czcionki: .pb-center-column #short_description_block #short_description_content { padding: 0 0 15px; word-wrap: break-word; font-size: 16px; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal Mendak Posted December 10, 2019 Author Share Posted December 10, 2019 Super, dziekuje Wam bardzo ! Teraz tylko bede musial zobaczyc gdziez te pliki sa na serwerze, zmodyfikowac i podmienic Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 Pamiętaj, że dla urządzeń mobilnych ( jeśli masz responsywną stronę www ) masz inne style, więc to co podał selljus jest ok, ale zadziała tylko dla ogólnych rozmiarów ekranu. Najlepiej to zlecić komuś, dla kogoś kto zna super prestę zajmie mu to kilka /kilkadziesiąt minut. Dużo gorzej będzie, jak coś sknocisz wtedy znalezienie błędu zajmie dużo więcej czasu niż prawidłowa edycja Ja w moim sklepie dużo potrafię edytować... ale jak czegoś nie kumam to najczęściej zlecam modyfikację innym, mądrzejszym ode mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts