Cześć, mam taki problem chce mieć produkt i jego opis wyświetlany na całej stronie, w sumie chodzi o blok Więcej informacji, aby był na 100% bez paddingu.
Więc jak zwykle wszystko rozkopałem
Doszedłem do wniosku że najlepiej zrobić to w header.tpl w tych linijkach
Question
Madrei
Cześć, mam taki problem chce mieć produkt i jego opis wyświetlany na całej stronie, w sumie chodzi o blok Więcej informacji, aby był na 100% bez paddingu.
Więc jak zwykle wszystko rozkopałem
Doszedłem do wniosku że najlepiej zrobić to w header.tpl w tych linijkach
<div class="columns-container"> <!-- Tutaj zmieniłem --><div id="columns" class="containerProduct"> {if $page_name !='index' && $page_name !='pagenotfound'} {include file="$tpl_dir./breadcrumb.tpl"} {/if} <div id="slider_row" class="row"> {capture name='displayTopColumn'}{hook h='displayTopColumn'}{/capture} {if $smarty.capture.displayTopColumn} <div id="top_column" class="center_column col-xs-12 col-sm-12">{$smarty.capture.displayTopColumn}</div> {/if} </div> <div class="row"> {if isset($left_column_size) && !empty($left_column_size)} <div id="left_column" class="column col-xs-12 col-sm-{$left_column_size|intval}">{$HOOK_LEFT_COLUMN}</div> {/if} {if isset($left_column_size) && isset($right_column_size)}{assign var='cols' value=(12 - $left_column_size - $right_column_size)}{else}{assign var='cols' value=12}{/if} <div id="center_column" class="center_column"> {/if}Podstawiłem class="containerProduct" o width równym 100% ( i produkt wygląda tak jak powinien )
problem jest w tym że klasa container jest wykorzystywana wszędzie indziej ( przecież to header )
zmiana w product.tpl nie daję żadnego efektu bo container jest w header.tpl
Widziałem gdzieś warunek z tpl czy jest wyświetlany ( ale nie umiem tego teraz znaleźć )
<div class="columns-container"> {if $file == "$tpl_dir./product.tpl" } <div id="columns" class="containerProduct"> {else} <div id="columns" class="container"> {/if}Warunek jest ale zawsze zwraca mi wartość po else
Wniosek product.tpl jest ładowany później lub źle napisałem sprawdzenie
Warunek musi być raczej w tym samy miejscu, więc jak napisać warunek aby sprawdził czy jest wyświetlane product.tpl?
Albo czy karta produktu ma swoje id ?
Edited by Madrei (see edit history)Link to comment
0 answers to this question
Recommended Posts