Vote for v1.5 Fixes

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

The best place in the world to ask questions about PrestaShop and get advice from our passionate community!

PrestaShop Forum: Build a free online shop. Count on the Community!

Jump to content

 
Photo

Como poner etiqueta H1 y H2


  • This topic is locked This topic is locked
33 replies to this topic
xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 10 November 2012 - 08:47 PM

Buenas noches,

He estado analizando mi web y para tema de posicionamientos no tengo bien el tema de las etiquetas Título, H1 y H2 y la verdad que no se bien como hacerlo.

Alguien me podría ayudar porfavor?

Saludos y gracias de antemano

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 10 November 2012 - 09:43 PM

Buenas noches,

He estado analizando mi web y para tema de posicionamientos no tengo bien el tema de las etiquetas Título, H1 y H2 y la verdad que no se bien como hacerlo.

Alguien me podría ayudar porfavor?

Saludos y gracias de antemano


Tendras que editar los tpls de los modulos correspondientes, y cambiar algunas etiquetas a h3, h2, h1 (Depende como lo quieras orientar) (Por ejemplo nombre titulos de los productos en el bloque de productos destacados a h2 ect.., depende como lo quieras orientar)

Un Saludo,

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


Victor Castro Contreras

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts

Posted 10 November 2012 - 11:58 PM

Claro, y ya que estas modificando tu TPL aprovecha en añadirle los "Microdatos"

Referencia: http://www.w3.org/TR...odata-20110525/


The basic syntax

This section is non-normative.

At a high level, microdata consists of a group of name-value pairs. The groups are called items, and each name-value pair is a property. Items and properties are represented by regular elements.

To create an item, the itemscope attribute is used.

To add a property to an item, the itemprop attribute is used on one of the item's descendants.


Here there are two items, each of which has the property "name":
<div itemscope>
<p>My name is <span itemprop="name">Elizabeth</span>.</p>
</div>

<div itemscope>
<p>My name is <span itemprop="name">Daniel</span>.</p>
</div>


Properties generally have values that are strings.


Here the item has three properties:
<div itemscope>
<p>My name is <span itemprop="name">Neil</span>.</p>
<p>My band is called <span itemprop="band">Four Parts Water</span>.</p>
<p>I am <span itemprop="nationality">British</span>.</p>
</div>


Properties can also have values that are URLs. This is achieved using the a element and its href attribute, the img element and its src attribute, or other elements that link to or embed external resources.


In this example, the item has one property, "image", whose value is a URL:
<div itemscope>
<img itemprop="image" src="google-logo.png" alt="Google">
</div>


Properties can also have values that are dates, times, or dates and times. This is achieved using the time element and its datetime attribute.


In this example, the item has one property, "birthday", whose value is a date:
<div itemscope>
I was born on <time itemprop="birthday" datetime="2009-05-10">May 10th 2009</time>.
</div>


Properties can also themselves be groups of name-value pairs, by putting the itemscope attribute on the element that declares the property.

Items that are not part of others are called top-level microdata items.


In this example, the outer item represents a person, and the inner one represents a band:
<div itemscope>
<p>Name: <span itemprop="name">Amanda</span></p>
<p>Band: <span itemprop="band" itemscope> <span itemprop="name">Jazz Band</span> (<span itemprop="size">12</span> players)</span></p>
</div>
The outer item here has two properties, "name" and "band". The "name" is "Amanda", and the "band" is an item in its own right, with two properties, "name" and "size". The "name" of the band is "Jazz Band", and the "size" is "12".
The outer item in this example is a top-level microdata item.


Properties that are not descendants of the element with the itemscope attribute can be associated with the item using the itemref attribute. This attribute takes a list of IDs of elements to crawl in addition to crawling the children of the element with the itemscopeattribute.


This example is the same as the previous one, but all the properties are separated from their items:
<div itemscope id="amanda" itemref="a b"></div>
<p id="a">Name: <span itemprop="name">Amanda</span></p>
<div id="b" itemprop="band" itemscope itemref="c"></div>
<div id="c">
<p>Band: <span itemprop="name">Jazz Band</span></p>
<p>Size: <span itemprop="size">12</span> players</p>
</div>
This gives the same result as the previous example. The first item has two properties, "name", set to "Amanda", and "band", set to another item. That second item has two further properties, "name", set to "Jazz Band", and "size", set to "12".


An item can have multiple properties with the same name and different values.


This example describes an ice cream, with two flavors:
<div itemscope>
<p>Flavors in my favorite ice cream:</p>
<ul>
<li itemprop="flavor">Lemon sorbet</li>
<li itemprop="flavor">Apricot sorbet</li>
</ul>
</div>
This thus results in an item with two properties, both "flavor", having the values "Lemon sorbet" and "Apricot sorbet".


An element introducing a property can also introduce multiple properties at once, to avoid duplication when some of the properties have the same value.


Here we see an item with two properties, "favorite-color" and "favorite-fruit", both set to the value "orange":
<div itemscope>
<span itemprop="favorite-color favorite-fruit">orange</span>
</div>


It's important to note that there is no relationship between the microdata and the content of the document where the microdata is marked up.


There is no semantic difference, for instance, between the following two examples:
<figure>
<img src="castle.jpeg">
<figcaption><span itemscope><span itemprop="name">The Castle</span></span> (1986)</figcaption>
</figure>
<span itemscope><meta itemprop="name" content="The Castle"></span>
<figure>
<img src="castle.jpeg">
<figcaption>The Castle (1986)</figcaption>
</figure>
Both have a figure with a caption, and both, completely unrelated to the figure, have an item with a name-value pair with the name "name" and the value "The Castle". The only difference is that if the user drags the caption out of the document, in the former case, the item will be included in the drag-and-drop data. In neither case is the image in any way associated with the item.



nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 12:03 AM

Hablando de microdatos, mirate estos posts tambien:

http://www.prestasho...on-breadcrumbs/ -> Fragmentos enriquecidos en google para las rutas de navegación

http://www.prestasho...e-organizacion/ -> Fragmentos Enriquecidos en Google para Microdatos de Organización

http://www.prestasho...es-de-clientes/ -> Fragmentos enriquecidos en Google para opiniones de clientes

http://www.prestasho...-para-productos -> Fragmentos enriquecidos en Google con RDFa para productos

http://www.prestasho...e-rich-snippets -> Google - Rich Snippets

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 12:07 AM

Y por supuesto se me olvido comentarte en relación a los fragmentos enriquecidos, te recomiendo revisar esto: http://addons.presta...drelations.html (Es un modulo gratuito)

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:09 AM

Buenas noches, y como se que módulos son los que tengo que editar?

xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:21 AM

que tpl tengo que editar' La verdad que en este tema voy bastante desorientado..

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:24 AM

que tpl tengo que editar' La verdad que en este tema voy bastante desorientado..


Si me dices la url de tu web, te hare un ejemplo en base a tu web.. (de como cambiar un h5 a h3)

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:29 AM

Si, es www.love.sensations.com

perdona

www.love-sensations.com

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:35 AM

Si, es www.love.sensations.com

perdona

www.love-sensations.com


Atención, ejemplo real basado exclusivamente en tu tienda.

-------------------------------------------------------

Por ejemplos los titulos de productos destacados los tienes en h5, vamos a cambiarlos a h2, sin que el usuario note que lo has cambiado a h2

Fichero:

/themes/prestashop_new/modules/homefeatured/homefeatured.tpl

Busca esto:

<h5><a href="{$product.link}" title="{$product.name|truncate:29:'...'|escape:'htmlall':'UTF-8'}">{$product.name|truncate:31:'...'|escape:'htmlall':'UTF-8'}</a></h5>

Y déjalo así:


<h2><a href="{$product.link}" title="{$product.name|truncate:29:'...'|escape:'htmlall':'UTF-8'}">{$product.name|truncate:31:'...'|escape:'htmlall':'UTF-8'}</a></h2>

Despues en el fichero:

/themes/prestashop_new/css/global.css

Busca esto:

#featured-products_block_center h5 {
padding-top: 5px;
height: 30px;
font-size: 12px;
color: #222;
}

Y dejalo asi:

#featured-products_block_center h2 {
padding-top: 5px;
height: 30px;
font-size: 12px;
color: #222;
}

PD: Esto ultimo para que el usuario no note que has cambiado el titulo a h2 por que sino, lo veria enorme.

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:46 AM

Ya esta hecho..

Con esto hemos cambiado los productos destacados entonces?

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:48 AM

Ya esta hecho..

Con esto hemos cambiado los productos destacados entonces?


Si aunque, se te ha olvidado forzar compilación, por que yo el código en tu tienda lo sigo viendo igual que antes... fuerza compilación para que se apliquen los cambios.

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:49 AM

Que más crees que se tendría que cambiar para que este bien?

Si que la he forzado...espera que vuelvo hacerlo..

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:50 AM

Si que la he forzado...espera que vuelvo hacerlo..


Ahora internamente en el código si lo veo.

Un Saludo,

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:51 AM

Como lo ves?

xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:52 AM

Como puedes ver lo que hemos cambiado?

nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:52 AM

Como lo ves?

Con h2 los títulos de los productos en el bloque de productos destacados )

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


nadie

    PrestaShop Legend

  • US Moderators
  • 37181 posts

Posted 11 November 2012 - 01:54 AM

Como puedes ver lo que hemos cambiado?


Ver imagen:

Posted Image

Recursos para Prestashop

Ya no estoy disponible en el foro, tampoco por email, ni por teléfono.

Gracias a todos, por esta aventura en el foro ! (No trabajo para Prestashop, ni tengo relación con Prestashop)


xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 01:55 AM

Si, ya lo veo..ok..

Que más crees que se tendría de cambiar para poder dejarlo bien?

xavivila

    PrestaShop Apprentice

  • Members
  • PipPip
  • 448 posts

Posted 11 November 2012 - 02:04 AM

Que crees que tendría de cambiar más para dejarlo bien? Te agradecería tu ayuda ya que por lo que veo es complicado y por mi solo no me veo capaz de hacerlo sinceramente...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users