jbeles Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Zdravím Vás!Podarilo sa mi nejako sprevádzkovať eshop. No kým som ho skúšal na free serveri a bolo to pomalé. tak mi to nevadilo. No preniesol som ho na platený hosting a rýchlosť je stále malá. Niekedy musím čakať niekoľko sekúnd, kým sa mi načíta stránka. Servis hostingu tvrdí, že nevedia, prečo to je. Aké máte skúsenosti s rýchlosťou vašich shopov? Je mi to ľúto, lebo keď kliknem na stránky hoci mojich dodávateľov, tak ju mám za zlomok sekundy a tento môj shop sa len vlečie. Neviem, či ja mám niekde chybu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoper Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 U mňa je to podobne, možno tak o 10% rýchlejšie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonh Doe Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Zdravím Vás!Podarilo sa mi nejako sprevádzkovať eshop. No kým som ho skúšal na free serveri a bolo to pomalé. tak mi to nevadilo. No preniesol som ho na platený hosting a rýchlosť je stále malá. Niekedy musím čakať niekoľko sekúnd, kým sa mi načíta stránka. Servis hostingu tvrdí, že nevedia, prečo to je. Aké máte skúsenosti s rýchlosťou vašich shopov? Je mi to ľúto, lebo keď kliknem na stránky hoci mojich dodávateľov, tak ju mám za zlomok sekundy a tento môj shop sa len vlečie. Neviem, či ja mám niekde chybu.Stránka je www.beshop.becomp.sk Kolik mas na shopu produktu? Kdyz budu brat ze www.mamejeradi.cz ma pres 5 tisic produktu jestli se nepletu tak beha v pohode... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Záleží na HW tý mašiny, na který to běží... takže mezi free a placeným nemusí být žádnej rozdíl HW, jen ceny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 www.mamejeradi.cz ještě 5000 produktu nemá, aktuálně cca 4200www.chovatel-eshop.cz jich má přez 7000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 (rychlost eshopu se neodvíjí od množství produktů) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clerc Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Zdravím Vás!Podarilo sa mi nejako sprevádzkovať eshop. No kým som ho skúšal na free serveri a bolo to pomalé. tak mi to nevadilo. No preniesol som ho na platený hosting a rýchlosť je stále malá. Niekedy musím čakať niekoľko sekúnd, kým sa mi načíta stránka. Servis hostingu tvrdí, že nevedia, prečo to je. Aké máte skúsenosti s rýchlosťou vašich shopov? Je mi to ľúto, lebo keď kliknem na stránky hoci mojich dodávateľov, tak ju mám za zlomok sekundy a tento môj shop sa len vlečie. Neviem, či ja mám niekde chybu.Stránka je www.beshop.becomp.sk Podľa mojich skúseností okrem správnej optimalizácii stránok je to otázka hostingu. Na jednom hostingu sa mi načítavali stránky až za 14 sekúnd, po zásahu administrátorov sa stránky načítavali za 2 sekundy. K tomuto účelu bola založená téma "Hodnotenie hostingov pre Prestashop":http://www.prestashop.com/forums/viewthread/23070/P0/hlavn_diskuze/hodnotenie_hostingov_pre_prestashop. Pri načítavaní stránky viac ako 4 sekundy riskujete, že návštevník zo stránky odíde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbeles Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 Ďakujem za informácie. Aj som si porovnal rýchlosť môjho hostingu s ostatnými, a je to zúfalé. Ani sa mi nenačíta občas kompletná stránka, vyhodí mi to chybové hlásenia. No ja byť zákazníkom, tak nebudem čakať, to je isté. Na mojom hostingu som už hádam aj sedem rokov, ale bez databázy, takže mi tá rýchlosť ani nevadila. Ešte by som sa rád opýtal, či ešte mám nejaké možnosti, ako si tú prestu zrýchliť, teda tú optimalizáciu stránok, skôr, ako opustím doterajší hosting... Nechcem zažiť to, že prejdem na iný hosting a bude to rovnako pomalé kvôli nejakej blbosti u mňa... Počet výrobkov je zatiaľ zanedbateľný, aby mohol mať vplyv na rýchlosť, keď vidím, že tu majú aj 5000... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Nechci dělat nějakou reklamu, ale onebit.cz a isol.cz mají neuvěřitelně rychlé odezvy z DB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbeles Posted March 13, 2010 Author Share Posted March 13, 2010 Tak som nakoniec shop preniesol na iný hosting, zatiaľ skúšobný. Naozaj je to dané hostingom. Neviem, čo majú iné na tom mojom doterajšom, ale isté je, že som zákazníkov skôr odplašil ako pritiahol. Nový budúci poskytovateľ, (hostdodomu.sk) je veľmi pohotový, seriózny a promtne mi poskytol skúšobnú stránku. Môžete porovnať: http://prestashoptest.sk/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Ti říkám, všechno záleží na hw serveru, na kterým to běží... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbeles Posted March 13, 2010 Author Share Posted March 13, 2010 Jasne, veď aj som ťa poslúchol. A ďakujem ti za radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts