Jump to content
sajdis

500 error. Is it possible to fix it?

Recommended Posts

Today I found that I can't access my prestashop. I turned on debug mode and I found this error on that photo below. Does anyoen knows how to fix it? Everything was working fine. I haven't made any changes a few weeks but this error popped out.  What should I do next? 

error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The message is quite clear, you cannot connect to the database. Check your credentials, second if you are using a remote mySQL you might have issues with the connection there (because the timeout).

Is not Prestashop related.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What permissions should be for index.php? Do I need to check other files for changing permissions?

edit: index.php permissions are 644

Edited by sajdis (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, sajdis said:

What permissions should be for index.php? Do I need to check other files for changing permissions?

edit: index.php permissions are 644

Please READ my reply, is not an permission error. As i stated before, its a connection issue. https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/server-error-reference.html#error_er_lock_wait_timeout

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm a quite new working with this. As I understood I need to fix this timeout. I found this:  by innodb_lock_wait_timeout can be set at runtime with the SET GLOBAL or SET SESSION statement. Changing the GLOBAL setting requires privileges sufficient to set global system variables

Could you please tell me how can I fix it? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, sajdis said:

I'm a quite new working with this. As I understood I need to fix this timeout. I found this:  by innodb_lock_wait_timeout can be set at runtime with the SET GLOBAL or SET SESSION statement. Changing the GLOBAL setting requires privileges sufficient to set global system variables

Could you please tell me how can I fix it? 

You need to speak with your hosting provider, this is not a PS related issue.

Edited by BarraHome (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Cookies ensure the smooth running of our services. Using these, you accept the use of cookies. Learn More