Mam problem z powiększeniem zdjęcia, mianowicie chce aby było duże bo po to ta opcja jest a to zdjęcie dopasowuje się do mojego małego monitora, chciałbym aby było cały czas duże nie ważne na jakim monitorze, za wyswietlanie zdjec odpowiada - fancybox - dotarłem do /js/tools.js i tam:
Question
paplo22
Witam
Mam problem z powiększeniem zdjęcia, mianowicie chce aby było duże bo po to ta opcja jest a to zdjęcie dopasowuje się do mojego małego monitora, chciałbym aby było cały czas duże nie ważne na jakim monitorze, za wyswietlanie zdjec odpowiada - fancybox - dotarłem do /js/tools.js i tam:
function fancyMsgBox(msg, title) { if (title) msg = "<h2>" + title + "</h2><p>" + msg + "</p>"; msg += "<br/><p class=\"submit\" style=\"text-align:right; padding-bottom: 0\"><input class=\"button\" type=\"button\" value=\"OK\" onclick=\"$.fancybox.close();\" /></p>"; if(!!$.prototype.fancybox) $.fancybox( msg, {'autoDimensions': false, 'autoSize': false, 'width': 800, 'height': 800, 'openEffect': 'none', 'closeEffect': 'none'} ); } function fancyChooseBox(question, title, buttons, otherParams) { var msg, funcName, action; msg = ''; if (title) msg = "<h2>" + title + "</h2><p>" + question + "</p>"; msg += "<br/><p class=\"submit\" style=\"text-align:right; padding-bottom: 0\">"; var i = 0; for (var caption in buttons) { if (!buttons.hasOwnProperty(caption)) continue; funcName = buttons[caption]; if (typeof otherParams == 'undefined') otherParams = 0; otherParams = escape(JSON.stringify(otherParams)); action = funcName ? "$.fancybox.close();window['" + funcName + "'](JSON.parse(unescape('" + otherParams + "')), " + i + ")" : "$.fancybox.close()"; msg += '<button type="submit" class="button btn-default button-medium" style="margin-right: 5px;" value="true" onclick="' + action + '" >'; msg += '<span>' + caption + '</span></button>' i++; } msg += "</p>"; if(!!$.prototype.fancybox) $.fancybox(msg, {'autoDimensions': false, 'autoSize': false, 'width': 800, 'height': 800, 'openEffect': 'none', 'closeEffect': 'none'}); }pozmieniałam zgodnie z dokumentacja http://fancyapps.com/fancybox/ np: 'autoSize': false a to dalej nie daje efektów
proszę o pomoc, jakaś wskazówkę 
2 answers to this question
Recommended Posts